2 Beharang - Speed Champions 2015

Fiús családokban nem meglepő, de még lányoknál is előfordul, hogy a játék sport- és versenyautók előkelő helyet foglalnak el kívánságlistájukon. A LEGO időről időre lecsapja ezt a labdát is, és hol kitalálmány, hol többé-kevésbé élethű másolat járgányokkal igyekszik kielégíteni a Föld populációjának folyton megújuló, véget nem érő ilyetén igényét. A 2015-ös év a Speed Champions fantázianév alatt induló modellekkel próbál tarolni, bizonyára sikerrel.


Tekintsük át, a fedőnév alatt milyen jóságok bújnak majd meg, aztán saccolhatunk, hogy ilyen kínálat után lesz-e folytatás, illetve egyáltalán, érdemes lesz-e azon gondolkodnia a gyárnak?

75899 Ferrari F150


Azt hiszem, rögzíthetjük, hogy ezek nem annyira kiállítani való modellek lesznek, mint inkább jó kis játszadozásra, hisz leginkább színében és egyes vonásaiban hajaz a modell az eredetire, viszont nagyonis manapság-kompatibilis méretben nyomatja, és még nem is annyira aránytalan darab. Elől középen a függőleges rúd akár érdekes elemhez is tartozhat és a szélvédő is szerencsés darabnak tetszik. Akinek felni-igénye kielégíthetetlen, ebben a sorozatban arról is gondoskodnak. A versenyző overallja persze elég nyamvadt, de itt ez talán kevésbé kritikus pont.75908 Ferrari 458 Italia GT2


Ismét egy karakteres jószág, kissé túlmatricázva, ahogy ezek "öltözni" szoktak. A felnik és a szélvédő itt is remek, de szerintem a matricák is elvonják a figyelmet egy-két további jó pontról.

75909 McLaren P1


Nincs még sárga gördeszlátok? Rajta, most lehet. Ha MOC lenne, már töpegek kiáltanál, hogy NPU!. A fig továbbra is semmitmondó, az orr-rész viszont tetszetősen van megoldva, s a felni-szélvédő páros most is menő.

75910 Porsche 918 Spyder


Valóban hozza a porschés jegyek egyikét másikát, van benne egy kedvelt kerítés, és az eddig kiemelt többi is elmondható róla.

75911 McLaren Mercedes Pit-Stop


Fiúcsemeték álma érkezik, amennyiben a F-1 nem áll nevezettektől távol. Amúgy elég semmi egy cucc ez, de játszani biztos jó. Elképesztő jóságoktól éppen nem hemzseg...

75912 Porsche 911 GT Finishing Line


Na még két Porsche, hogy növekedjék a csapat. Ez már sokkal inkább kedvemre való, mint az előző. Egyrészt két autóval már lehet versenyezni, másrészt a startvonalnak és a ünneplésre szolgáló, de kilátónak is alkalmatos emelvénynek többözös haszna lehet a játék során. A számos zászló príma kellék, kár, hogy ritkán gondolnak vele.

75913 Ferrari F14 & Scuderia Ferrari Truck


A McLaren mellé szinte kötelező darab, ha valaki F-1 versenyt akar ezekből szervezni. Nyilván ismét a Ferrarinak van a legnagyobb technikai háttere, ahogy azt már megszokhattuk, hisz ennek a szettnek nagyon hasonlatos őseivel már lehetett szerencsénk találkozni. Nekem speciel a szerszámos kocsik a kedvenceim.

Nos, ki mennyire van elragadtatva, esetleg lelombozva a kínálattól?

2 megjegyzés:

 1. Szerintem nem rossz ez az új sorozat, még fantáziát is látok benne. Igaz, az ötletek újrahasznosítása nagyban zajlik a Racers egykori szettjei közül:

  http://brickset.com/sets/8654-1/Scuderia-Ferrari-Truck

  http://brickset.com/sets/8672-1/Ferrari-Finish-Line

  De amúgy nem rossz szerintem. Kisfiúk álma ez a sorozat szerintem.

  VálaszTörlés
 2. OFF:
  Szerintem ... szerintem ... szerintem... (Át kellene olvasnom mielőtt elküldöm legközelebb. :) )

  VálaszTörlés