0 Újratöltés, avagy Végigjátszás: 41075 The Elves' Treetop Hideaway

A címben foglaltak széles körű jogosságára fel sem kéne hívnom a figyelmet, mégis elpöfögök rajta kissé. Történt ugyanis, hogy szerénységem évtizedek óta mailbox.hu felhasználóként tengette elektronikus mindennapjait, s mikor ama csapat beguglisodott, a Blogger és számos egyéb alkalmazás is közvetlen hozzáférhetővé vált. Az én személyes marhaságom, hogy igénybe is vettem, s nem ugrottam át a Gmail-ra inkább, de hát csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Idén májusban azonban a gugli elbúcsúzott minden ilyetén partnerétől, nevezett partner pedig cseppet dilettánsnak tetsző módon zavarta le a váltást, a nagy G pedig szintén nem jeleskedett az adatmentési folyamat támogatásában. A levelezést így sikerült megmenteni, de a képeket megette a rendszer, tehát most ha visszanézünk az én posztjaimra, elég sivár környezet fogad. Az újratöltést - immár szigorúan gugli-rendszerben utazva - megkezdtem, majd szép lassan meglesz, viszont ami fontosabb, a legózástól távol tartó faktorok csökkentek némiképp, így újból felveszem a fonalat, és folytatom az orrom után menést.Ez a mai nap az idei év hozadékaként megkedvelt Elves sorozat egyik tagjáé lesz, méghozzá végigjátszásilag. Mivel számomra a Friends témakör, s annak diznihercegnős vetülete is bevált, így érdeklődve vártam a hegyesfülű rokonok eljövetelét. Számos ponton megerősítést nyert ez a csajos tesóság, így például a színkavalkádos megjelenés, illetve a bumszlifejű állatkák jelenléte is maradó jellemző. Mindezeket csak észrevétel szintjén említem meg, hisz különösebben nem zavar egyik sem. Mai darabunk egy igazi tünde-rejtekhelyet valósít meg, némi csavarral. A fa-lak már a dobozon igen vonzó módon festett, így bizonyos voltam benne, hogy ez a kedvenceim közé fog tartozni, s ilyen indítás után nyilván jött a bemutatás igénye is. Nézzük hát, mi fán terem ez a mai, jelentősebb kategóriájú szett!

 
Tarzan bemutatni Elvis! (dobozon lenni rosszul)


Statisztika
Ár: 13.100,-..16.990,- (16.990,-)
Téma: Elves
Kockaszám: 505 db
Kiadás éve: 2015
Minifig: 3 fő, Emily Jones, Farran és Azari
Egyéb élőlények: Enki a párduckölök
Építmények: 1 db komplex erdei lak
Doboz: vonzón nagy előlapi kiterjedése mellé vékony felépítés társul, mindez kellemes színezettel, és élhorpasztva, ahogy a Friends-rokonokhoz illik. Hátul játszadozást mutató képek, térkép-háttér, és a főszereplők csoportja, igen tetszetős grafikai kivitelezésben. Kissé mondjuk olyan érzésem van, hogy a tündérek fiatal felnőttek, míg Emily Jones inkább nagylány. A LEGO által adott történelmi háttérnek direkt nem jártam utána, mert félő, hogy valami bugyutasággal elrontják a tetszési indexemet.


Alapkészlet
Négy számozott zacskó, 3db alaplap, egy szép matricaív és két jókora füzet a doboz tartalma. A matricákat továbbra sem szívelem, de mit tegyek, ez az ív igen szívmelengetően jónak tűnik. Mivel terveim közt szerepel némi alternatívázás, így ennek mentén mégsem rakom fel a csilivili díszítőelemeket.
 
 Szokásunkhoz híven a számozást követve haladok végig a szetten, így először az egyes zacskót nézzük meg. Van benne egy szeparátor, egy-két világosabb, és sok sötét alkatrész, mely utóbbiak bordók és barnák, ahogy a tündefákhoz illik.


Jó látószervvel rendelkező Olvasóink máris kiszúrhatták a minidoll-alkatrészeket, tehát nem okoz meglepetést, ha ezzel kezdünk. A rajzolthoz képest visszakislányosodott Azari és a bumszlifejű Friends-faunába illő Enki érkezik köreinkbe. Öröm az ürömben, hogy a tündecsaj ugyan hót más, mint a rajzon, de így is tetszetős. A híres kékpárduc kölyöknek meg mindenki illőn örvendezzen!Az építkezésnek pik-pakk neki is ugorhatunk, először két matricázott ülőke és egy kis asztal keretében, de mint említettem, most nix matricázás, így csak utalok rá.A továbbiakban az egész erdőt kitevő, a tündéknek otthont biztosító fákkal fogunk foglalatoskodni. A nugátszínű boltívet sajna nem értem, de a bordó+barna párosítás szerintem kitűnő. A zöld helyett rózsaszínű és lila árnyalatokban pompázó lomb-elemek szerintem passzolnak a mesevilághoz, másrészt számos dísznövény tud ilyet produkálni.Úgy tűnik egyébként, inkább a robusztusságra törekedtek ezúttal, mintsem a csicsázott formákra, de nekem így is tetszik a fatörzs. Van pár SNOT-részlet, aztán az örvénylő radartányér a Mixels-ízületekkel, mely utóbbi nagy népszerűségnek örvend mostanában. A gomba nagyon mutatós fajta, viszont végül már csak egy imitált vízfolyásra futja az egyeskéből.
 

Na jó, van egy kis maradék is, melyek között a barna répaszár érdemel bővebb megemlékezést.


A második tasakban vannak szívem kedvelt kerítéselemei, jelesül 3 a 4-ből. Ornamentikája megfelelően organikus, akár egy szecessziós palota dísze is lehetne. Érdekességképpen megállapítható, hogy ennek a kupacnak jóval világosabb az összhatása, igaz egyszerre színkavalkádosabb is.


Érdekesmód a minifigeket háromfelé pakolták, így most az eltévedt Emilyt csodálhatjuk meg. Óriási puttonyt idéző retikült vonszol magával, és a matrózblúz, a nadrág, és az említett kiegészítő divatos összhangban is vannak, de jósága leginkább abban rejlik, hogy Heartlake Citybe simán ellőhető, minden változtatás nélkül, míg a tündérkék, kissé játékosan festenek ott alapkiépítésükben.Technices technikázás következik, s máris megalapozzuk a leszakadó-s-majdan-újranövő függőhíd tartószerkezetét.


Az emeleti résszel érdekes dolgok történnek, legalábbis a 45°-os fordítók alkalmazása ezen a ponton meglepett...


...majd meglepetésem elenyészett, hogy elégedett malackává váljak. A lombkorona-lak padlatát ím megcsodálhatjuk.A tündelámpás valami pazar lett, percekig nézegettem, annyira jó, a kerítést pedig még inkább megkedveltem ezalatt.


A körítés során újabb Mixels-csuklókkal találkozunk, fent pedig Technic ollós szerkezet gondoskodik a lombozat függönyszerű széthúzhatóságáról.
Végül felpasszoljuk a hidacsot, és kifújt a szekondárius csomag.


Érdekességkép megjegyzem, hogy barna répaszár megint jutott a tartalékba.


A harmadik zacsek megint bordó+barna hangulatú, és egyben ez rejti a fiú-tündért is. Azt mondom, nem zavaró a hegyes fül sem, simán mehetne városlakónak.
Ha valakit izgat a kérdés, szemrevételezheti a három szereplőt együtt is. Hát, ruházatban igen erőset hoztak, az biztos. Nekem ez máris plusz pont.


Valamiért még maradt egy kis elmaradás az első fából, így egy kis szőnyeg, és köré a kiforgatható kanapé, de ez bocsánatos bűn, pláne, mert a másik fa kicsit kisebb.


Kisebb, viszont két cukorüveg-gomba jár hozzá, ami jó, ugyebár. Hasonlóan tömör szerkezetbe futunk most is,  egy kis csalafintasággal megtekerve.dús vegetáció, ahogy az a nagykönyvben meg van írva!

Örömködjünk végül hármaska maradékán is, hisz a barna répaszárból most is jutott egy.


Helyre kis színes kupacot kapunk így a végére, ami nem is baj, majd jól feldíszíti a végeredményt.


Szépen szabott boltívek, csodakorlát, és még egy hetyke távcső is igyekszik az építő kedvére tenni...


... hogy aztán szépen feltelepüljön az egész a lombkoronaszint védelmébe.


Néhány zőccség-gyümölcs és egyéb extravagáns színű kiegészítő, s már kész is vagyunk.

lent répaleves fővöget csendesen...

Ha nem látom, nem is hiszem, de bizony az utolsó adagból is maradt egy barna répaszár. Ez egyszerűen döbbenetes!

Végül, de nem utolsó sorban itt a színes erdei tünde-lak:

nekem tetszik, az biztos!Értékelés
Ötlet: 5/5
Sajnos elfogult vagyok, a tündérek virághona, vagy erdei rejteke pedig mindig is kedvenc témaköröm volt, így nyilvánvalóan kötelező volt ebbe is beleugranom. Duplán...
 
Kockák és doboz: 4/5
Sok szép és jó kocka (500+), nem csak díszítő, de valódi építőelemek, profi a matrica, továbbá megvan az egyensúly a normális színkategória, és a fantáziaszínek között. A korlátelemek miatt simán húznék még a pontszámon, így a kisebb hiányosságokon el sem gondolkodom.
 
Minifig: 4,5/5
Azari számomra enyhe csalódás volt, sajna az arca+haja túl gyermeteg, de Farran és Emily telitalálat, úgy ruhailag, mint teljes valójában. Mondjuk számomra a kreol tündér kissé önellentmondó, de hát ez van, no.
 
Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 4/5
A minidoll-alapúság szerintem nagyon helyén van, a párducfi kitűnő, a fák profik, a "háztetőt viszont kissé kevésnek érzem, a soxínű rózsaszínes virág- és kristályözönt meg valamelyest soknak, pláne, ha már egy fiú tündérnél járunk vendégségben, de jó ez még így is.
 
Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Függönyműködtetés, távcső, ilyen-olyan rejtekek, szerintem egész kiegyensúlyozott lett, bár nagyobb kézzel nehéz kezelgetni a dolgokat.
 
Összegzés: 23/25
Két pontot bukott a teljesből, ami nagyjából semmi, és így is érzem: ez egy nagyon jó darab önmagában is, a sorozatnak pedig kiváló darabja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése