1 Mindentbele Ádvent - 0.nap

Tanulva a korábbi évek hasonló tematikájából, idén az ádventi legózás napi egy posztot kap, minden vonatkozást egyben kezelve. Mint azt a figyelmes legózók már jól tudják, idén is három húzóágazat büszkélkedhet önálló naptárral, melyekkel a jól megérdemelt karácsonyi ajándékozásokig be lehet fogni a csemete száját, avagy egy-egy sehol máshol fel nem lelhető alkatrésznek örvendezve a sajátunkat is. A történet nyilván nem az alulárazottságról szól, hisz a City és Friends naptárak 6.000,-, a SW kalendárium pedig 10.000,- forint nagyságrendjében mozog, de ilyenkor ünneptájt sokan szemet hunynak eme szomorkás tény felett.

2010-ben a kaliforniai Mendocino egyik üzletében ez volt "A" naptár

Aki volt oly "felnőttes", hogy előre megleste, mi van a dobozokban, az a bontogatás öröméből így most kimarad, másoknak pedig, kik maguk bontogatnak majd, nyilván javasolt az utólagos poszt-olvasgatás, hiszen senki örömét nem szeretnénk elrontani, viszont a nem beszerzett naptár megismerése így megoldható lesz.

Nézzük hát, milyen jóságokkal dob meg minket idén kedvenc játékgyártónk! Először jöjjön a City, mint alaptéma. Hát, az ajándékosztás idén is megihleti a bűnözőket. Én ezt sosem tudtam megérteni: a szeretet ünnepén minek kell folyton zsaru, betörő és tűzoltó. Nem lehetne ünneplő, változatosan öltöztetett tömegekkel eladni a készletet? Az a kis tricikli például imádnivaló a jobb oldalon, de a Mikulással levelező fiúcska, vagy a pités hölgyike is sokkal jobban tetszik nekem, mint a szajréval futó betörő. Lenne inkább krampusz, vagy manó. A Mikulás és egy újabb forma hóember persze elmaradhatatlan kellékek.


A hátoldal harmada a reklámozásé, így 3 témakör egy-egy tagja, és a netes játszadozás lehetősége jelenik meg rajta, míg a nagyobb, bal oldali részen okításképp az ádventi naptár kezelését instruálják. Nem sok, de legalább kevés.


A másik "ócsóság" a Friends témához tartozik, s hozza is annak tündibündi rózsaszínjét a csomagolás. Szerintem kellemes tulajdonsága a csomagnak, hogy egy díszszalag-imitációval ajándék-szerűbbnek mutatja magát. Igaz persze, nem hivalkodó rajta az "Advent Calendar" felirat, de nem is hiányzik. Meleg hangulatot áraszt a kép, de ha jobban megnézzük, rengeteg a festett részlet, s relatíve kevés a legó. Mi lesz ebből?...


A hátoldal hasonlóan indít, mint a City verzió, azaz megtanítja a helyes naptár-használatot, s jobb oldalt számos szettet reklámoz a kínálatból. Ezeken a - szerintem - hanyagolható tételeken túl 3 képkivágást is kapunk, ami némiképp utal a tartalomra, s megmutatja, hogy a kibontott darabokat érdemes játékra is felhasználni, nem pedig kizárólag az ablakba pakolgatásra.


Az űberdrágaság földi nagykövete idén is a licenszelt vonulatból jő elő, azaz a Star Wars témája szívatja a kedves vevőt tízezres nagyságrenddel. Kérdés, hogy mit ad ezért cserébe? Egyszerű: Mikulás Vader, Christomech Droid, több megajándékozott, esetleg megviccelt szereplő, köztük egy ünnepi hangulatban leledző rohamosztagos, rengeteg microscale járgány. Akinek ezek be szoktak jönni, most sem fog csalódni, aki meg eddig is kerülték a témát, azok vélhetően ezután is ezt teszik majd.


További "plusz" a SW-jellemző fényes felület. Az illusztráció alant látható.


Úgy látszik, nincs mit tenni, az ádventi naptár kezelését feltétlen sulykolni szükséges, tehát itt is elmaradhatatlan képi információként jelentkezik a bal oldalon. Ezen kívül a heti új filmecskére hívja fel a figyelmet, s meg kell jegyeznem, hogy itt jóval dúsabb a bemutató, mint a másik kettőn.
 

Nos, ezek után már csak a bontogatás adhat újabb adatmorzsákat, azt pedig holnaptól követjük el az érdeklődők látens igényeinek kielégítése érdekében.

1 megjegyzés:

  1. Ez szuper lesz; várjuk az elkövetkező heteket!
    Ráadásul, kíváncsi is vagyok, h melyik dobozból miféle jóságok fognak előbukkanni!

    Eddig a doboz alapján nekem a City-s tetszik legjobban, de a következő hetekben ez még persze változhat. :)

    VálaszTörlés