5 Beharang - Technic 2015

Csak technikásan! A Technic 40 éveshez közelítő, ezáltal jelentős háttérrel és kedveltséggel rendelkező szériája újabb tagokkal bővül jövőre, sokak nem kis örömére. Az alábbiakban mindenki eldöntheti, mennyire vág profiljába egy-egy szett, netán milyen újdonságot vél felfedezni a járgányok között, ami esetleg vásárlásra sarkallja. Csak tessék, csak tessék!

42031 Cherry Picker


Cuki kisszüretelőgép,érthetetlen feketében. Nagyon kompakt kis szerkentyű, ami egyrészt tetszik, másrészt különösebb izgalomba nem hoz.42032 Compacted Track Loader


Lánctalpas homlokrakodó trágyavillával. Nagyon ötletes, ebből a szögből feltétlen tetszik, sőt szerintem meg is lesz.

42034 Quad Bike


Tömör randaság a lelkem. Nagyon sűrű, nagyon nem tetszik. Innen nézvést még elem-szinten sem tudnék vonzó részletet találni.

42035 Mining Truck


Gyermekkorom szép emléki mind visszatérnek, midőnis imádtam ezeket a böhöm dögöket. Egyszer sikerült igen közelről, részletesen megszemlélnem. Kötelező darab számomra, nincs mese.

42036 Street Motorcycle


A korábbi motorbiciklik talán jobban tetszettek, de ennek a színe egész megkapó. Na majd élőben megszemlélem a dobozát.

42037 Formula Off-Roader


Eltologatható, a zöld felnik tetszetősek, rugó yakran kellhet, de nem egy mindenáron kellő valami. Szerintetek hány darabos lehet?

42038 Arctic Loader


Különlegessége folytán megragadott ez az alkotás is, így nem kizárt, hogy viszontlátom gyűjteményemben, de ki tudja ezt most pontosan megmondani. A sok narancssárga elem mindenképp hasznos, és az amúgy is futó Arctic téma virtuális kiegészítéseként is jó ötlet lehet (némi kompatibilizáló átépítést követően)

42039 24 Hours Race Car


Érdekes darab, és meg merem saccolni, hogy egy - már több ízben hivatkozott, eredetileg nem a célközönségbe számolandó - személy igényt tart rá. Sok zöld, menő forma, nem "12 egy tucat" típusú darab, szóval jó.

42041 Race Truck


Hoppá, egy újrakiadás! Volt már róla Tesók poszt is, és a maga nemében nem egy rossz darab, persze ebből plusz egy nem akkora ötlet, mint inkább másra fordítani ugyanazt a keretet...

Kedves Technic-kedvelők, s Ti többiek, kik más preferenciákkal bírtok! Van-é ezek közt a készletek közt, aminek nem tudtok majd ellenállni?

5 megjegyzés:

 1. A Technic közösség már nagy lázban ég, a kiadott képek (és a korábbi confidential szívárogtatások képei) sok spekulációra adnak okot.
  Íme az én kommentjeim:

  42031 - Cherry Picker = 155db, tipikus kis kezdőkészlet, aranyos
  42032 - Compact Track Loader = 252 db, jópofa kis lánctalpas, "végrenemsárga" munkagép
  42033 - Action Rocket Car = csak a kalózképeken szereplő pull-back dragster, nem tudni róla egyebet
  42034 - Quad Bike = 148 db, pull-back quad, a matricák teszik "sűrűvé"
  42035 - Mining Truck = 362 db, sokak által várt dömper. Új elem a csapott sárga panel, kérdés, hogy mi szerepe van a láncnak, mert ha az 1 hengeres motort hajtja, akkor az vicces lesz :-)
  42036 - Street Motorcycle = 375 db, kicsit összecsapott motor. Gyenge az ülés, nincs lábtartó se. A színei teszik különlegessé.
  42037 - Formula Off-Roader = 494 db, bukókeretes hegymászógép. Nekem nem tetszik, bár a lime felni sokakat érdekelhet.
  42038 - Arctic Track = 913 db, nagyon várt jármű. Óriási kérdés, hogy kanyarodik-e és ha igen, akkor hogyan, hiszen a fekete fogaskerék a darut működteti. Lehet, hogy a gép döntésével fordul, de mindenki csak találgat. Más perspektívájú kép segíthetne, de így sok a kérdőjel. A fekete lánctalp és a narancs főszín miatt sokan fogják venni.
  42039 - 24 Hours Race Car = 1219 db, első féléves flagship. Nekem is jobban tetszett a korai modell, amit a kalózképen (és egy official inside videón) lehetett látni. A kormányzáson kívül más funkciója nem ismert, valószínűleg a motorburkolat felemelhető. Jó a sötétzöld szín, sok a panel, újak a kerékborítók.

  Akiket további részletek érdekelnek, katt ide:
  http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=99511&st=0

  VálaszTörlés
 2. Hello!

  A cherry picker szerintem nem feltétlenül szüretelésre való, akkor is annak hívják ezt az emelőkosaras izét ha 240 kilós pasit szednek ki vele az ablakon keresztül a mentők. (A technic becsípődésesek majd mondják a magyar szakszót).

  Ami izgalmasabb, a daruján a piros rövid axle-k mellett az a fekete az amire gondolok? technic pin + 2x0.5 pin ? (Nem tudom hogy írjam, két oldalt lóg ki neki :) Vagy kettes pin középső pöcök nélkül? Van erre part lista?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó kérdés!
   Dokludi már megépítette a replikát, jó lenne tudni ő mit gondol :-)
   http://www.leg-technic.hu/epites/250/42031-replika-az-elso-fecske
   http://www.leg-technic.hu/images/creations/14108959683823.jpg

   Törlés
  2. Megvan :-D
   Sima fekete pin a 2 db sárga thin liftarm-ban :-))

   Törlés
  3. Köszönet a kiegészítésekért. Az "emelőkosaras" megjelölésnél azt hiszem, nem kell jobb, az elég általánosan ismert, használt, korrekt.

   Törlés