6 Beharang - Modular Buildings 2015

Mondhattam volna az új szeleknek megfelelő Creator Expert megnevezést is, de a korábbi sokkal inkább helyénvalónak tűnik számomra. A kezdetektől gyűjtöm a sorozatot, így kétségtelen, hogy ebbe is beruházok, de nézzük meg, milyen alkotásról is van szó.

10246 Detective’s Office & Barber Shop

Robert Downey Jr. egyből ki is nyomozhatja Johnny Deppet

Két tagból álló építmény, mely hoz némi angol sorházas, vagy onnan Ámerikába átörökölt fílinget, hisz a detektív irodája jó kis téglaépület, a borbély pedig a foghíj telekre épült girnyó, vélhetően közlekedhetetlenül szűk lépcsőházzal épült csoda. Diákszállás a padláson. Ha sikerül feljutni. A bal oldali újságos ládikó is ismerős jellemző tőlünk Nyugatra. A Creator "C" betűje mögött a hagyományos tűzoltóvíz-tározót mutatja a kép, ami jó kis részlet. Felsorolhatatlanul sok szépséget rejt az egész, és ha sokat szeretnétek csipegetni, ITT megtehetitek, vagy vessétek szemeteket a LEGO beharangozó videójára a hajtás után!A berendezés óriási, például a nyomozólakban a kikapcsolódást segítő Biliárd-asztal, a hatalmas ventilátor és a Darts-tábla is jópofa. A rejtekajtós megoldások megvigyorogtattak. A legjobb részlet azonban a Sherlock-iroda, mely minden sztereotípiát felsorol. A macskafarok kínos felhasználhatatlansága ellen is hadat indított a LEGO, így a kék házikó teteje egyből négy darab szürke példányt is felsorakoztat. A víztároló hordó pedig - mily meglepetés - épített, nem pedig a régi Western-szériából való, ami miatt inkább szomorkodom, mintsem örülök, de biztos van, aki másképp érez.

Nektek mi a kedvenc részletetek, ha egyáltalán van ilyen, és pályázik-e valaki erre a darabra, vagy akár bármely korábbira a szériából?

6 megjegyzés:

 1. Nagy kedvencem az egész sorozat, de sajnos nekem egyik sincs meg. Ha nyerek a lottón, akkor tuti megszerzem az összeset, de így most hirtelen nincs félmillió forintom. :-)

  Az egész házikó tele van ötletekkel, Jamie ismét kitett magáért. A biliárd asztal zseniális, az iroda teljesen hozza a filmekből ismert hangulatot. A WC és konyha is nagyon ötletes.

  Nekem 2 érdekesség tűnt fel:
  Több képen is az erkélyen áll a piros ruhás hölgy. De oda csak az ablakon át lehet kimászni. :-)
  Jópofa, hogy mindegyik figura classic fejű.

  Nagyfelbontású képek itt:
  http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=102624

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. mzoli, ha félmillióért megkapnám az összeset, hű de boldog lennék!
   Lassan darabonként annyiba kerülnek az elsők...

   Törlés
 2. A víztartály nem a nyomást volt hivatott anno kiegyenlíteni (mint egy wc tartály)?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na akkor most utánanéztem :)

   New York vacak vízhálózata miatt még a toronyházak tetejére is pakolják, hogy legyen víznyomás az épületben. A mai napig tömítőanyag nélkül dolgoznak, gyakorlatilag a víztől bedagadó fa adja a tömítést (így a beüzemeléskor még orrán-száján dől a lé - az szép lehet). Ebből a szempontból kifejezetten dícséretes az épített tartály.

   Így hát nemcsak anno, de most is a nyomástartás miatt vannak ilyenek - @rozsamarci, köszönöm az információt.

   Így járok, mikor gyerekkori homályos emlékképekre támaszkodom. Na szép...

   Törlés
  2. örülök hogy "segíthettem" :D

   Törlés
 3. nagyon tetszik az egész (szerintem 20 as évek new york-a ) 1 ilyen házam lesz születésnapra veszem/kapom a terepasztalba

  VálaszTörlés