4 Beharang - Star Wars (Microfighters & Battle Packs) 2015

A legrégebbi licensztéma igen számos darabbal jő 2015-ben is, így kettészakajtottam a felsorolást. Holnaputánra jön a fővonulat, ma pedig a Chibi-jellegű Microfighters altéma 2. eresztéséről, és a seregépítő szettecskékről látunk előzetest. Számomra a Microfighters óriási visszalépésnek tűnik a Planets után, de nyilván nem én vagyok a célközönség, és az üzleti adatok inkább ezt az irányt támaszthatták alá. A seregépítés logikus lépés, és bőséggel bír előzménnyel. Ezeknél mindenféle mellékhajtások számomra teljesen érdektelenek, és még a fővonalból is csak egy-egy "szokott" becsúszni. Nézzük, ettől eltekintve van-e valami jóság köztük/bennük!

75072 ARC-170 Starfighter

Távolról, homokviharban, szembeszél esetén vélek hasonlóságot felfedezni az eredetijével, de ezeknél ez szokványosnak mondható, így nem is hozom fel többször. Tuti a minifig egyediségére bazíroz a szett, legalábbis én nem találok más fogódzót. Elég nyamvadt ez.


75073 Vulture Droid


Ilyen színű keselyűre pont nem emlékszem. Lehet persze, hogy az 1x2 sötétkék csempék hivatottak a színazonosságot biztosítani, de ha igen, akkor röhejes. A droid elvileg klappol, de az sem extra, így a készlet várható vételi mutatója számomra nulla. 

75074 Snowspeeder


Nézeteimet revideálom. Ez a snowpeeder tetszetős lett, és a pilóta is rendben van, igaz hogy az eddig konzekvensen fehér sisakból szürke lett. Emlékeim szerint (és némi utánanézést követően) a sisak fehér, csak többé-kevésbé koszos az egyes pilóták fején. Ha átsiklottam volna egy szürkén, és ez pont az a fickó, akkor megadom magam. A lehetséges lyukas körcsempéken kívül sok említésre érdemes itt se maradt, és még az is bizonytalan.

75075 AT-AT


Azt hiszem közelítjük az "ennél mélyebbre már nem süllyedhetünk" állapotát. (holott mindig van lejjebb, csak szeretjük azt hinni, hogy a legrosszabb állapot elérhető). A pilóta per definit nem tetszik, az építmény rettenetes, és még egy kedvemre való alkatrész sincs benne.

75076 Republic Gunship


Na, ennek se bejövős az eredetije különösebben, de legalább ez is nyamvadt. A fekete, recés hengerek üdvözlendők, csakúgy a pöttynyi körcsempék ama logóval. A Klónok viszont sosem érdekeltek, így minifigurális szempontból ez a darab is kuka.

75077 Homing Spider Droid


Kíváncsi vagyok, mennyire lesznek mozgathatók a Pók lábai. A nugátszín droid üde színfolt, de nem egy hatalmas dobás, viszont a gömb kialakítása tetszetős, ha részleteiben elég semmitmondó is.

75078 Imperial Troop Transport


tűz fényénél készült kép - így lehet elhitetni, hogy a sima fekete az lángmintás...

Nekem semmitmondó jármű, sok sziklaépítő alkatrésszel, plusz a lényeg: 4 rohamosztagos (ezekből is van már annyiféle, hogy csak a legelhivatottabb rajongók tudják, mi micsoda. Az újabb és újabb festések szükségességét én megkérdőjelezem, de ismét csak a rajongók hihetetlen igényeit tudom felhozni mentségként a LEGO ezen lépéseire. Ahogy látom, az eddig csak 1-2 helyen feltűnt lőeszközökből azonban itt egyből 4 is lesz, méghozzá fekete színben. Aki tehát ilyenre vágyik, vegyen SW Battle Packot, s máris kap sokat.

75079 Shadow Troopers


Hopp, ezek átmentek negatívba! A császári testőrség piros csuklyás, általam kedvelt figurái cseppet nindzsás átvedlése, és a rohamosztagos bagázs árnyékba olvadós rokonsága számomra vélhetően megér majd egy bepróbálkozást. Itt ugyan csak két lőfegyver lesz, de ez engem nem riaszt, sőt... A járgány nem tetszik, de legalább lesz belőle fekete zászló elem.

75088 Senate Commando Troopers


Püff neki, hatos sorozatvető - ez még durvább, mint a kézi egylövetűek, pedig abból is van négy ebben a szettben. A kék fickók számomra vállalhatatlanul csúfak, az ágyú meg önmagában nem egy nagy durranás.

75089 Geonosis Troopers

A végére maradtak ezek az összesarazott dolgok. A fegyverek száma megegyezik az előzőben tapasztalttal, és még a saras muksók is kissé jobban festenek, mint ama kékek, nem beszélve a sötétnarancs/rozsda színű elemekről, melyek ha szűk számban is, de jelen vannak a lépegetőben.


Ahogy sejtettem, nem ez a kupac adja majd a törzsét 2015 évi bevásárlásaimnak, ám bizonyára sokan lesznek, akik számos vásárlást intéznek majd ebből a - számomra marginális - körből. Ti hogy vagytok vele? Van valami, amire elindult a nyáltermelésetek, vagy felejthető ez a vonal?

4 megjegyzés:

 1. Shadow Troopers BP egyértelműen,sőt minimum 10 dobozzal,felesleg meg megy eladásra .Felesleg a sok testőr.Rebels -féle Stormi meg mehet a levesbe felőlem :)

  VálaszTörlés
 2. Szvsz gyerekeknek a Microfighters sorozat a leginkább játszható: jól elfér a kezükbe, lehet "reptetni" az űrhajókat, meg tologatni az egyebeket (de tényleg, ugye szerintetek sem játékra készülnek a 30/50 ezres árú, pár kilós járművek). Az első sorozat erősebb volt, ebben azért van egy-két gyenge darab (ARC-170 pl.) Seregépítők szintén gyerekeknek, játékra jó, nagyobbaknak meg gondolom terepasztal/dioráma építéshez.
  Geonosis troopers az Utapau troopers reciclált változata, a lépegetőjük meg a pár évvel ezelőtt
  klón csatasor lépegetőjének kismértékben átdolgozott variációja.
  Shadow troopers jól néz ki, biztos beszerezzük (meg a "normál" rohamosztagosokat is).
  Kövezzetek meg, de sztem a korábbi bolygós készletek kevésbé használhatóak (játékra biztos), árban meg kirívóan magasak voltak. Azért várjuk a leárazást a fiammal, némelyik minifig elég jó belőlük, a bolygót meg egyéves hugica szereti gurigatni. :-)

  VálaszTörlés
 3. @aluflakon: a testőrökkel szerintem összedolgozhatnánk valamelyest. Írd meg az email-címedet lent a "kapcsolatban" (vagy akár itt, ha neked úgy is jó), és megbeszéljük.

  @Gábor Hriczó: teljes az egyetértésem a játszhatósági kérdésben, a bolygós cuccal kapcsolatban meg biztos nem kövezlek meg. Szimplán csak jobban tetszett az a sorozat, mint a Microfighters, de persze a családban nem vívunk kézfárasztó űrcsatákat, így nekem az a szempont nem is mérvadó :) A bolygógurításos lezárás nagyon aranyos volt :)

  VálaszTörlés