2 Mindentbele Ádvent - 1.nap

Kezdődjék hát az idei ádventi időszak, mindjárt az első ablak birtokbavételével, de először is a kinyitott naptárak mutatta "tájképekkel". Látható, hogy az ablakok elhelyezkedése mindegyiken azonos. Gondolom, nem akartak sokat elmélkedni a dolgon.


Tekintettel arra, hogy a City naptáron a háttérkép leginkább a témához illeszkedő, épített dolgokat tartalmaz, a bukta elkerülése érdekében egy feliratot is kapunk - igaz csak angolul - hogy bizony a képen látható építmények megépítéséhez egyéb szetteket is (?) szükséges beszerezni.


A Star Wars az első a mai nyitogatásban. Hihetetlen, de még a belső felületet is csillogósra sikeredett. Nehéz is fotózni.


Szokásosan kis kupacka van a tasakban, kék és szürke árnyalatokban. Mikroméretekben sok nagyszerűségre nem számítok, de azért bizonyos elvárási szint jellemez. Még nem tudom, ez megüti-e?


Automata fűnyíróval kombinált fűnyíró helyett - így illat után - Armored Assault Tank /AAT/ a jussunk, csak hogy robotizáltabb állapotba jussunk. Szerintem biztos lehetett volna jobbat is csinálni, de ez is elég trükkös. Egye fene, rendben van.


Friends vonalon a matt papír a jellemző kívül-belül. Első blikkre megkapjuk a két várományos hölgyike egyikét, ahogy az ablakképből kiderül, ám élőben biztos mutatósabb.


Ahogy azt már megszokhattuk, perforált nejlonban van a csajszi, nem csörgős-zörgős tasakban.


Mia szépen felöltözött télire, s minthogy az öt szereplő közül ő foglalja el képzeletbeli dobogómon a legmagasabb pozíciót, így alapból magasra értékelem a nem kommersz ruházatban való mostani szerepeltetését.


A City témában vajh' mi jóság üti markunkat a mai napon? Egy - hagyománytiszteletre nevelt - rosszcsont kölök levelet írt a Mikulásnak/Jézuskának/Angyalnak/stb. hogy milyen ajándékokra számít a közeljövőben. A matt papír itt is adja magát, semmi meglepő.


A tasakot szemlélve máris szembetűnik valami furcsaság, méghozzá a két hajzat. Kíváncsi vagyok, ez véletlen-e, vagy másnál is ez a helyzet. Előbbi esetben mázlista vagyok, utóbbiban viszont igen menő lépés volt a LEGO részéről.


Az összerakás nélkülöz mindennemű kihívást, viszont megmarad a két plusz elem, ami máshol majd elsüthető. A figura szokvány elemekből építkezik, így amellett, hogy aranyos, nem jelent különlegességet.


A City és Friends naptárak eddig alkalmasak voltak némi történet kialakítására, s szerintem valami hasonló idén is kinéz belőlük, viszont a SW valószínűleg ismét a minifigurális és a microscale dolgokra fog ráerősíteni, ami a végén egy kupacnyi, összeköthetetlen darabkát fog jelenteni. Meglátjuk, legkésőbb az utolsó bontogatásig.

Most és a továbbiakban is igyekszem mérleget vonni a három téma napi kínálatából. Egyértelműen Mia, azaz bővebben a Friends szett győzelmét hozta az én szememben ez a nap, és messze a SW-darab végzett az utolsó helyen. Utóbbi csekély izgalomba sem hozott, míg előbbit már ecseteltem fentebb, így nem meglepő az eredmény. 

Egyéni preferenciái mindenkinek mások és mások, tehát kétlem, hogy mindenki azonosan gondolkodna, mint én, így kérlek Benneteket, ha van kedvetek, a kommentmezőben Ti is sorrendesítsetek.

2 megjegyzés:

  1. Tetszenek ezek a dobozok, szuper lesz a végére telepakolni az adventi kincsekkel. Eddig a SW messze lemaradva nálam a 3. a City talán orrhosszal, de vezet a Friends előtt az első nap alapján.
    Nem lehet, h a City plusz paróka majd valamelyik későbbi ablakhoz fog kelleni? Vagy tényleg ilyen nagylelkű volt a TLC?

    VálaszTörlés
  2. A tavalyi Cityben minden napra volt plusz, a végére egész zacskónyi gyűlt össze.

    VálaszTörlés