3 Beharang - Legends of Chima 2015

Szörnyűséges Szörnyek Szigete, avagy a Legeds of Chima újabb, jobb-rosszabb állatkákkal folytatja ámokfutását. Nem igazán tudta belopni magát a szívembe ez a sorozat, de hát miért is kellene mindent egyformán kedvelni? Tagadhatatlan, hogy az érdekes formájú és színű elemek tömkelegét indukálta eme széria, ami azért mellette szól, de vajh' így lesz-e jövőre is? Essünk neki a képeknek, s próbáljuk meg kiötölni.

70220 Strainor’s Saber Cycle


Kardfogú tigris? Azok kihaltak, nem? Ezek szerint mégsem, és most jéggel átitatott járgánnyal próbálnak odacsapni az ellennek, aki esetünkben egy tüzes farkas. Ez eddig nem felcsiga-képes, és csak egy-egy elemet tudnék kiemelni, hogy hasznos lehet. Ilyenek a tégla-mintás szürkék és a barna-árnyalatokat felvonultató elemek, azok közül is a sötét-narancs rácsos ferde elem. Nem sok.

70221 Flinx’s Ultimate Phoenix


Tüzesék visszatámadnak. Ezúttal a sasok a ritka fehér hollók ellen vonulnak, egy örvendetesen nagy főnix-járgányon. A Főnix mutatós, a díszes fejtollak (mely elem a sas kezében fegyverré avanzsált) tetszetősek, a szürke, de a narancs szárny-elemek is jók. Sok egyebet nem tudok felhozni mellette.

70222 Tormak’s Shadow BlazerÚjabb idétlen járgány, egészen kihűlőfélben lévő láva színvilággal. Most már csak azt szeretném tudni, hogy az egy fekete párduc, netán egy medve akar-e lenni. A gorilla ismét csak röhejes, a Power Miners utánérzés jármű csakúgy. Nem tudván támogatólag szólni e készletről, inkább befejezem itt.

70223 Icebite’s Claw Driller


Óriási az igény a Mechákra, így itt sem ússzuk meg e nélkül. A holló kivételével a többi fig elég satnya. Az új Mixels-fogakból akad egy pár bézs színű, ami jó lehet, és az a hátul kígyózó fekete valami, amibe kis agyarak vannak szurkálva, igen hasznosnak tűnik így elsőre. Ismerős ez valakinek, vagy újdonság? A többi egy kupac kocka aztán kalap...

70224 Tiger's Mobile Command


A sok narancssárga elem a futó Artic téma fényében előre jósolhatóan hasznos. A figurák közül egyedül a szőrmók Yeti-szerű tűnik befogadhatónak, az otromba tigristank borz-alom, igaz, a lánctalp mindig jó lehet.

70229 Lion Tribe Pack


Seregépítő készlet, nagy zászlóval. Na, ebből is lesz a kínálatban egy vagonnal, az tuti, hiszen már annyiféle állatban bővelkedik a téma. A hangsúly ezekben mindig a figurákon szokott lenni, de az általánosan elterjedt 4-5 fős seregépítő pakk helyett most csak 3 minifiggel vagyunk kénytelenek beérni, és az építmény se nagy dolog, persze szép színösszeállításban. Mixels-fogak, arany lándzsa és a Pirates-témánál már szóba hozott lőfegyver is van itt, a lobogó meg akár Castle-témában is elsüthető.

70230 Ice Bear Tribe Pack


Jegesmaci-had, három fővel. A pajzson kívül a függőleges fog-elemek számottevőek, és a zászlóra itt is kinéz még hasznosíthatóság. Úgy látszik, a lőfegyver nem maradhat el.

70231 Crocodile Tribe Pack


Krokisereg jő, és nézzétek, az egyszerű körpajzs + kis radar milyen jópofa pajzzsá alakult. A Triton-szigony szerintem ide túl elegáns, de jó, ha van, puffogtató szerkezet ismét adódik, és van egy rakat Mixels-fog is. A zászló épp ellőhető valami gonosz népeknek, de ez már nem olyan egyértelmű.

70232 Sabre-Tooth Tiger Tribe PackPajzs, lőfegyver és vagány zászló, mi elmondható erről az eléggé alultenyésztett szettről. Se kocka, se minifig-kínálatban nem örvendetes darab.

Van-e köztetek oly elvetemült, ki bele van bolondulva ebbe a sorozatba, netán csak egy-egy készlet erejéig? Netán zsigeri ellenérzés feszít valakit? Nosza, számoljatok be róla!

3 megjegyzés:

 1. Attila, ha már így feltetted a kérdést:
  A teljes Bionicle, Hero Factory, Ninjago és Chima felhozatal számomra teljesen érdektelen. Ha megjelenik az új katalógus, akkor alaposan végignézem ezeket, hogy többet ne kelljen :-)
  Valahogy nekem a Lego az a Lego, ami gyerekkoromban volt, mindenféle erőszak nélkül. De megértem, ha valaki ezekért van oda. Azok a fiatalok, akik már ebbe a nagy kínálatba nőttek bele biztos másképp vélekednek. És egy így van rendjén, kinek ez, kinek az tetszik. :-))

  VálaszTörlés
 2. A Chima nekünk nagyon bejön :) Egy 5-7 kissrácnak ha akarjuk ha nem kell egy kis harcolás, ami ezekkel a figurákkal teljesen kivitelezhető (ami régen ólomkatonákkal ment, most a Chima figurákkal). Egyébként nem igazán brutális/agresszív maga a mese, még inkább bárgyú is (vszleg ezért is nem olyan népszerű, mint a Ninjago). A készletek a sok szárnyast kivéve kifejezetten jópofák és ötletesek, de viszonylag nehezen összerakhatóak a sok Technic alkatrész miatt.

  VálaszTörlés
 3. Ja, a tribe pack szerintem nagy siker lesz, pont ezek hiányoztak eddig, szóval zseniális húzás. Olcsó, kicsi készletekben sok figura, erre gyúrnak majd a kölkök :)

  VálaszTörlés