1 Reggeli kávé mellé: 41546 Forx (Mixels)

Továbbra is takaréklángon, de jelentős lelkesedéssel övezve folytatom legós életemet, melynek újabb kicsiny szeletét vetem ma virtuális papírra. Alkalmazkodva a lehetőségekhez, ez újabb Mixels-sorozatbéli szereplőt, bizonyos Forx-ot jelenti ma.


A bödönszájú, gülüszemű fickó első pillantásra nem kecsegtet túl sok élménnyel, de azért vágjunk bele!
Alapok

Neve: Forx (mivel villára [ld. "fork"] távolról sem hajaz, de dömperszerű testfelépítése akár erővel [ld. "force"] teltnek is mondható, így az utalás inkább ebbe az irányba hajolhat)
Témakör: Mixels
Altéma: Weldos törzs
Kiadás éve: 2015
Kockaszám: 65

- építési útmutató

A hivatalos ára ennek is 1.390,- Ft, 1.150,- Ft alá viszont sehol nem megy. Mixels, tehát minifiget ne keressünk, cserébe tartja a kedvezőnek mondható árat. Első pillantásra nekem a szemöldök miatt tűnik jó vételnek, de lehet hogy eme korai szakaszban még tévedek.

Alapok
A macskaeledeles tasak ezeknél standard felszerelés, nincs is rápanasz, jó strapabíró. Egy útmutató füzet és egy hagyományos legózacsek van benne.


Kicsit szűkösebb az elemszám, mint az elődnél, de hát hasonló a várható végeredmény mérete is, és az ár sem változik darabról darabra.Kiborogatva mindenesetre akad benne egy-két kedvemre való darab, ha nem is hemzseg a különlegességektől.


Itt vannak hát azok a szemöldökök. Szürke banán ez, én mondom, de milyen jó ötlet. Ezért jó pont jár. A szabadkézi szörnyképzés persze most is zajlik, méghozzá az alábbiak szerint:
 Na ez se egy szépségdíjas bajnok, sőt Krammhoz képest visszalépésnek érzem.

Forx lenni kevés fog, próbálni Tarzan-evés...

Némi tartalék a végére (bizony, ez dupla annyi, mint Kramm esetében):


Néhány további kép is álljon itt, hogy Forx feledhető korpuszáról teljesebb képet kapjunk.

Lábai bumszlik, leginkább oldalra mozdíthatók. Karjai kicsik és csak fel-le mozgásra képesek. Szája pazarul állítható, az egyetlen hibájaként talán csak a pontatlan passzítás hozható fel, de mindenesetre a forgózsámoly használata érthetetlen, teljesen funkciómentesnek tetszik.

Ujjmenés

Jelen szetthez 4 sajátkezi változatot faragtam a kockákból. Amint az előzőekben már jeleztem, a megnevezések linkek is egyben, melyek a Rebrickable.com megfelelő oldalára mutatnak. Onnan az letölthetők az összerakási útmutatók, méghozzá jellemzően PDF-be rendezett fotósorozatként

1. Catapillax

Alice Csodaországban számomra több soron kedvelt mesének mondható,  így inkább nem mondanám csodálni valónak azt a folyamatot, mely a magánhangzókat vízipipázó hernyó megalkotásának gondolatát ültette el bennem. Sajnos az előzetes elképzeléseimet megakasztotta az elemhiány, amin nem tudtam úrrá lenni, de legalább még egy gombára futotta. Az ily módon suta szerzet kézbe fogva azért jobban festett, mint így fotókon, de nagy jóságot nem állítok róla.2. Weldos' Podracer

SW Ep.1? Naná, hogy messze van a SW univerzum jósági határait feszegető szinttől, de azért a fogathajtó verseny szedett-vedett járgányai még mindig a legközelebb vannak az eredeti trilógia olajos-piszkos műszaki szereplőihez, mint bármi más ebből az érából. Így jött hát az ötlet a láncból kiindulva, hogy végül ezzé váljon:3. Mustacho

Bajuszos kolléga márpedig kellett ide is, hisz a banánok szinte kiáltottak ez után. Az elég kényelmesen pozicionálható latinos nevű fickó szemből erősen hajaz némi Islanders ősre is, de ez aligha lehet baj, ha valaki egy ilyen beazonosíthatatlan édesség birtokosának tudhatja magát.
4. Drachos

Sárkány leszármazott az utolsó versenyző. Kicsit nagyon bumszlira sikerült, de ötször futottam neki így is, mire ennyire jutottam.


Értékelés
Figurák nincsenek, így nem értékelem.
6,5/10 a kockákra, aholis a banánok kiemelkedők, van pár csukló és íves darab, ami jó, és sok legyinthető darab.
7/10 az árára, nincs minifig, és az egyéb tartalmi követelmények is alultenyésznek, de nem drága
7,5/10 a játszhatóságra, elég masszív, jól játszható darab. A fogatlan bödönszáj forgathatósága ugyan számomra magas, de ez mondjuk nem befolyásolja ezt a kérdéskört. Nem akar széthullani, viszont a lábmozgatás korlátos.

Összességében 7/10, amivel kissé gyengébb lett elődjénél

1 megjegyzés:

  1. Jé, észre sem vettem, hogy van új poszt, mert annyira hasonlít az előzőre!
    De nagyon örülök, remélem, felpörögnek az események innetől! :)

    VálaszTörlés