0 Végigjátszás: 60019 Stunt Plane

Túl sokat emlegettem már, hogy napjaink City készleteiért nem vagyok oda, így magam is meglepődtem, mikor a Kockashop.hu csapatától a ma terítékre kerülő szettet kértem bemutatásra. Műrepülők viszonylag ritkán (1, 2 - immár a kívánságlistán) jelennek meg, így gondoltam, ez egy érdemleges kitérő lehet számomra. Mivel számos egyéb elfoglaltságom derékba kapta, így némi késlekedést szenvedett a végigjátszás megírása, de most már nincs mitől tartani, hisz itt van, olvashatjátok.


banzáj!


Statisztika
Ár: 3.590,- (ennyiért megvásárolható ITT)
Kockaszám: 140 db
Minifig: 2 fő (1 légiirányító munkatárs, és maga a műrepülő pilóta)
Építmények: 2,5 db (sárga futkosó automobil, repülőgép, és a fél a kis szerszámtároló valami)

hosszúkás, nem épp hatalmas
 
Doboz: szokvány selyemfényű, közepesen merev kartontégla, hátul némi akcióval - nix alternatíva, de őszintén remélem, hogy ABC-akciónk legalább valamilyen szinten triggerelni fogja a LEGO-t, hogy 1-2 változatot azért próbáljanak meg összehozni, akár külsős ingyensegítséggel...

mutatós azért így is


Alapkészlet
Már a dobozról nyilvánvaló volt, hogy lesz egy kevés matricázás a dologban, s hát nem is lepődtem meg, amikor a két számozott tasak, és a két - logikusan az azonos számú zacskóhoz tartozó - útmutató füzet mellet egy viszonylag kicsi, de annál jobban telepakolt matricaív is előbukkant a dobozból.
kissé szükségtelennek érzem a számozást, s a két füzetet


ezek most kivételesen fel fognak kerülni


Felbontván az első számú zacsekot, a saccoltnál is kisebb elemkupaccal szembesültem, pedig elég rutinos szoktam lenni a tippelés ezen terén. Ahogy a képről már várható volt, jelentős a sárga szín jelenléte, bár dominanciája talán nem mondható ki.
 
1 SNOT-elem, rengeteg aprólék

Mint az a fentiekben látható volt, az autóhoz annak sofőrjét csomagolták, kék "kisvakondnadrágos" szerelésben. A filhallgató tapasztaltabbaknak már ismert lehet, akiknek meg új, most megszemlélhetik, hogy Friends-masnihoz hasonló módon rögzíthető a fejfedőhöz. Kicsit túlméretes, - ami kényszer szülte hiányossága - de látványra nem annyira otromba. A baseball-sapka mondjuk nekem kevéssé tetszik, jobban szeretem ugyanis a bordázott munkavédelmi sisakot, de ha így, hát így.


Az autócska egy helyre kis 4-bütykös verda, ráadásul igen hamar megépíthető. Néhány lépésben emlékezzünk meg erről is!


Sárga villogó is kerül a darabra, ahogy az elvárható. Az első lökhárító matricázásának fontosságával ugyan vitába szállnék, de mint ígértem, most felhelyezem a levonókat. A kormány előtti duplasajt elem hatalmasat dob egyébként az összképen.


Az ismeretlen gyártmányú szerszámkonténer helyes ötlet, mondjuk tök szokásos szerszámokkal, de ez mindegy is.

külön,

és hurcolva...

Kevéske alkatrészből jópofa, kicsiny járgány született, olyannyira, hogy kézzel fogható valóságában százszor jobban tetszett, mint a dobozképen. Ehhez gratulációm, de még hátra van a nagyobbacska tasak. Ím, abban fekete-fehér-piros elemek sorolnak, amire a képet nézegetve számíthattunk is. több szárnyelem, a pilótafülke ablaka, légbeömlő és propeller... Nyilvánvaló a céltárgy mibenléte, de ne ugorjunk ennyire előre!


Kevés gyakorlattal is kibökhető őmenősége, a pilóta, a virtuóz, avagy légiakrobata.Sisakja sajnos csak prosztó piros, se egy reklám, egy zászló, esetleg csillag, de még egy kósza csík, vagy villám sem díszíti. A kabátja és a feje mondjuk rendben van, de a nadrág is elég primitív így, szimpla feketén. Szegénytől többet vártam...

bizony, hiányzik róla egy kis vagányság

sima sisak, ehh...

Ezen búslakodások után kezdtem neki a röppencs építésének, mely eleinte nagyon lineáris volt, bár ha a korosztályi jelölés alját nézem, akkor talán érthető, miért.Eddig nem ért nagy meglepetés, ám most jön némi díszítő lépés, ami igencsak dob az összképen. Megfestjük a szárnyakat, és a motor is elkészül, csakúgy a jelzőfények, melyek nélkül jobb, a fel sem száll a gép.

hopp, kialakult a befoglaló alakzat...

pilótafülke kialakulóban, s szintúgy a farokrész

A fenti, súlyos matricázás segít az egyszerű építmény külalakján, ám egy hirtelen csavarral hanyatt dobjuk a repcsit, hogy egy egész jó futóművel örvendeztessük meg magunkat. Hátulra egy kopasz támkerék kerül, így biztosítva a tologathatóság széleskörű élményét, és a jellegzetes állást egyidejűleg.


Matrica elől, matrica hátul, és már majdnem meg is vagyunk...

hű de kopasz még...

Innen már semmi gond, buborékozzuk a pilótával ellátott fülkét, levonóilag felruházzuk a farokelemet, és a propeller is felkerül az őt megillető helyre.

kellemes összkép, kézreálló szerkezet

pontosan eltalált a gép dőlésszöge - kedvelem

Maradt egy jókora adag tartalékba, így örvendezésem nem múlott az építkezés végeztével. A fülvédelmi eszköz, a rács és a csap ráadásul nem is a nokedli-kategória.


Alkalomadtán két gyerkőcnek is elegendő élményt nyújthat, de egyedül is jól el lehet vele játszadozni. Repcsikedvelők bizonyára csinálnak még hozzá párat, hogy sportrepülőteret rendezzenek be velük, de meg is tudom érteni e törekvésüket.

együtt a csapat...

Egy pár fotó még levezetésképp, aztán jöhet is az értékelés, pláne hogy van mit.
Értékelés

Ötlet: 5/5
Már az is nagykorú, aki a legutóbbi hasonló szett kiadásakor született, így erősen az az érzésem, hogy hiánypótló készletről van szó, ráadásul vagyonokba sem kerül. Jól sikerült a gyakorlatba is átültetni, így sok kifogással nem élhetek. A négybütykös szerkezetekért dicséret jár a tervezőknek, és talán csak a giga-propellerért lehetne vétóval élni, de igazából az sem zavaró.

Kockák és doboz: 4/5
Az elkért összegért korrektnek mondható adagot adnak, a dobozon a tálalás ízléses és "akciódús", továbbá a hosszúkás doboz is egész jól áll neki. A szimpla City hangulatot valamivel még feldobhatták volna, de ez mostanában amúgy is nehezen megy a gyárnak. Változatos az alkatrészbázis, de első két pillantásra leginkább csak röpképes dolgokat lehet belőle készíteni. Mondjuk tervbe is vettem egy űrsikló fazonú göbzit...

Minifigek: 3,5/5
Súlyos, hogy a vakondnadrágnak nincs hátulja, amúgy is elég szimpla a sofőr, a pilótáról meg annál is inkább hiányoznak a menő díszítések. Közepesnél azért jobb az eresztés.

Mindenféle szubjektív dolgok: 4,5/5
4-pötty széles járművek, műrepülőgép, kellemes szín-összhang, jól kezelhető az egész, látszik, hogy átgondolt, és tényleg gondoltak kisebbekre, nagyobbakra egyaránt. A figek vizuális elmaradottságát viszont kénytelen vagyok ismét felróni.

Élmény/játszhatóság: 5/5
Magas elvárásaim voltak, s mondhatom, még azokat is túlszárnyalta. Tehette, mert volt neki. Mármint szárnya. Stabil építmények, légi hengerbucskára, hangárbeli javítósdira kiváló.

Összegzés: 22/25
Nocsak, miből lesz a cserebogár? Egy egész jó árú kis készletről van szó, mégis tarolt egy pár jó pontot az én értéktengelyemen. Kifejezetten a javasolt kategóriába esik. Ha meglesz valamelyik előd, megy vele Tesózni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése