0 Kombijátszás: 41023+24+25 Friends Collectables 3

A harmadik macskaeledeles szériát már rég kiveséztük, de a kombinált építés valahogy kimaradt, így ez most igyekszem bepótolni. Depi - és sok olvasó - rémületére egy-egy Friends és Disney Princess végigjátszás is elő fog fordulni a jövőben is. Igyekszem azonban kevésbé töményen rátok zúdítani, inkább követem most a csapongó, mindenféle témákba bepillantgató módszert. Emlékeztetőül: a 25 pontból Pötyi, az őz 16-ot teljesített, Zöldi papagáj 19,5-re jutott, míg Pupák kutyulinak 18,5-es pontszámmal sikerült zárni. Nem egy nagy teljesítmény, de jobb, mint a másodszériás klóncsapaté, úgyhogy reménykedhetünk, hátha sikerült valami normálisat kihoznia belőle a LEGO brigádjának.
a rajzok ezerszer jobbak a figuráknál...
 
Téma 
Nincs mese, a nyári kikapcsolódás során mind az öt leányzó összegyűlt, hogy valami nagyot alkossanak együtt. Minden alkatrészt, giz-gazt összehordtak, hogy ehhez ne csak a lelkesedés, de az anyag is meglegyen. A kiinduló kupac, és alkotásaik anyagigénye most sajnos nem tette lehetővé további kúlság létrehozását, de valamit azért így is bohóckodtam.Statisztika
Ár: 3.034,-..4.000,- (3.870,-)
Kockaszám: 106 db, plusz jókora adag tartalék,
Állatka: őz, papagáj, kutya
Építmények: 3 db, minden állatkának egy
Matrica: nincs

Építkezés
A LEGO tartja jó szokását, és biztosítja az építkezéshez a sajtóba öntött támogatást. ITT érhető el az útmutató PDF-ben.

Hamar meggyőződhetünk róla, hogy eleinte tök felesleges bárminemű segédlet igénybe vétele. Ettől egyszerűbb már nemigen lehetett volna Pupák haver kicsiny etetőzuga, mely pár téglából, a tányérka esővel való ellátásáért felelős tetődarabból, és egy érthetetlen gazból áll össze, ha a magától értetődő részeket nem soroljuk fel.
 

Pötyi ellátmányozása már komolyabb feladat, így ha valaki nem akar sokat elmélkedni, válassza az útmutatót. Pár lépés ám ez is, de jóval terebélyesebb az előzőnél.micsoda szaktudás - cseresznyét az őznek!

Kicsukásos alapon már csak Zöldi hona van hátra, lássuk hát, mit alkottak a csajszik!


Nem is olyan egyszerű ez! Mindenesetre a rengeteg pötty java részét most használjuk el, s a kalitka-forma kezd kialakulni.


Készen is vagyunk. Hát igen, a génmódosított papagájoknak még az otthonuk is otthonosabb, mint holmi kutyának.

iránytévesztő papagájoknak halálos kombó odalent


Jókora adag vegyesvágott maradt a végére. Némileg siralmas kiindulási alap bármihez, de hajtom magamat, hogy csináljak belőle valami értelmeset. Nehéz, ha nem lehetetlen vállalkozás.

cirka 35 elem...

Min már az előző kombijátszásoknál megszokhattátok, mindig valamilyen masniárus helyet próbálok csinálni, s most is így tettem. Asztalka és túldizájnolt kirakat lett a próbálkozás eredménye. Hol van ez az első széria masniárusító helyéhez képest...
 

A végére még így is maradt 4 darabka, de ez már nem is számít.


Végezetül itt van együtt minden, ha még valaki nem dőlt volna kardjába az eddigiektől.


Értékelés

Ötlet: 3,5/5
Az összevont alternatíva ötlete továbbra is örvendetes. A kutyu étkező-központja azonban röhej, az őz és papagáj tekintetében azonban - a túluntúl lineáris építés mellett - képesek voltak valami mutatósabbat alkotni. Nagyon persze nem ugrottak magasra azokkal sem, így ez csak ennyi.

Kockák: 3,5/5
130-as nagyságrendben az elemek száma, ami egész korrekt. Túl változatos, és rengeteg a picurka darab, ami lelohasztólag hat. Óriási értékkel nem nagyon bír a kupacban semmi, legfeljebb némi toldozás-foldozásra elegendő ami benne van.

Jópofaság/Cukiság: 3,5/5
A már kitárgyaltakat tudom ismételni. Pupák sarka nulla, Zöldi kalitkája kissé tömör, Pötyi viszont menő helyet kapott.

Szubjektív mindenfélék: 4/5
Igazából a nehezen hasznosítható maradék, és a kutyu fala az, ami lelomboz, egyébként egész meg voltam elégedve. Az őz üditő újdonság, a magár és a kutya pedig átszínezett rokonai a már korábbról ismerteknek, és azt kell mondjam ez most nem is olyan nagy baj.
 
Játszhatóság: 3/5
Kiegészítőnek elmennek a faluba, város köré, állatkertbe, de önmagukban játszásra nemigen valók. Talán Zöldivel lehet így eljátszadozni.

Összegzés: 17,5/25
Hurrá, egy ponttal magasabb ez a pontszám, mint elődjéé, tehát reménykedhetünk, hogy kifelé mászunk a gödörből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése