0 Végigjátszás: 41036 Jungle Bridge Rescue

Hosszabb kényszerszünet után őserdei kalandra hívok ma mindenkit, aki nem berzenkedik a lányoslegóktól. Állatmentedei kalandozásunk újabb állomásához érkeztünk ugyanis, ahol egy fiú plusz egy lány leosztásban érkeznek a gyakorlatozó fiatalok. A borítókép nyomdokain észlelhetjük, hogy ezúttal egy medvefi mentésére lesz szükség, melyet víz helyett földön és levegőben érkező járművekkel old meg a két szereplő. Lássuk, hogyan sikerült eme eksön megkockásítása!Téma
A Kolibri-farmon végzett gyakorlatok során a fiataloknak gyakran kell megoldani húzós eseteket is. A helyi rosszcsont mackót például kétnaponta kell kimenteni valamilyen - saját maga okozta - gubancból. A nagyjából reprodukált dzsungel-közegből önmagát kirívónak tartó bocs ugyanis kalamajkát kalamajkára igyekszik halmozni, nem kis sikerrel. Mai szolgálatosaink, Mia és Matthew szerencsére gyakorlott mackómentők, így a dobozról megismerhető függőhídi eset megoldása sem okoz majd nekik problémát, pláne a menő helikopterrel, és a durván méretezett terepjáróval.

Statisztika
Ár: 7.840,-..9.990,- (9.490,-)
Kockaszám: 365 db
Minifigura: 2 fő (Mia és Matthew)
Egyéb élőlények: mackó, hal
Építmények: 3 db (helikopter, autó, barlang-fa-híd komplexum)
Matrica: van
Doboz: Friends alaptémájú, a korábban már megismert dzsungel-extrázott, négyzetes, élhorpasztott darab.

 
Alapkészlet
A dobozban ismét három tasakot találunk, ám ezúttal számozottak. Egy vizes érzetű nagyobbacska lap külön lifeg, csakúgy a matricaív és a két (ugyan miért nem elég egy) útmutató füzet. 


A fenti képen a matricaív mérete érzékelhető, ám akit részletesebben is érdekel, az alant megtekintheti. A keresztes logók nem oly rosszak, a pillangós rendszám gagyi, viszont a fekete alapon csíkot húzó pillék még jó szolgálatot tehetnek valami repszerkezeten. Legvégül ott az igen korrekt repülős műszerfal, ami kifejezetten pozitív értékelésre számíthat tőlem.


Indítózzunk hát, és nézzük, mi van az első függöny mögött! Bizony, sok csajos színnel elegyített a kupac, amitől egyesek vérnyomása instabillá kezdhet válni, pedig nem olyan vészes. Ijesztő lehet viszont, hogy az ebbe a zacskóba rejtett figura éppen fiú, és mégis tünciretikült sikerült kapnia az állatkák mentéséhez, gyógyításához. Irdatlan marhaságnak tartom, és szerintem ezt a célközönség kislányok sem nyalják be. Lány szereplőnek lányos kiegészítők, fiúknak fiús kiegészítők dukálnak. A LEGO megfelelő tervezőgárdájának itt vélhetően elnyekkent a józan gondolkodása. Lépjünk is túl ezen a kérdéskörön, inkább félredobom a kérdéses cuccot.


Szokásos folytatás következik, amennyiben a minifigurák összeállítása szokott minden tasakbontás első értelmes lépése lenni. Matthew a kreol fickó lazacsávós frizurával nyomul, és megfelelően kivitelezett, kifejezetten tetszetős sötétkék-bézs színű dzsungeles-szafaris ruhában feszít. Medvementéshez príma választás.


Fontos tartozékként itt a sárga rádió adó-vevő, melyből szemfülesek láthattak már példányt. Nekem kifejezetten tetszik, és remélem, hogy lesz belőle egy jókora garnitúra.


A terepjáró színes mivoltában csak később mutatkozik meg, de már a kezdetekkor is van benne neonzöld darab. Ez biztos az őserdősködés miatt fontos, más értelmét nem látom (igaz, ez sem "értelem")


A rózsaszín ülőfelület úgy látszik kötelező a Friends vonulatban, a kormány pedig a rádióval harmonizál, amúgy javarészt fehér kitöltőre épül a járgány, mely később lila burkolatot kap.Jópofa kis dzsip keletkezett a végére, és külön öröm számomra a víztiszta szélvédő alkalmazása. Se a füstüveg, se a kékített nem tetszik különösebben. A modernkori kerekek sem szívszerelmeim, de a választás jó változatra esett. A tükrök csak jelölve vannak egy-egy sárgászöld lámpatartóval, arra például igazán rakhattak volna egy sajtot vagy egy csempét tükör gyanánt.

tetszik az orr ilyetén kiképzés


9 darab maradék az nem kevés, igaz, a java egypöttyös apróság. Jó, van egy injekció és egy csap is köztük.


A második tasakban jóval kevesebb a lányos színű elem, viszont van benne egy buborék kabinfedél, jópár érdekesebb alkatrész, és ide vesszük be a kék alaplapot is.


Kedvenczetes szereplőm, Mia rejtezik ebben a csomagban, csini katonazöld szoknyában, és a már ismertnek mondható, állatmentős blúzban.


Számomra a jópár éves dínós mini-buggy kereteként ismerőssé vált gumialkalmatosság fogja tartani a hordágyat, így téve azt daruzhatóvá. Mackó koma miatt lehet, hogy valamilyen épített, így középtájt (is) bütykös felület jobb lett volna, de így se végzetesen rossz. Matricailag természetesen ez is hiányos marad.


Mia helikoptere igazi kis szöcske lesz, amolyan mezőgazdasági permetező jut róla eszembe, persze lehet, hogy tévesen, de sebaj. Színes ez is, de talán nem annyira, mint gurulós haverja. Az ide-oda dűlöngélő háromszögek tömören tartják, mégis érdekes lesz a vonalvezetése.

a csörlő ide kerül majd


Nem bonyolult az építkezés menete, így hamar a végére érünk. Cuki propelleres lett az eredmény, amivel igen elégedett malacka vagyok. A csörlő szerencsére jobban jár, mint amilyet az égő házat tűzoltós készletben korábban sikerült kifognom, így a hordágy használható lesz ebben a formában.

újabb sárga walkie-talkie, yeah!

A helikopter kicsisége és a tájkép nagy mérete miatt a másodtasakos kupac tartalmazza a harmadik építmény megkezdéséhez szükséges alapanyagokat is. Maci koma barlangját sziklázzuk körbe, s bár az első lépésekből ez még nem derül ki, de hamar láthatóvá válik.


ott a víz, mely fölött a függőhíd fog függeni

emitt meg a barlang kezd alakot ölteni

Sajnos pont kurtán-furcsán zárul ennek a zacskónak a kifuttatása, amennyiben egy 4x6 lap került a tetejére, így doboz-hatást adva az egésznek. Remélhetőleg lesz ez jobb is.


Gondoltam, a 9 nem űberelhető, de most 11 tartalékot kapunk! A pici antenna és a fejhallgató jelent egy kis pluszt az aprólékok közt.


Mit szóltok, mennyire organikus színösszetételű ez a kupac! sziklák, fák és egyéb növények jutnak az ember eszébe már egy röpke pillantás után is.


Szerencsére úgy lett, ahogy gondoltam, s a lapos befejezést növényi díszítés oldja fel. Itt-ott picur virágok, máshol jókora ágak, s levelek nyújtóznak.


persze megkezdjük a másik part építését is

A Minecraft világánál részletesebb táj kezd testet ölteni, ahogy pakoljuk a darabokat, míg egy lezárt sziklalik is fel nem tűnik a színen. Van egyéb érdekesség is, például az üvegtiszta kristály ama rejtekhelyen. Az vajon mire szolgál?Gürnyedt hátú brummogó lakik ezen barlangokban, nézzünk hát rá egy cseppet, mielőtt a hamarost kialakuló függőhídra helyeznénk. Sajnos a bumszlifej-szindróma most is megfigyelhető, és ülő pozíciója nem épp eltalált, de elölről legalább Teddy-nek fest.Az inda és a széthullófélben lévő híd (mely kapcsok és fülek tömkelegéből, alul gömbölyded záróelemekből, majd fent nugátszín lapokból és csempékből áll össze, kiváló hangulatot árasztva) kerül fel utoljára, s innentől már csak a fantázia szab határt annak, milyen módon kerül bajba az állatka, s hogyan mentik ki a pórul jártat a gyakornokok. Addig is, itt egy zárókép:


7 alkatrész maradt a végére, ami továbbra sem mondható kevésnek. Felmerült bennem, hogy a lányokat talán rendetlenebbnek, netán ügyetlenebbnek gondolhatják, de persze lehet pozitívan is értelmezni, mely szerint ezzel is kedveskedni kívánnak a célközönségnek, hiszen a maradékok java további finomításra is felhasználható.


Végül álljon itt két életkép a mentés menetéről, mely során macikoma a halászgatást nem a patakmederben, hanem függőhídról gondolta kivitelezni, gyors hídbontást, majd majdnem-vízbefúlást előidézve. Szerencsére Mia és Matthew hatékony együttműködése nyomán sikerrel zárult a bolondos bocs kimenekítése a szorult helyzetből.

- jó, még 6 bütyökkel manőverezz balra!

- az állomáson találkozunk, szerencsétlen jószágnak meg fogok addig halat.


Értékelés
Ötlet: 4/5
A jópofa, de kihívásokkal küzdő dzsip rontja az összképet, melynek legjobb pontja a helikopter, és a pallókból tákolt hidacska. A táj elemei nagyon pofásak, elégedett vagyok. A mínuszolás miatt legyen mondjuk négyes.
 
Kockák és doboz: 5/5
A doboz - nagyon helyesen - nem csak jelölés szinten élhorpasztott, hangulatos képekkel és körítéssel. A helikopter-alkatrészek, a növényzethez és a sziklákhoz kapcsolható darabok,  valamint  a rádiók is számomra kedvelt elemek, a híd darabjai meg külön jók. A növények közül az inda kétszeresen is kiemelendő, sokat dob az összképen.
 
Minifig: 5/5
Mia - szokás szerint - lenyűgöző ebben a szerelésben is. A haja csudijó, a szoknya és a felső pedig príma. Matthew öltözékéről is hasonló pozitívumok állíthatók, a haja pedig ABS, nem gumi - vélhetően nincs masnira szüksége. Ebben a sorozatban az ivararány-egyenlítési törekvéseimnek megfelelően pont a fiú figurák szaporodását nézem jó szemmel.
 
Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 4/5
Mackó koma elég bumfordi, nem tartom túl szerencsésnek. A helikopter és a környezet nagyon hangulatos, a ridikül viszont idétlen, és a dzsipet is sikerül tökéletleníteni. A híd nagy ötlet, de a halnak például adhattak volna egy üvegklipszet, ami helyben képes tartani. A táj részletein érdemes leakadni, viszont a kristály mire jó?
 
Élmény/játszhatóság: 4/5
Átgondolt tervezésének köszönhetően nagyon jól játszható az egész. Minden kézre áll, jól kezelhető, élvezhető vele a játék. A híd szétesése - a LEGO jó minőségének kösönhetően - kissé nehézkesen megy. Ezt talán ellensúlyozhatták volna középen egyes kapoccsal a dupla helyett, de így sem rossz.
 
Összegzés: 22/25
A Dzsungel Hadművelet újabb tagja kapta meg az előkelő 22 pontos értékelést. Egész más alapokon, mint a majommentő szett, de szerintem megérdemelten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése