1 Beharang - Bionicle 2015

[UPDATE - a Föld Mestere pótolva]

A nagymúltú, bionikus lények visszatérnek! Az AFOL-tömegek egy köre külön csak ezekkel, illetve előd- és utódnemzedékeikkel foglalkozik, egészen extrém szépségeket, és csúnyaságokat MOColva. Most végre gyümölcsöt hoz a Bionicle-széria megszüntetése nyomán gerjedt jajongásukkal locsolt virtuális fa, s új lendületet vehet tevékenységük. Ama Technic- és Creator-járgány kedvelő családtagom ifjabb éveiben (kvázi a téma kivonulásáig) nagy Bionicle-rajongó volt, így most majd kiderülhet, hogy érez-e még lelkesedést ebben az irányban, avagy az átnyergelés mélyebb hatású. Tekintsük hát át, mivel lepi meg a széles közönséget a LEGO - ha egyáltalán.

70778 Protector of Jungle
Á, a régi történet látszik felelevenedni, azaz a különböző övezetek (jég, sivatag, őserdő, vizek, stb.) egy-egy hőst vonultatnak fel. Ezek hol "papok", hol híres-neves Toák, míg jelen esetben bizonyos védelmezők jőnek lezúzni az ellent, kik koponyából mutálódott pókok képében érkeznek. Ha jól sejtem, lesz majd film is hozzá, mert az nekünk jó. Felépítését tekintve ezek a Protectorok a gizdább fajzathoz tartoznak, azaz vélhetően az olcsóbb kasztot gyarapítják. A sorozatvető fegyver a SW témából lehet ismerős, egyébként tömény Bionicle cuccról van szó.70779 Protector of Stone
A Kő Védelmezője még kisebbnek tűnik, mint az előző példány, holott szerintem csak más a beállítás, és az eddig hátul kullogó pók most előtérbe került, így a látszólagos arányok durván megváltoztak. Pörkölője ennek is ugyanolyan, a maradék meg téma-intenzív.

70780 Protector of Water
Felesleges lenne ismétlésekbe bocsátkoznom, így csak a vízalatti meghajtásról emlékezem most meg.

70781 Protector of Earth
 

Ím, a lőfegyverek sorának is vége szakad egyszer! Helyette borzalmatos csatacsillagot kapott a Föld Védelmezője.

70782 Protector of Ice
Vissza a puffogtatókhoz! Jéghaver hozza a fehér és átlátszó kék színsémát, ahogy várható volt, és egy utóbi színben pompáző fűrészkorongot is kapunk hozzá.

70783 Protector of Fire
Tűzpajti, tehát lávaszínek - logikus. Ezen felül beillik a sorba.

70784 Lewa - Master of Jungle
Hoppá, vége a Protector-csapatnak, most jönnek a Nagyok! Feltételezem, ugyanúgy meglesz a 6 helyszín, mint a kisebbeknél, de a poszt végére úgyis kiderül. Bizony, Bionicle-fannak illik lenni, ha valaki sokat szeretne mesélni ezen készletekről, így a továbbiakban is megússzátok pár szóval. Nekem ez a Master-brigáb sem tűnik sokkal kacifántosabbnak az előzőeknél, és igazából csak a különböző óriásfegyvereket veszem észre.

70785 Pohatu - Master of Stone
Szerintetek a két bumeráng-forma elem csuklós, vagy fix? Mindenesetre érdekes MOC-elem lehet... Most tűnt csakk fel, hogy van egy arany maszk is ezeken a csomagolásokon. Vajon jár a készlethez, online játékban kell hozzá részt venni, avagy minden 10. szett fogja csak tartalmazni?

70786 Gali - Master of Water
A Ninjago-széria után itt is megjelenik az óriási kard-elem, immáron szürkében (esetleg ezüst?) Ez a figura szerintem kissé Ben10-szerű...

70787 Tahu - Master of Fire
Iron Man érkezik. Ez a lávaszörfös fíling korábbról ismerős már nekem.

70788 Kopaka - Master of Ice
A jeges asszimetria csomtmarka ropogtatja Kopaka ellenségeinek szívét. A régi időkből ismert gépi rásegítéssel ellátott maszk új formájában is ijesztő, ám a Jég Mestere inkább védekező álláspontot képvisel a kép tanúsága szerint.

70789 Onua - Master of Earth
Hát igen, az először fellelt felsorolásból kimaradt, pedig impozáns példány, és a zúzója is igen durva. Kicsit poszt-apokaliptikusan dartvéderes.

70790 Lord of Skull Spiders

A pók kicsinyek idegesítő öreganyját nem hagyhatták ki az eresztésből, ám a régebben szokásos szuperlények utódjai még nem jelentek meg a hírekben. Kíváncsi vagyok, a hajdan sikeres pluszok visszatérnek-e. Akárhogy is lesz, az indítás eléggé hagyományőrző, de nem nélkülözi az újat sem, így az a tippem, hogy nem nagyon nyúlnak vele mellé.

Ti hpgy látjátok a sorozat jövőjét? Vajon jó utat választott a LEGO? Netán rajongók/gyűjtők/MOColók vagytok eme témában? Ha igen, ne restelljetek kiegészíteni ezt az eléggé foghíjas adathalmazt!

1 megjegyzés: