6 Hátoldali legózás: 6264 Forbidden Cove

Pirates téma is csak érintőlegesen volt még blogunkon, az Islanders altémának meg még nyomát sem láttuk. Mivel a dinka benszülöttes szetteket én kedvelem, így várható volt, hogy valamilyen módon beletapicskolok sziklacsontvázas világukba. A ma hátoldalilag kivesézendő szett a nagyobbacskák sorát gyarapítja, nagyon helyesen. Van ám benne kalóz is a festett arcúak mellett, igaz csak egy csanakkal, amazok matricás kenujával, és jelentékenyen védett rejtekhelyével szemben. Mivel nevezett készletet korábban már doboztalanul beszereztem, max egy doboz után ácsingóztam volna, ha egyáltalán, ámde a a sors úgy hozta, hogy előzőnek a feléért sikerült kezemet egy MISB példányra helyeznem, így most az arról készült fotográfiákon keresztül tudom bemutatni a jóságokat.

a figurák, fejdíszek, a pajzs és még ezernyi jó darabka...
 

A legutóbb átnézett Paradisa szetthez hasonlatosan az oldalakon az alaptéma átrendezgetésével foglalatoskodnak.


Nincs más előre, mint hátra! Nézzük, a sorozatcím-ihlető felület milyen szépségeket kínál nekünk! Hát, ez így elsőre két alternatíva, és három kiemelés, ki tudja honnan. A pontosabb ítélet érdekében szemléljük meg közelebbről a dolgokat!

figyeljétek a háttér rajzolatát is!

Bal oldalon az első képen láthatunk egy krokodil elől menekülő kalózt, míg a következőn már az előbbi kapitánya tűnik fel, némi kincs megszerzésének örvendezve. A háttérben megbúvó bennszülött persze kétségessé teszi ezen örvendezés hosszadalmas kivitelezését.


Az első igazi alternatívát jobb oldalt, felül láthatjuk. Barátaink kissé átöltöztek, a krapitány bennszülöttnek álcázta magát, a kenu igencsak fel lett díszítve, és az egyik Islander felöltötte Kahuka király maszkját is, bizonyára a háborús veszély miatt. Utóbbi a sziklabarlangból úszik elő éppen, miközben a pisztolyos kalóz koma föntről igyekszik rárontani. A zöld ostor inda, a pálma és pálmalevelek és a megannyi apró, de nem túlontúl besűrített apróság sokat dob az összképen.


Az alsó nagy kép rejti a második átépítési ötletet. Most egy belakott törzsfői barlangot kapunk kézhez, odafönt e királyi dísszel, és illő módon pálmalevéllel borítottan, míg a kalózok cseppet turbóztak satnya csanakjukon, így már egész durva fenyegetést képesek jelenteni szegény elmaradottabb népekre. Pillantásotok vezérlődjön most a sárga felületre! Bizony, az a homokos part, építve! Roppant tetszik, ahogy az egész építmény is.


A jobb alsó sarokban Kahuka király (vagy alteregója) egy hollótoll-díszes királyi jelvénnyel felvértezett kenuban jő szemlélődni. Tut ez is egy alternatíva részlete, de mivel nem az eddigieké, ezért vagy lesz még valahol változat, vagy egy önálló mini modellről van szó. Hamarost kiderül.


Jajj nekem, újra egy ilyen gyönyörűség, az ő felnyitható fedlapjával, és a közszemlésített darabokkal. Örvendetes az ilyen, s persze máris saccolható, hogy lesz még alternatíva a fedél alatt.

ez a megoldás szívet nem hagy hidegen

A hangulatában a hátoldallal rokonságot mutató belső oldal 5 képe többnyire az alapmodellt ragozza, de van ott újdonság számba menő vizuális inger is. Tekintsük hát át, hogy a végső tudás birtoklásának idilli állapotához közelebb kerüljünk!


Bal oldalt egyértelműen az alapmodell szerepel, igaz a pálmafát elhagyták róla (vagy átpasszolták a túloldalra). A fölötte leledző kis képen a bennszülött bizonyára ugyanezen ugrál, s fent középen funkcionális bemutatást is kapunk. Az általam olyannyira dicsőített sziklafej arckifejezése itt nyer igazán értelmet. Jobban megszemlélve azt tapasztalhatjuk, hogy a maradék képek is ugyanezt részletezik tovább, méghozzá az ostrom kidomborítása mellett.

Sajnos nem kaptunk több alternatívát, ám ötletadónak még a hátoldali kezdemények is kellemesen ellőhetők, a vitrinezés pedig a legszőrösebb ketyegővel megvert embereknek is szerezhet kellemes perceket.

Ti hogy vagytok a témával? Mármint a Pirates főtémával és az Islanders mellékággal? Van bármelyikből nagy kedvencetek? Esetleg messzemenőleg irtózott darabotok? Eltekintve alap beállítottságotoktól, ha használt áron, vagy még olcsóbban sikerül(ne) lecsapnotok egy bontatlan Islanders szettre, Ti mit tennétek? Eladnátok, kibontanátok, kiállítanátok, esetleg menne sötétzárkába a megőrzés jegyében?

6 megjegyzés:

 1. Hú, Attila! Most kezdek LEGO alap-minifigura színt ölteni (értsd sárgulok az irigységtől). :)
  Nagy gratula a vételéhez, ez így egyszerűen tökéletes.
  Kedvenc alternatívám nincs, mert mindegyik tetszik, a kicsik is, meg a nagyobbak is. Minden szipi-szupi! ;)

  Az utolsó kérdésedre:
  Én szerintem csak akkor bontanám ki, ha nem lenne belőle még egy példány, de mivel a te esetedben már van egy doboz nélkülid, így biztosan nem. (Azzal ellenék, ezt meg megőrizném a "sötétkamrában" az elkövetkező évekre. Ez még befektetésnek sem rossz. A Bricklink szerint egy ilyen szép állapotú új készlet 30 ezer Ft-tól kezdődik. Most már végleg döntöttem: Maradna a dobozban. :)

  Még egyszer grat a remek vételhez, és köszönjük a szuper dobozbemutatót!

  VálaszTörlés
 2. Kalózos témából a következők voltak meg:
  http://brickset.com/sets/wantedby-Anak/theme-Pirates
  Sajnos mindet eladtam. Már bánom...most vakarom a fejemet, hogy visszavásároljam-e őket más forrásból. Hiányzanak.
  A két szigetlakósnak még a doboza is megvolt, arról tudok is hátoldali képeket prezentálni, illetve egy kalóztutajról is. Ezeket még az eladás előtt készítettem a dobozaikról:

  Kahuka király:
  http://img9.indafoto.hu/10/9/79319_a61898f5d0cd4651004b66d2ca1bcdf2/8231673_4ec3e403555fb0991b81d9fc0770ba95_xl.jpg
  http://indafoto.hu/anak/6236_king_kahuka

  Szigetlakó:
  http://img7.indafoto.hu/10/9/79319_a61898f5d0cd4651004b66d2ca1bcdf2/8231783_e945d5e61ef653be3663dcd1bff676d8_xl.jpg
  http://indafoto.hu/anak/6246_crocodile_cage

  Kalóz:
  http://img4.indafoto.hu/10/9/79319_a61898f5d0cd4651004b66d2ca1bcdf2/8232013_a37eaf77e8c92b75f28a411a52900f0a_xl.jpg
  http://indafoto.hu/anak/6261_raft_raiders

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagy kár a kalózos készleteid eladása miatt. Főleg így dobozzal, útmutatóval együtt.

   A kalózos téma nekem így néz ki:
   http://brickset.com/sets/ownedby-Backdraft/theme-Pirates

   (A nagyobbak dobozzal, útmutatóval. De igazából, már majdnem mind szerepelt itt az oldalon is korábban. Eladni pedig ebből egyet sem szeretnék, mert olyan hangulatosak.)

   Törlés
  2. Anak, félisteni mivoltod immár kétségtelen. A későbbiekben születendő HL-posztok során igyekszünk felhasználni a hátoldali fotográfiáidból, hogy a kalózos megemlékezések sora szaporodjon. Köszönet értük!

   Törlés
 3. Ja, meg még megvan néhány eredeti útmutató régebbről (Islanders) és a 2009-es vonulatból, azokat is jó forgatni, még így a készletek híján is érdekes végiglapozni.

  VálaszTörlés