2 Zömített Ádvent - 1. nap

Nem gondoltam volna, hogy így elhúzódik a szűkös szabadidővel rendelkezés tartama, de egyelőre nincs mit tenni. Mindenesetre a már-már szokásosnak titulálható ünnepi bontogatásról nagyon nem akartam lemondani, így - ha nem is ígérhetem, hogy szép szabályosan ütemezve, de - kitérek az általam beszerzés áldozatává tett City és Friends témájú kalendáriomokra. A Star Wars cucc hibás nyomásából származó ellátási nehézségek, és az írásgátló időhiány vásárlásra történő, hasonlatosan visszafogó kihatása együttesen levették a SW Advent Calendar találó nevű multiszettet a kitárgyalandók listájáról. Ha pedig így alakult, akkor nézzük, amit nézhetünk!

Az első pillantásunk a dobozokra esik, melyek a régi hagyományokat követik, így zéró meglepetést okoznak. A Friends tematikájú rózsaszínes-lilás, a City meg nagy szalagon hirdeti, hogy ő márpedig az "Advent Calendar" faj képviselője.


A hátoldalak is a megszokottak, amely szerint a csajos példány némi életképpel próbál szolgálni, általános társa pedig legóból belül épített környezetet mutat, plusz kívül hirdet is jópár szettet.A nyitogatást természetesen az egyes ablaknál kezdjük, azaz bal oldalon, de előtte még némi összevetésre akad mód. Heartlake City kihagyhatatlan tava befagyva várja a meghódítást, mellette számos lábnyommal a hóban, s teszi ezt jóval plasztikusabban, mint Citys társa, melyen kisebb a jégpálya, viszont élesebbek a kontúrok.
Az első csajszis ajándék - megintcsak szokásos módon - egy minidoll, jelen esetben Andrea, pirosba-puhába öltözötten. Fontos esemény a Friends-rajongók körében egy-egy ilyen megjelenés, hisz a téli ruha-repertoár szinte csak innen bővíthető.

A tasak a már többször kitárgyalt puha, perforált változat. Kezdek már belejönni a bontásába.


Andrea magacsini lett a kötött pulóverben, de sajna a fehér festés, és a hátra nyomott LEGO azonosítók együtt nem adnak valami nagy összhangot. Mindenesetre az alapvető igényt - az újabb ruhadarab iránt - sikerült kielégíteni.


 
Lássuk, mit szól ehhez a városi lakosság! Bizony, hogy nem minifiggel nyitnak, sokkal inkább egy igen vaskos adag apró alkatrésszel.


Mivel most nem mutatom az "építési útmutató" gyanánt használható képecskéket, ami az ablakok belső falán figyel, így elég nehéz megsaccolni, mi lesz ebből. Elárulom: 2 távirányítós versenyautó. Nem rosszak, na.


S ha valakinek ez nem elég, hát bőséges tartalék-hegyeket is elspajzolhatunk!


A City és Friends ádventi naptárak története történetesen történetfaragásra alkalmasnak mutatja ezeket, de idén ne szaladjunk előre, várjuk meg, tényleg így lesz-e!
A tavalyi 3 résztvevős bontogatósdiban már elkezdtem, s most folytatom az egymással történő összevetést. Esetünkben a versenyautók erős ellenfelek voltak, de egy minidollal szemben hatástalanok. Andrea simán happolta el a győzelmet vetélytársa(i) orra elől. Ha hozzávesszük, hogy a SW 1. napja Jabba mikrobárkáját adta, akkor még azt is megállapíthatjuk, hogy az bőven elég a bronzéremhez.

tájékoztatásul - via thebrickfan
Szokás szerint nyitva a kommentmező, így aki még nem halt ki, kérem írjon véleményt, sorrendet ezekről az aprólékokról, hogy megannyi gondolkodásmóddal megismerkedhessünk!

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy visszatértetek!
    Várom a sorozat többi részét, meg ha lesz karácsonyi LEGO, akkor azok bemutatását is!

    VálaszTörlés
  2. Nem is hallottam róla, hogy probléma volt a Star Warsossal. Én még októberben vettem egy 20%-os akció keretében a Müllerben, 7500 Ft volt (valamennyivel még kevesebb is), ami SW kalendáriumhoz képest egészen olcsónak mondható. A kisfiam ma kaparintotta meg, három perc múlva már azt kérdezte, hogy biztos nem lehetne-e kinyitni még ma a negyediket is?

    VálaszTörlés