3 Hátoldali legózás: 6411 Sand Dollar Café

Paradisából sosem elég, így eme hitvallásomat betűbe öntöm ismét, jelesül egy igen menő készlet gyári alternatíváinak megszemlélése közepette. A nagy Paradisa-beszerző kurzusom tavalyi üdvöskéje a Sand Dollar Café, melyet tökéletes állapotban, bontatlanul sikerült megcsípnem. Nem vagyok egy nagy MISB-hívő, de ennél a sorozatnál valamelyest kivételt teszek, amennyiben bontatlan és építhető változatban is igyekszem beszerezni a részeit. Lássuk, kedvenceim e jelentős képviselője mivel örvendeztet meg minket!

már az előlaptól is olvadozik a rajongósereg...

Mint arra emlékezhetünk, a picurka készleteken is számos alternatíva szokott kukucskálni, így nem meglepő, hogy ezen nagy doboz hátoldala zsúfolásig van mindenféle jósággal. A jobb áttekinthetőség érdekében az egyes változatokat külön kiemelten mutatom majd be, de érdemes elidőzni a teljes képnél is, hogy a bőséget érezzük.

nyilván nem mind teljes alternatíva, de akkor is...

Kezdem is boncolgatni fentről-le / jobbról-balra ütemezésnek megfelelően, ha már kulturálisan ez a megszokott mifelénk. Az első képen egy nyüzsgő fagyizót találunk, kerthelyiségestől, pincérestől, s egy babucit tologató anyuka is feltűnik a képen. Kellemes, családias hangulatot áraszt, és az egész sorozatba nagyon illik.


A bal oldali 3 képecskén egy-egy alternatíva egy kiragadott elemét láthatjuk.

vízibicikli?

(N)icecream!

jajj, de édibédi, hány hetes?

Középen aztán újra jönnek a mélyenszántó alternatívák, így az alábbi romantikusan idillikus, avagy idillikusan romantikus jelenet, melyben a szerelmespár szörffel látogat meg egy elhagyatottnak számító partszakaszt, hogy egymás társaságát élvezve piknikelhessen cseppet.

elhanyagolhatóan csepp alternatíva, de aranyos

Nyüzsgő életkép keveredik elibénk ismét, amint lejjebb pillantunk. Kellemes tengerparti kávéház, ahol a frissen elkészített tenger gyümölcséről a séf gondoskodik, míg a hűsítőket napszemüveges pincér igyekszik kellő sebességgel felszolgálni. A szélfogóként is üzemelő üvegfal fontos momentum, csakúgy a kellemes árnyat adó pálmalevél borítás.

a hölgyeknek még valamit?

Az apróképes kiragadások a jobb oldalon is folytatódnak.

szerelmespár szörföt szerel

éjszakai élet is van ám a tengerparton!

jövőre indulok a "Tour de Lego"-n

Sajnos az éleken nem tűnik fel több lehetőség, csak a rendelkezésre álló helyet töltögetik az alapmodellel, a résztvevők csekély átrendezése mellett.


Ej, a régi szép idők, amikor fel lehetett nyitni a fedelet, és néhány jelentősebb darab, s egy-egy minifig ott kukucskált az átlátszó műanyagba szorítva, még aktívabban csábítva a gyermeket a szett megvételére... Itt is ez a helyzet, a nagy alaplap adta befoglaló méretek könnyedén lehetővé tették az ilyetén menőzést, ami bizony az erős jófejség kategóriájába esett az én értékítéletem szerint.

nagyon tetszetős...

Ha valaki az imént nem csak az ablak mögött figyelő elemeket nézte, hanem feljebb is kúszott a tekintete, már láthatta, hogy a fedlap belsején is fotók sorolnak. Itt is van a 6 képet felsorakoztató belső felület. Kíváncsi voltam, hogy vajon az alapmodell ragozzák rajta tovább, a hátoldaliakat ismétlik, vagy esetleg valami teljesen új ér itt minket.

ennyi szépségtől a szó elláll...

Ahogy azt a hátoldalnál már elkövettem, most is egyenként veszem át a képeket, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. Az elsőn egy parti partynak lehetünk szemtanúi, melyen az ifjú párocska hevesen ropja, míg a zenekar isteni, épített hangszereken játszik egy kis, megemelt színpadon. A csekély anyagfelhasználás most sem állt az alkotás élvezhetőségének útjába.

leányzópörgetés következik...

Mediterrán tengerparti éttermecske következik, ahol élő adásban főzőcskézik a főszakács, a pincér meg elegáns, és a műpálma műlevelei adnak árnyat a nyári napsütésben, hogy a vendégeg hűs környezetben költhessék el jól megfizetett étküket.


Az alatta lévő kis képen a főmodellből ismert úszómester, és kilátója szerepel, a bozót néminemű átrendezését követően.


A bal oldali kis képekből a fölső a 8. képen és később az esti hangulatvilágítással feldobott képen egy oldalról már megismert kis kávéházat igyekszik bemutatni a túlsó oldalról is, hogy teljes képet kapjunk. Az itt történő andalgás természetes igénye a Paradisa-széria lakóinak.


Ki ne szeretne igazi parti sörözőt, esetleg lángosost? Nos, csak döntés kérdeése, hogy a főmodell ezen részlete az legyen. Hangulat és élet jellemzi, gyakorlatilag tökéletes.


Az utolsó kép egyben a mai utolsó alternatíva is. Vízibiciklissel indul, stégen ülő horgásszal zárul, s az életkép közepén egy csepp parti csehó van, a játékhoz pont elegendő méretben.

Sztív fiam, ha elriasztod a halakat, mész eledelnek!

Hat (6!!!) gyári alternatíva készült ehhez a szépséges készlethez. Manapság a Creator-hoz is csak ennek töredéke van, nem beszélve a teljesen elhanyagolt többi vonulatról. Ha ettől eltekintünk, akkor is marad az öröm, hogy itt micsoda bőség van, s már csak azt kell kiötölni, melyik változat a kedvenc?

3 megjegyzés:

 1. Nagyon jó hátoldali írás! Kedvencet nehéz kijelölni, de talán nekem a legjobban a tengerparti kávéház és az éttermecske tetszik. Szuper hangulatos az egész körítése. Nekem nagyon tetszik! Ha sikerül megszerezni nem MISB-állapotban, kíváncsian várom a végigjátszást is hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Az egyik legnagyobb kedvencem volt ez a keszlet. :) hol lehet beszerezni?? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bricklink, Ebay, Amazon, de néha lehet, hogy előfordul hazai aukciós oldalakon is (utóbbi egyáltalán nem biztos). Ausztriában találtam egy szépet decemberben, de annak beszerzéséhez épp ott tartózkodó osztrák ismerősre lett volna szükség, mert valamiért csak honfitársnak volt hajlandó elpasszolni. Mivel előbbit nem sikerült időben elintézni, így utóbbi részemről ugrott.

   Törlés