4 Hátoldali legózás: 6256 Islander Catamaran

Galád kalauzok kalózok közé keveredünk kissé, de nem ám csak úgy véletlenszerűen, nem bizony! A nyomás enyhülésével megnyílt a lehetőség az írások feltámasztására, így először egy könnyed hátoldalizással vezetjük fel a - terveink szerint "Kalóz Hónap"-pá növesztendő tematikus sorozatunkat. Ötletünket a jelen eseményei váltották ki, hiszen némi pihenés után újra falábú kapitánnyal, ágyúzással és vitorlás-építéssel üthetjük el az időt, ami jó. Igyekszünk hát az elkövetkezőkben egy kis hajdanvolt-vízi csemegézéssel enyhíteni kitartó Olvasóink információéhségét. Remélem, sikerrel.

Mára ismét Islanders altéma keveredett (annál is inkább, mert mint már említettem, nagyon odáig vagyok a szériáért). A sorozatban ez a példány közepesnek mondható, és nem elhanyagolható a tény, hogy egy leányzó is feszít benne, ami a szigetlakók világában sem túlreprezentált. A készletet egész picit az átlag használt ár fölött csíptem meg pár éve, és egyelőre nem volt érkezésem felbontani. Amint látszik, az árcédula amúgy is elcsúfítja kissé, de különösebben nem izgat a dolog, mindenképp összerakásra lett véve.


Amint azt megszokhattuk, sok érdekesség van itt: maguk a figurák külön jelenségek, a piros (sajna matricázott) kenuk igen kedves darabok, a vitorla valami pazar,  de ott vannak a tollak, a szarvak, aztán a papagájok, sőt a piros evező is megér egy megemlékezést. A pajzs és a krokodil szinte meg már kötelező darabok. Mi áll össze ezekből, és a néhány egyéb darabkából? Bizony, ahogy a cím is mutatja, egy kéttörzsű csanak, melynek legénysége bizonyára halat indult beszerezni, csakhogy a helyi hüllőállomány prominens tagja - érthető éhségtől vezérelve - igyekszik rajtuk fogást találni. Ha ez sikerül neki, már lehet is az első fogást tálalni.

A hátoldal természetesen tartogat még némi jóságot, melyet a hajtás után nézhettek meg.


'94-es szettről lévén szó, már kifelé tartunk a hátoldali kultúrából, mégis, még mindig tudtak 3 variációt pakolni a nevezett helyre, hogy a szűkös elemkészlet ellenére is úgy érezze az ember, ezt bizony érdemes beszerezni, hiszen mégiscsak 4-az-1-ben darab, nem is rossz változatokkal. Vessünk egy-két pillantást ama képekre, hogy kitalálhassuk, mik is ezek!


A bal oldali, álló képen Kahuka király emelvényes trónusát láthatjuk, rajta a nevezettel, aki széles taglejtésekkel instruálja bátor leányát a felnőtté válást bizonyító krokodilhajsza helyes lebonyolítása érdekében. A szűkös elemszám persze visszaüt, de a számtalan dísz - ami a igen szép részt tesz ki az egészből - igyekszik ellensúlyozni az amúgy tökprosztó látványt. Szerintem sikerrel.


A jobb felső képen kvázi fordított helyzet állt elő. A leányzó már sikerrel véghezvitte felnőtté válási próbáját, s immáron rituális dobolással adja a világ tudtára, micsoda nevezetes tettet hajtott végre, míg atyja épp a krokodil fogai közül igyekszik visszaszerezni a rusnya dög által valahogyan elcsaklizott evezőt. A kis vitorlás aranyos, a híd a kenu-háttérrel atomjó, a kiszáradt fa és a díszítések meg rendben vannak, s helyre teszik az egészet.


Királyi dísztutaj jő a jobb alsó képen. Itt mutatja be Kahuka király a frissen "levizsgázott" utódot a széles közönségnek (és a krokinak, aki folyton az evezőre pályázik - lehet, hogy fogpiszkálóra lenne szüksége?) Látványra a világ leginstabilabb vízi járműve ez, mégis meg kell védjem: Polinézia kies vidékin érdekes csanakokkal hódoltak (hódolnak?) az uralkodói népek előtt, amint már volt szerencsém ilyetén felvételekbe futni pályafutásom során, így inkább költői túlzással szépített, nevelő célzatú eszköznek titulálom ezt a megoldást, mintsem kínból farigcsált alternatívának.

Számomra az alapmodell és a 2. alternatíva egyébként az igazán kedvelt változatok, de globálisan is elégedett vagyok a felhozatallal. Ti hogy vélekedtek?

4 megjegyzés:

 1. Nekem nagy kedvencem ez az altéma - igaz, csak egy készletet birtoklok közülük - de ez is igazán tetszik. ( Melyik nem, persze... :-D ) A legjobb alternatíva szerintem a jobb felső sorokban látható, de a másik kettő is tetszetős.

  VálaszTörlés
 2. A lány a máig gyártott legalulöltözöttebb legóhölgy: mindössze néhány levelet és egy nyakláncot visel. 2011-ben felhasználták a katalógusban (http://www.brickshelf.com/gallery/Kukus/catalogz/polish/2011/25.jpg), és bár húztak rá egy nadrágot, még így is túlságosan illetlen maradt, így 2012-re cenzúrázták (http://www.brickshelf.com/gallery/friccius/Papierware/Katalog2012-1/seite36.jpg).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jé, de jó. Ezt nem is tudtam. Vicces. :)

   Törlés
  2. Papírbaba, ez gyönyörű találat!

   Különösen azért, mert újabb okot adtál, hogy még inkább kedveljem a gyengébbik nem minifigurális képviselőit :D

   Törlés