3 Végigjátszás (alternatívákkal): 31036 Toy & Grocery Shop - 2. rész

Mint azt nemrégiben láthattuk, nagyon pofás kis épület(együttest) rittyentett össze a LEGO tervezőgárdája. Az apró hibák sajnálatosak, de a globális élmény kitűnő. Vessük hát pillantásunk a folytatásra, melyben a két alternatív modellt tekintjük át. A főmodell értékei miatt elvárásaim magasak a kisebbre álmodott B- és C-modellek tekintetében is, ami nehezítő körülmény lehet az értékelésnél.

Alternatívák

B-modell

Brrrr.... már megint színhiba. Kezd szomorteljessé válni a dolog. Most már van Dark Grey, Bluish Dark Grey és Very Bluish Dark Grey is?


A cseppnyi pöfögés után lássuk, milyen lesz a közepes modell! Az indítás ugyanaz , mint ahogy várható is volt. Kandelábertalp, virágágyás...


Valaki megfejthetné, mi az a barna panel és a nagy fekete kocka a fal mellett! Nekem nem sikerült.Mindenesetre a csekély berendezés tovább épül, így pénztárpult és újabb virágágyás is osztályrészünk lesz.


Ebben a fázisban kicsit butuska az épület külseje, s talán nem is lesz sokkal jobb, de ez most ne gátoljon bennünket. Egyes értékelésekben felróják a készlet hibái közt, hogy a belső lámpa túl nagy, továbbá miért sárga klipszre van szerelve. Nekem ez a két momentum annyira nem zavaró, én inkább alapjaiban nem értem, miért kellett oda ez a lámpa. Egyébként széles körben megfigyelhető, hogy a függesztőelemek többé-kevésbé eltérő színűek, mint a fal, szóval szándékosságot sejtek az ügy mögött, másrészt ez B-modell, ami ritkán tud 100%-os lenni.


Ezek az osztott ablakok számomra igen tetszetősek, többek közt ez is vonzott ehhez a szetthez. Nézzétek, csak! Odakintre mennyivel hangulatosabb világítótest került...


Hamarost zárjuk a függőleges terjeszkedést, így jön inkább a lépcső, egy pad, amin a napi sajtót elolvashatják a kedves vásárlók, és - postához mérten szokatlanul, az üvegtetőt is kihasználjuk. A postaláda/szekrény tetőgömbölyítését nem értem, de biztos azért van, hogy a víz ne álljon meg rajta.


Fura terasz készül odafönt, és persze a Posta cégére, és innen már tényleg csak egy ugrás a kész állapot, amikoris megjelenik a napjaink modern közvetítő eszköze, egy - bizonyára műholdas kapcsolattal bíró - postagalamb, a teraszon egy nehezen felderíthető értelmű távcső, illetve a kötelező kandeláber.


így fest készen

Sajnos egész mostanáig nem sikerült kitalálnom, mi akar lenni a jobb oldali egység, hacsak nem a posta kiegészítő szárnya, ahol csokit és kaparkodós szerencsejátékot vehet a megfáradt utazó, netán dohánybolt, de az meg inkompatibilis a LEGO szemléletével

A szokásos életképek nélkül ismét nem ússzátok meg. Íme:


- Hé, hagyd békén, a mai elsőbbségiket még el kell vinnie!


C-modell

Megintcsak a nyitogatós alappal kezdünk, de a különbségek úgyis csak ezután szoktak előjönni. Mindenesetre ágyás az megint van, a szék meg egész fura kialakítású, SNOT-alapú.


A folytatás legnagyobb durranása a fagyasztópult/fagyipult, ami a korábbi postaládából avanzsált ezzé, és igen pofás lett. A hajdani Indiana Jones sorozatból még bordó fezként indult elem esetünkben arany lámpaburából előbb közvilágítássá, majd most fagylalttölcsérré vált, így nyerve el a végső, tökéletes megtestesülést.


Ahogy nézem, valamiféle újságos akar kialakulni. Vagy nem, de akkor nem tudom, micsoda...

kívül...

belül...

Hát biza' sok helyen van ilyen. Ugyanaz a tulaj visz egymás mellett egy kávézót és egy trafikot, vagy egy újságost és egy fagyizót, mint alább. Így már elfogadhatónak tartom a koncepciót.


Nagy díszítést ide már nem gondoltak a tervezők, ami C-modellnél nem is csoda, de akinek van kedve továbbgondolni, annak jópár maradék áll rendelkezésére.

A végére álljon itt ismét néhány életkép, hogy méltón fejezzük be eme jópofa szett elemzését:


kicsit puritán, de azért rendben van

itt viszont már túl puritán...

...na és ez se' jobb


Értékelés
Ötlet: 5/5
Eleget ömlengtem az elején: szerintem a Creator vonalnak ez a szériája igencsak nagy lehetőségeket rejt magában. Vonzó a külső, tetszetős az egész, Citybe is elmegy, de a Modular hangulat is benne van, szóval tutikás.
Alternatívák: 3,5/5
A B-modell még elmegy egy négyeskének, de szerintem nem hozták ki a szettből, amit illő lett volna, míg a C-modell - sajnos - kifejezetten alulteljesített, így azt csak 3 pontosra értékeltem. A nehéz matematikai művelet eredménye fentebb olvasható. 
 
Kockák és doboz: 4,5/5
A doboz nem nagy durranás, de a képek rajta igencsak vonzottak, így e szempontból is feljebb tornászta magát a szememben, míg a kockamennyiségre, változatosságra és használhatóságra vonatkozóan is pozitív hozzáállással tekintek. Annyira azért nem földhöz verős, ezért az egyketted mínusz egyik és másik szempontra is.
 
Továbbgondolhatóság: 5/5
Creator, tehát elvárható, hogy jól teljesítsen. Menet közben kb. 10-féle koncepció foglalkoztatott, 3-4 ujjmenést fogok is belőle készíteni. Hatalmas potenciál van a cuccban, és ki szeretném belőle sajtolni, amit lehet. Így tehát valamikor lesz egy 3. rész is, de az még az eljövendő korok titka, hogy mikor.
 
Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Élmény szempontjából a főmodell kifogástalan, és néhány jó pillanatot a B- és C-modellek is rejtenek. A játszhatóság a külső részletek, és a kinyitható szerkezet miatt igencsak pluszos, de szerény berendezés kissé visszafogottabbá teszi. Nekem azért nagyon jónak tűnik.
 
Összegzés: 22,5/25
Ritka esemény egy-egy Creator végigjátszása minálunk, így ez a mai amúgy is jól jött, de hogy még ilyen jól is teljesítsen, az külön szépsége a dolognak. Bátran ajánlhatom hát minden Creator-, City-, és persze Lego-rajongónak.

3 megjegyzés:

 1. Barátaim leptek meg ezzel a készlettel 30. szülinapomra, a többi hasonlónál egyszerűbb, de zseniális kis készlet :)

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok! Olyan jó az oldal, és a cikkek; szóval, lesz folytatás, vagy nincs rá időtök / energiátok? Örülnék, ha lenne folytatás! Üdv!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   sajnos szabadidőben csináljuk, amiből nagyon kevés van. Folytatás talán, de mostanság nem tudunk túl sok energiát ebbe fektetni.
   Várjuk szívesen blogoló, lego iránt érdeklődők jelentkezését :-)

   Törlés