0 Reggeli kávé mellé: 41547 Wuzzo (Mixels)

Ha már elővettem a Weldos-klánt, úgy illő, hogy ki is vesézzem. Tasakos szettről lévén szó, misem egyszerűbb, minthogy a RK-sorozatot bővítsem tovább, így került ez a példány is ide. Ma a híres-hírhedt Texasi láncfűrészes famulusának is beillő - hangutánzó nevű - Wuzzo kerül terítékre.


Sok jót nem tudok kinézni a fickóból, de hát meglepetések bármikor érhetik az embert. Tarzan mindenesetre nem érzi magát különösebben zavartnak - a szemével fellengzősen letekintő - Mixel árnyékában, így bizakodjunk mi is!
Alapok

Neve:Wuzzo  (szerintem a láncfűrész suhanó-zümmögő hangjára próbált utalni a névválasztás, de akár tévedhetek is)
Témakör: Mixels
Altéma: Weldos törzs
Kiadás éve: 2015
Kockaszám: 74 (miccsoda fejlődés!)

- építési útmutató

A hivatalos ára ennek is 1.390,- Ft, illetve most 970-ért vesztegeti a lego.com, melytől függetlenül a piaci ártartomány 1.090,-..1.490,- Ft között  mozog. Mixelsről van szó ismét, tehát minifig nem lesz, azonban az amúgy sem magas ár most tovább mérséklődött. Semmi kiugrót nem látok rajta, így kétségeim vannak, mi jó lehet benne, de a meggyőződés még mindig várat magára.

Alapok
A macskaeledeles tasak a szokásos, ellenálló darab. Egy útmutató füzetet ebben is kapunk, a cucc pedig egyetlen zacskóban kukucskál.


Sárga alapszínezetű kupac - ez nem csoda. Bajszos, gülüszemű körcsempe - ezmiez? Utánanéztem, ezek a fickók a Mixelek ősellenségei, a kreatívtalan, kedvtelen és színtelen Nixelek. Németes nyelvi háttérrel sem kell rendelkeznünk, hogy a név őstagadási attribútumáról meggyőződhessünk.


Az építkezés - csakúgy, mint a többi esetében - nem egy nagy kihívás, és őkelme hamarosan testet ölt. Íme:
 


A kész Wuzzo így hamar elkészül, de még mindig hátra van pár darabka.Ohó! Nixel-bácsi még nem épült meg, hát segítsünk rajta!


Elég csámpás ez a fűrésszájú csoda, no meg a Nixel sem az az erős húzóágazat. Mindenesetre itt egy kis vizuális táp:

höhö, király!

Ami megmarad, azt nevezzük el tartaléknak, s lőn:

nem valami sok...

Forx gömbölyded csámpássága után nézzük, mi fán terem e favágó-fickó! ugyanez mozgalmasabban:


Hihetetlen ormótlan egy darab, a Nixel akad, de Wuzzo is nehezen pozicionálható. Kissé nagyon alultervezettnek érzem.

Ujjmenés

Az alternativizálás megszállotjaként kérdés sem merült föl bennem aziránt, hogy elfeledkezzem-e pár változat készítéséről. Ily módon született 4 variáns, némelyik egész messzi-messzi témákból átcsoportosítva. A megnevezés-linkek a Rebrickable.com megfelelő oldalára mutatnak, ahonnan az összerakási útmutatókhoz juthattok el, igen egyszerűen.

1. WeldoX-wing

Wuzzo bizonyára nagy SW-rajongó, hiszen az első sugallatom egy X-szárnyú volt, amikor az alkatrészekre pillantottam.


A szárnyak pozicionálását - mintegy automatizmusként - a beépített elemek jótékonyan megoldják. Jóllehet, az alkatrészmennyiség szűkössége folytán az egyik szárny esetében ez némileg hiányos, de semmi nehézséget nem okoz2. Teddix

Csámpás kiindulási adatokból csámpás végeredmény! Jobbra számítottam, de csak ilyen lett ez a játékmaci.3. Dewilo

Ha már a mackót nem sikerült pofásra eszkábálni, hát legalább valami rocksztárosat össze akartam hozni. Elvis és Jacko-ra is eszembe ötlöttek - jelegzetes beállásaik nyomán. Ha nem is sikerült azok helyes leképezése, az igyekezet azért megvolt.4. Hand of the Noble One

A sok nyiklő-nyakló alkatrészből később egy Terminátort vizualizáltam, aztán rá kellett jönnöm, hogy még Skynet is több alkatrészt használt fel, mint amennyi itt rendetlenkedik nekem. Maradt hát egy mozgatható kézfej ideája. Hogy én mennyit kínlódtam, mire ez kialakult! Na de itt van, lássátok!


Értékelés
Figurák most sincsenek, így nem értékelem.
6/10 a kockákra, de ez is inkább a sok csuklónak szól, mint a választéknak
7/10 az árára, nincs minifig, gyenge az alapmodell, igaz, most - hogy kifutó - leengedték az árát, így 8,5-9/10 pontosra növelve ezt a momentumot.  
6,5/10 a játszhatóságra, ez is masszív, játszható figura, de jócskán korlátozott mozgathatóságú, ami sajnos a kárára van.

Összességében 6,5/10, így a leggyengébb a sorban (igaz, alternatív megoldásokhoz ez jobb alapot nyújt, így fél ponttal akár feljebb pontozhattam volna...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése