1 ABC-Karácsony

Szeretteim - és jómagam is - megleg(ó)leptek Karácsonyra, mint mindig, ám történt egy rendkívüliség is, mely külön tájékoztatásra érdemes. Talán nem kopott még ki a LEGO kihívásos City-alternatívázásának nem oly régi poszt-sorozata emlékezetetekből (de ha mégis, ITT, ITT, ITT, ITT és ITT utánaolvashattok). Hajdanában-danában a kiírásban még szó esett egy köszönőkészletről, melyre később jótékony homály borult, s a résztvevők mind beletörődni látszottak, hogy az csak elírás lehetett, hiszen az alternatívák építéséhez kiküldött készlet végülis a miénk maradt, lehet hogy arra gondoltak. Egy pár hete a közösségi kommunikációért felelős emberke azonban bejelentkezett, s értésünkre adta, hogy semmi elírás nem volt a kiírásban, csupán nem tették egyértelművé, hogy ÚJ készlettel akarják megköszönni erőfeszítéseinket, azaz várni kell januárig. Ennek tudatában tért hát nyugovóra a cirka két tucat lelkes építő, köztük én is, és valami olyasmiről álmodoztunk, hogy egy 2015-ös közepes forma City készlet lesz majd vállveregetős jutalmunk. Hogy mi mekkorát tévedtünk! 

nem erről lesz szó - ez csak illusztráció via vana.kr

December 19. kellemteljes napja ugyanis meglehetősen emlékezetessé vált számunkra, hiszen jócskán az ígért dátum - de ami még fontosabb, még Szenteste - előtt megérkezett a LEGO küldeménye, ám az építésre küldött, erősen túlméretezett láda helyett egy jóval konszolidáltabb, az előző kb. 1/6-át kitevő dobozka képében.

48x48 pöttyös az alatta lévő alaplap


Gondoltam, küldtek egy asztali díszt, egy hűtőmágnest, vagy valami hasonlót, ám megemelve azt jelentősebb súly húzta lefelé kezemet. Gyors fejszámolás után már biztos voltam benne, hogy vagy nincs tér a legós dobozon felül a kartondobozban, vagy igen tömören tömött készletről van szó. Utóbbi esetben Ideas vagy Architecture, esetleg dolgozói ajándékszett lehet benne. Én inkább az utóbbi esetre szavaztam volna, s el is kapott az izgalom, majd mikor eljött az idő, kibontottam a csomagot, hogy igazolást, vagy cáfolatot találjak gondolataimra.

szokásosan elegáns e kellemes meglepetés

Az igazolás, ím, megérkezett, s határtalanul örültem neki, mivel nem akármilyen érzés egy ilyen különleges sorozat még hivatalosan meg sem jelent elemét ajándékba kapni a gyártól. Szóval Architecture lett a drága, ami egyben azt is jelenti, hogy nem én fogom összerakni, sőt, tárolóhelyének megalkotásáig senki nem fogja ezt megtenni, de a sorozatnak méltó helyet tervezek, s közelg az idő, amikor ez meglesz.

a hátoldala is megéri a szemlélődést...

Addig is így gyönyörködöm benne és társaiban, ami szintén nem rossz mulatság.

vidám részlet a szoborként alkalmazott játékfigura 1:1 képe

Remélem, Kedves Olvasóink is szép, és emlékezetes Szentestén és ajándékozáson vannak túl, mellyel összefüggésben várom a kommenteket, ki milyen szépséggel gazdagodott ezen alkalomból. Ha kapni nem (vagy nem csak kapni) sikerült, akkor azt is megírhatjátok, milyen ajándékokkal leptétek meg szeretteiteket!

1 megjegyzés: