3 Mindentbele Ádvent - 10.nap

Az első (más szempontból utolsó előtti) kerek számhoz értünk. A Star Wars és a Friends témák továbbra is csak kullognak a City mögött, de még mindig van idő felhozni őket. A mai nap a  bal felső sarokban kapott helyet, így akár kitüntetett pozíciójúnak is tekinthetnénk, de egy ideje már sejtem, hogy az ilyesmi semmit sem jelent.

TIE vadász reggelire? Hadd jöjjön, az legalább bír egy mutatós fazonnal, bár a microscale mivoltából fakadóan kissé elnagyolt. Ezt azért jobban értékelem, mint a tegnapit.

A rajzról először fel sem tűnt, hogy a kabin-szárny kapcsolatot két kampó adja. Csak a tasak szemrevételezése után jutott el ez az infó a tudatomig.


Picurka, tehát elég jelképes, de azért jellegzetessége révén eltéveszthetetlen. A mikromodellek közül eddig ez viszi a pálmát.
 

A Friends mai adásában egy sárga edénykészletet kapunk. Ehh... Úgy látszik, ma kihagyom a sztorit, ez mínusz egy pontos így.


Éppen meg is teríthetne Mia és Stephanie, de inkább nem erőltetem.


A City naptárban egy rémületes kép fogad, mely szerint katapultot kapunk. Télre? Városba? Minek? A gyerekek ingerküszöbe már ilyen magas, hogy katapulttal kell hógolyózást imitálni, hogy érdekelje őket a dolog? Jajjne...


Csak a fehér hengerek mentik meg a Friends meglepetés sorsától. Így, ha kicsit is, de sikerült amazt megelőznie.


 Két tartalék jár hozzá - így tényleg lesz egy zacskóra való alkatrész a végére.


A város főterén kezd középkori hangulat eluralkodni, hisz a kenyeres kordé után hógolyó-katapulttal lepte meg a pékmester a gyerkőcöket. Kissé azonban elszámíthatta magát a gépezet beállításakor, mert Jocó az első gyomros után földre zuttyant, s percekig csak hápogni tudott.


Nos, a mai nap globális gyengeségéből egyedül az iker ionhajtóművek jelenhetik a kiutat, így a mai győztes részemről az apró TIE vadász.

3 megjegyzés:

 1. Ma tényleg nem volt erős az egyik vonalon sem a felhozatal.
  A hógolyó-katapultot én sem értem. (A mellékelt fotó jópofa, ahogy a történetet képpel is alátámasztja. ;-) )
  A Friends mellett szólhat az, hogy a kislányok szeretnek játék közben elpakolászni ide-oda eszközöket, erre a célra meg tökéletesen megfelel az edénykészlet. (Amúgy is azt tapasztaltam, hogy a Friends szettekben sokkal több a kiegészítő, mint más témák esetében, hiszen tele vannak hasznos mütyűrökkel a készletek. Így ez is illeszkedik a sorba ebből a szempontból.)

  VálaszTörlés
 2. Legoéknál nincs karácsony katapult nélkül!
  http://www.bricklink.com/catalogList.asp?q=advent%20calendar%20catapult
  (Oké, 2009-ben ágyú volt volt katapult helyett.)

  A konyhai eszközökkel nincs semmi probléma. A Friends téma piacra dobását nagyon komoly kutatás előzte meg (nem véletlenül lett ilyen népszerű). Az egyik tanulsága volt ennek a kutatásnak, hogy a kislányok szeretnek mindenféle eszközöket adni a babák kezébe - ez a szempont fontosabb volt számukra a kezek-lábak szabad pozicionálásánál is! Ez meg is látszik a minidollokon: a kezüket távolabb tartják a testüktől (nem akadályozza a testük a tárgyak megfogását), de nem forgatható a kézfejük.

  VálaszTörlés
 3. Szerencsére nem örök igazságokat, csak a saját véleményemet írtam le. :D

  Vidám dolog, hogy én vagyok a helyi "Friends-őrült", most mégis mások védik a vonulatot. Zoli, Papírbaba, ezer köszönet a hozzáfűzésekért.

  Sajna már későn kapcsoltam, mégis kellett volna alkotnom valamit az edényekkel. Na majd holnaptól...

  VálaszTörlés