0 Végigjátszás: 41545 Kramm (Mixels)

A többé-kevésbé randa kis szörnyikék, melyek macskaeledeles tasakban igyekszenek meghódítani világunkat, 3-fős törzsekbe rendeződve járják a világot, s ha mindhárman bedobják a közösbe képességeiket, Captain Planet MAX lesz belőlük, mely törzsi vezetőként is értelmezhető lenne, ha ezáltal nem fogyna el alóla a törzs. No mindegy, vegyen mindenki többet, és akkor a káposzta is elfogy, meg a kecske is éhen marad. Vagy ilyesmi.


Mivel én még az elején úgy döntöttem, hogy az érdekesség kedvéért megveszem a csattogó fogúakat, így a teljes 6 sorozat itt várja a megépítést, viszont eszemben sincs az elsőtől kezdeni, inkább a hatos szériával kezdem a bemutatást. Aki még emlékszik tevékenységemre, biztos lehet benne, hogy alternatívát is építek, s milyen igaza van. Ezennel tehát megnyitom Mixels-sorozatomat.Alapok

Neve: Kramm (ezek a nevek néha poénosak, néha fejvakargatást okozón értelmetlenek)
Témakör: Mixels
Altéma: Weldos törzs
Kiadás éve: 2015
Kockaszám: 68

- építési útmutató

A hivatalos ára 1.390,- Ft, a legolcsóbb helyen pedig 1.150,- Ft. Nincs benne minifig, viszont ha az egyéb tematikus tasakosakkal összenézzük, még egész jónak mondható áron fut, és mivel ebben a sorozatban gyakran futhatunk bele érdekes alkatrészekbe, még kifejezetten jól is kijöhetünk. Első blikkre mondjuk ebben nem láttam ilyet, de nincs miért szomorkodni.

Alapok
Mint jeleztem, macskaeledeles tasakra hajaz a csomagolás, mind méretre, mind érzésre. Elég erős, hogy véletlenül ki ne szakítsák a boltban, de a kisebb-nagyobb sérülésektől is jól végi a tartalmát. Egy útmutató füzet és egy kis tasak van benne - ez utóbbi a szokásos, dobozon belüli csomagolással azonos.


Szűk hetven elemmel gazdálkodhatunk, így terjengős építkezésről szó sem lehet. A szörnyike-fazonok viszonylag szabad kezet adnak a tervezőknek, hisz csak az általuk kitalált törzsi jellegzetességeket kell valahogy megjeleníteniük, a többi bármilyen kuszaság lehet. Ennek fényében szemléljük hát, mit is ad nekünk ez a készlet. Íme a bonyolult építési folyamat, pár fotón tálalva:
 


Hát, engem leginkább egy munkagép-Transformersre emlékeztet, ami meggebedt az átalakulás közben, közben mégis muris, sőt játszható darabot kapunk. Biztos van jobb is, rosszabb is a sorozatban, de ez majd csak később tud kiderülni, addig ennek örüljünk.

Kramm lenni erős, lenni szép, ismerni Tarzan!

Végül persze némi tartalék is akad, ha az aprólékok elvesznének, ne kapjuk egyből sokkot.


Aki ellenállhatatlan vágyat érzett eddig, hogy mozgásban is lásson egy Mixelt, most alant megpillanthatja Krammot, a "parkett" ördögét.


Nagy tappancsai csak bizonyos testtartások esetén billenthetők, egyébként csak elforog fölöttük, de talán nem is kell mindennek 110%-osnak lennie.

Ujjmenés

Szokásomhoz híven most sem hagyott kísérletezőkedv nélkül a kockahalmaz, így gyorsan összeütöttem pár alternatívát, Mixels-vonzatút és szabadon választottat egyaránt. A megnevezések egyben linkek a Rebrickable.com megfelelő oldalára, ahonnan az összerakási útmutatók is elérhetők, PDF-be rendezett fotósorozat képében. Kicsi szett, kicsi változatok, de terveim köz szerepel a MAX-ok megreformálása is, így időnként nagyobb alternatívák is előkerülnek majd a sorozatban. Most érjétek be ezekkel.

1. Shake Spyro

A szóviccnek szánt névre a gallér és az előidézhető mozgás vezetett. A karok mozgathatók, a törzs és a fej pedig leginkább az asztali Hula-táncos figura riszáló mozdulatait tudja utánozni.
2. Rock-a-too

A karok, kézfejek állíthatók, és a kakadutoll a fejen szintén, egyébiránt egyes tasakokban előfordulnak lazább elemek - sajnos - aminek köszönhetően a fej könnyen széthasadhat.3. Mixel's War Chariot

Ben Hur nézésében megfáradt menőző szörnyeknek. A lovakra már nem volt elegendő elem, így csak a traktorrá átképezhető turbószekér maradt. Az egyszeműből még hajtóra is futotta.4. Moustax and Whac-a-Mole

Szempilla és ütő mozgatására képes ez a bajuszos fickó. Ennél elhasználtam minden elemet, így még egy csapd-le-a-vakondot (vagy hasonló magyarra kifejezésre kínlasztott, műfordításra nem érdemes megnevezésű) játékra és ütőre is futotta, csak a poén kedvéért.
5. Lardotron

Korpuszából saccolható, a sertészsír miért lopakodott be a nevébe, de nem is ez a lényeg. Két fogókarja föl-le mozgatható, vízszintesen ollózható, vagy szorító állapotba hozható. Két fölső karja egy-egy tengely mentén forgatható, duplacsuklós nyakán pedig ezerféleképp állítható a feje. Tappancsai igény szerint állíthatóak.
6. Shinto Gate

Ez nem is tudom, hogy ötlött eszembe - talán kézbe vettem 2-3 meghatározó részletét, és beugrott... Csakis a gyakorlás kedvéért.


Értékelés
Figurák nincsenek, így nem értékelem.
8/10 a kockákra, csuklók, fogak, íves elemek - jók ezek mind. A színek elég általánosan használhatók, igazából az egyes elemek csekély száma kellemetlen.
8/10 az árára, nincs minifig, de nem is veszélyes az összeg. Minifiges tasakosok ilyen darabszámmal jóval borsosabb áron futnak.
7/10 a játszhatóságra, elég jól játszható darab. Igaz, amíg rá nem jön az ember a mozgásának korlátaira, sokszor szétesik, de utána elég stabil.

Összességében 7,5/10, amiben a szubjektív lekerekítésem is benne van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése