0 Zömített Ádvent - 4. nap

Kicsit össze kell szedjem magam, mert a naptár lehagy, akár magától is. A negyedik nap se nem vasárnap, se nem 10-zel osztható, mégis tűrhetősnek tetsző darabok bújnak elő. De mi az az elszíneződött pötty a hóemberben?


A pult viszont vásárt idéz és forralt bort, ami jó, mert azt szeretem. De addig is míg el találunk jutni a végéig, itt az alkalom, hogy összerakjuk a tél első hómuksóját.

sok gally, nagy öröm - de mi az a bézs?


Nem egyszerű kérdés, amíg össze nem rakjuk. A pöttyök arra szolgálnak, hogy a kis radartányér kényelmesen elférjen, s a kényszeresen rózsaszín virágnak stabil helyet biztosítson. Mármint a tányér. Hátulról persze nekem hiányzik a radartányér párja, és már igazán költhetne a LEGO egy kis szénszemre és szénszájra, de azért ez még mindig egy jól sikerült darab.


Az eddigieken felül még annak is örvendezhetünk, hogy marad némi tartalék, ami - ha nem is oly bőkezű, mint Citys társa lenni szokott - azért némi elégedettségre adhat okot.


LEGO Cityben forraltbor kóstolására invitáló tüneményhez adnak egy kevés puskaport. Távcső, rönk és pohár, ráadásul piros-zöld összeállításban, ami ugye sztereotipikus karácsonyi kombináció.


Az ék egyszerűségét idéző építkezés végén előttünk áll az adventi vásárok elmaradhatatlan bódéjának szükséges mértékű részlete. Még egy kis hó is jutott rá.


A havazás lehet az oka, de ma a Friends naptára megelőzte emezt a tartalékok terén, hisz csak a nevezett csapadék imitációjából maradt egy darabka a végére.


Az események pedig továbbra is némafilm-szerűen zajlanak mindkét téren, azzal a közös momentummal tarkítva, hogy mindkét szereplő sikeresen hátat fordított nekem, a mai napra rendelt szórakozás folyományaként.A SW kalendáriuma ma egy Jawa minifiget rejtett, ami azonnali negyedikei győztessé hozza ki a licenszelt dobozt. Gondolom Ti is sejtettétek, hogy nem egy túlreprezentált minifig-faj a Jawák népe, de azt csak most észleltem, hogy egyelőre egyedüliként a 75059 UCS Sandcrawler (75059) tartalmaz belőlük.

via thebrickfan


Ha csak a két meglévőt nézem, akkor ma ismét könnyű a dolgom, ha ítéletet akarok mondani, hisz a hóember nagyságrendeket ver a bódé előfalára, és még a tartalékokban is jókora az előnye. Szóval a házi győztes a Friends, ami egyben a globális második helyet biztosítja számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése