0 Beharang - Disney Princess 2015

Fenséges folytatás jő a diznicsajok világába, azaz újabb hercegnői kikapcsolódásban lesz része az ezt kedvelő rétegeknek jövőre is. A Friends témából kilicenszelődött folyomány lánygyermekek széles körében igyekszik megragadni a vágyat, hogy az ismert rajzfilmek hősnőivé válhassanak, s ha a Friends átütő sikerére gondolunk, talán felesleges volt ez a lépés, de az is lehet, hogy az eddig még el nem ért rétegek is bedőlnek a sorba. Majd a számok beszélnek, csak győzzük kivárni. Addig is, tekintsük át, eme harmadik tutti-frutti-csokoládé széria milyen jóságokkal igyekszik a bősz legózó közönséget elámítani.

41060 Aurora's Bedroom


Csipkerózsika álmatlansága óriási, így hát epedve keres egy altató-orsót. A mese eme általam kiforgatott részletét igyekszik bemutatni ez a kisebb készlet, így válva az eddigi legdurvább, legerőszakosabb Disney Princess készletté. (Ha visszatekintünk ugyanis, ellenfélnek, ellenségnek, de még csak veszélyes helyzetnek sem látjuk nyomát se a 2014 évi debütálás során) Node más is van itt, mi érdekes, jelesül a gyönyörűen megoldott rokka-guzsaly együttes, a kivételesen nem tolakodó, inkább mutatós matricázások (bár a festett elemek jobbak lennének), és az ágy oldalát adó, rönkfalakból ismert elem, ezúttal rózsaszínben.

41061 Jasmine's Exotic Adventure


Aladdin kedvese tigriskölyökkel játszadozik Agrabah környékén, s még az ottani piacra is betekint ama repülő szőnyegen. Hát, ebből a fentieknél többet illett volna kihozni, de a részletek - meg kell hagyni - így is jók lettek. A palota-részlet ígéretes, hátha lesz folytatása is, csak félő, hogy az íves elemek tönkrematricázottan ilyenek, ami nagyságrendeket ront az összképen. A lila-arany kombináció nem lenne rossz, de szerintem elbaltázták a kiosztást. Jázmin figurája így elsőre mutatós, a szökőkút aranyos, a varázsszőnyeg meg óriási. A lábtartó elem fiús színben való megjelenése a csempére-ültető megoldás hagyományos minifig-világba való átültetésének lehetőségét is közelebb hozza. Festett alkatrészeknek most is nagyon örvendeznék, de a szőnyeg és a bazár díszítése még matricával is elmenne.

41062 Elsa's Sparkling Ice Palace


Friss meséről van itt szó, így kinövés miatt az eredetijéről nem tudok nyilatkozni, de némi utánanézést követően megállapítottam, hogy a hajszíneket nagyon elrontották, viszont a köpenyek nagyon ütősek lettek. Olaf, a hóember is jó pontot érdemel, a szán meg nagyon pöpec. A halvány kékeszöld lépcső még hasznos lehet, csakúgy a lila kerítéselem, egyébként meg bármilyen hó- és jégbarlang kihozható az alkatrészekből. Vagy mehet kiegészítésnek a Chi-templomhoz.

41063 Ariel's Undersea Palace


Régi idők játék-kastélyait idéző kialakítása miatt sikervárományos a cucc, a gazdagon díszített részletek miatt viszont nem hiszem, hogy a kisebbeket látnák el vele, de persze ki tudja? A plusz egy sellő ekkora szettbe nekem kevés, de legalább már Triton király szigonya megjelenik. A halványsárga szín alkalmazását talán most először nem érzem erőszakosnak, a kerítéselemek számossága azonban csekély, ami lelombozólag hat. A színes lombelemek jópofák, viszont félek, hogy a nagy, átlátszó, íves elemeket majd matricázni kell, ami rondasági faktort hoz magával. Ficánka és Sebastian mellett még egy delfinre is futotta, így Heartlake City delfináriuma is bővülhet. Kagylókból és arany elemekből is kapunk szépen, ami jó.

Ahogy eddig láttam, a nemzetközi AFOL-népek leginkább a Frozen-darabért vannak előzetesen megveszve,  és persze továbbra is széles az érdektelen népek köre, de hátha van kedves Olvasóink között, aki a fentiek valamelyikében lát valamilyen jóságot. A kommentmező nyitva áll, nyugodtan szapuljátok, vagy dícsérjétek a szériát- kíváncsi vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése