2 Reggeli kávé mellé: ABC-özön - 4. rész

A 4., befejező részhez ért a sorozat, melyben ismét három készlet adja a kínálatot. A megépített alternatívák City-kompatibilitása, a 7-10 éves korosztály által való megépíthetőség, és a megfelelő szintű játszhatóság most is a fő kérdések közé tartozik, melyre akár hangosan, akár magatokban is választ adhattok.


A rendőrség mellett számon tartott másik villogós-szirénás alakulat, a tűzoltók képezték az utolsó kupacot. Jól tudjuk, hogy ők is ugyanúgy beleesnek a szapult kategóriába, mint a rendőrök, így az ezekből készült változatokon is érdemes elcsemegézni egyet. Egyébiránt a legkisebb is elég nagy volt, hogy adjon némi alkatrészbázist, de persze ezeknél is sok a buktató.
60003 alternatívák

Én is ezt a készletet kaptam kézhez, s bár a boltban nem kapkodtam utána, nem aggódtam, hisz alternatívázni szeretek. A fura színvilág, és egyes elemtípusok totális hiánya azonban szépen nehezítette dolgunkat.

"Flameship, Flameship, FLAMESHIP!" (I Scream Clone) - félek, nem jött át neki az információ, hogy a jelenleg futó City témakörbe kellene illeszkednie a modellnek. Amúgy vidáman szedett-vedett darab, jó egy kis hülyüléshez.


"Garbage Truck" (LegoJalex) - kukázók kukásautója? Aranyos, tákolmány-hatású, vicces.


"Fire Boat" (LegoJalex) - ez kicsit kicsire sikerült (mármint anyagfelhasználásilag), de azért jópofa. Sajnos a csörlő annyira szorul, hogy ezt a csanakot egy tizedmásodperc alatt szétkapná bármely csemete.

"Office and Fire Truck" (LegoJalex) - Chibi-tűzoltókocsi, jeee! Aranypofa, igaz, ez így együtt szinte a kicsinyítése az eredeti szettnek.


"Research Station" (LegoJalex) - üdítő változatosság, végre. Ez pl. mehetne az Arctic szériába kiegészítőnek. Tetszik, hogy gondolt a részletekre, igaz az állomásba nemigen tud az ember senkit sem beültetni, mert a tető nem nyitható."Red Pickup Truck" (hoppá, ez az enyém) - ITT már beszámoltam róla, továbbiak pedig erre találhatók.


"Tavern for the Fiery Oven" (ez is az enyém) - ITT elmélkedtem róla, emerre meg további képek és útmutató található.


60061 alternatívák

Jó kis szett ez, Ezmiez? poszt is született már egy belőle épített alternatívára bazírozva. Az és egy másik változatot - versenyen kívül, merthogy ezek jóval a kiírás előtt születtek - ITT és ITT tudjátok megszemlélni.

"Food Truck" (Cecilie) - az eredeti zanzásításából született, női ötlet által gulyáságyusított járgány. A jóságok inkább bent vannak.


"American Style Truck" (Cecilie) - a .zip-képzés után jött az ihlet, s megszületett eme veres nóziskamion. Tettenérhető az alkatrészbázis sajátossága okozta, néhol bolondosan ható megoldás, de globálisan hozza a kívánt formát. Kérdés, hogy a City-kompatibilitása milyen mértékű?


"Excavator" (Brickter Scale) - újabb Chibi-járgány? Tuti itt is keresztbeötletelés volt. Jól kihasználja a lehetőségeket, és tán még tűrhetően játszható is. City-jármű? Ki tudja...


60004 alternatívák

Tűzoltó központ, tehát királyi méretű, de itt is várható az, amit a rendőrök főhadiszállásánál vetítettem előre, jelesül a nagy, illetve a speciális elemek özönét, mely majd jól korlátozza az alkotókat. Mivel amazt elég szépen lerendezte Peteris Sprogis, joggal reménykedhettünk, hogy itt is születik valami menőség. Nos, ez is egyetlen alkotóhoz került, és ő is csak egy változatot csinált, így hamar kiderül, jól gondolkoztunk-e.

"Alternate Fire Station" (moctown) - hát, Peteris elrugaszkodottságát meg sem közelíti, ám az a tűzoltóautó nekem valamiért tetszik. Az állomás az eredeti jócskán vágott társa, viszont így együtt elég örömteli látványt nyújtanak, és jól megmaradt City-témába illőnek.

2 megjegyzés:

 1. Szerintem a tűzoltókat senki nem szapulja, abszolút nincsenek egy kalap (sisak) alá véve a rendőrökkel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg mindig azt hallom, hogy "már megint rendőr-mentő-tűzoltó", de akkor csak pont sikerült kifognom az így vélekedőket. A tűzoltók nálam amúgy kiemelt helyen vannak a villogósok közül. Van állófiges, tervezem a maxifiges és a Fabuland beszerzést, van hajóm, és az első mozgatható minifiges szettem is tűzoltó volt, még matricázott felsővel. Tovább megyek, a modern korból is vannak tüzoltóim, de rendőr és mentős nem annyira.

   Ezek szerint én sem veszem egy kalap alá őket :)

   Törlés