0 Szombati Szusszantás, avagy ABC-özön - 2. rész

Mint azt Mzoli már megemlítette, az Eurobricks összefoglalta az ott posztolni hajlandó alkotók darabjait, de néhány renitens lelkületű résztvevő nem dobta be szerzeményét a nagy közösbe. Ennek kisimítására gondoltam ezt a 4-részes minisorozatot, és remélem, sikerül mindenkiét előszedni valahonnan. A kérdés most, és a továbbiak során is állandó: értékeljétek, kinek mennyire sikerült elkapni a kiírás lényegét, azaz a City-szerűséget, a játszhatóságot, és a 7-10 éves korosztálynak alkalmatos kivitelezést.


A második altémának az idei év ütős kedvencét, a sarkvidéki kutatókat választottam, merthogy ebből is csak kétfélét dobtak a mókusok építők elé. A kisebb ránézésre is erős kihívás a kicsinysége miatt,, annyira kicsike, a nagyból viszont menő dolgokat vártam. Nézzük, jól gondoltam-e.
60033 alternatívák

"Bulldozer" (BEAVeR) - Üdítően más, mint az eredeti, kihasználja a lehetőségeket, bár a játszhatósággal lehet, hogy nehézségek adódnak.


"Snowplow" (BEAVeR) - a vizuális változatossággal itt sincs gond, bár cseppet fáznivaló lehet ezt vezetni. Működő funkciókkal, ilyen kicsiben - ez speciel igen értékelendő.


"Forklift" (Si-MOCs) - újabb nagy ötlet, és a kerékelhelyezés kifejezetten tetszetős. Egyébként ez is a fázós kategóriát erősíti.


60035 alternatívák

Na, itt aztán akadt bőséggel alkotás, hiába csak 3 fő dolgozott vele. Nézzük, figyeltek-e a minőségre is a mennyiség mellett?

"Snowmobile Transport" (ZCerberus) - városi vagányok, mikor quadozás helyett motoros szánnal verik fel az erdő csendjét... kb. ez jutott eszembe. A tiprójárgány nekem már túlzás, de biztosan van, aki az ilyenért él-hal.


"Speedboat Blastoff!" (ZCerberus) -a feleség parancsára épült csanak, mely nem rossz, de különösebb jóságnak sem ítélem. Ez nem az a készlet, amiből ezt jó lenne erőltetni.


"Listening Post Uplink" (ZCerberus) - na itt már kezdenek az arányok jobban helyükre kerülni. A napfénytető és a gallytörő, de még a tükör is ott van. Az aprólékok hasznos kiegészítők lehetnek.


"Arctic Air Watch" (ZCerberus) - hohó, ez tetszik. Valami ilyesmire gondoltam, mikor az eredetit megnéztem.


"Snow Tow Rescue" (ZCerberus) - ez kissé túl tudományosan fest, viszont a szériába igen jól passzol.


"Scouting Vehicles" (Tomik) - dzsip és két fős motorosszán - nem forradalmi, hasonlít az elsőhöz. Az autónál a bumszliérzés megint előjön.


"Submersible Base" (PixelFox) - hoppáka! A tengeralattjáró igen hatásos összképet mutat. Kíváncsi lennék, mennyire stabil játék közben? A bázisrészlet, mint kiegészítés, igen jó ötlet, bár mintha sovány lenne az anyagfelhasználás (ez gondolom, csak illúzió, legalábbis a méretarányokat elnézve valószínű)


"4x4 with Trailer" (PixelFox) - ez a vontatós megoldás jobban tetszik, mint az első, és a harmadik modell rokon járművétől is jobb, de az ormótlan kerekek itt is fájóak.


"Hot Rod Shop" (PixelFox) - frissítő ötlet ez is, még a hot-rod is strapabírónak tetszik, bár egy kicsit darabos. A műhellyel együtt viszont remek...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése