6 Beharang - Pirates 2015

A Castle téma átmeneti és cseppet alacsonyabb életkori igényeknek belőtt újrázása után várható volt egy hasonló elkövetése a hasonlóan régi múltra visszatekintő Pirates cuccokra nézvést. Hajó és roncsa, hajótörött, katonák erődje, esetleg kalózrejtek a szokásos terítés. Nézzük, tartja-e magát a LEGO a szokásos vonulatához?

70409 Shipwreck Defense


Kicsicsázták a minifigeket, ennek örvendhetünk, különösen, mert nem váltak dedóvári alakokká. A hajóroncs érdekes megközelítésben épült, bár cseppet túlzottan bütyöktelen. Az ágyú kötelező darab, a fegyverek számossága megfelelő, és a halálfejes lobogó is jól jön.70410 Soldiers OutpostA Kraken visszatér, és hajótöröttünk egy kis helyőrséggel kénytelen még rajta kívül is veszélyes interakcióba bocsátkozni. Három jó kis figura, sok hordó bordó téglák, ágyú, zászló és likas rongy. Jó sok jóság.

70412 Soldiers Fort


A szép nagy helyőrség összezsugorodott, de a daru (csigás emelő?) megmaradt. A pálma szépen sikerült. A hivatalos személyzet sokkal jobban sikerült, mint törvényen kívüli társaik. A lövöldöző eszközök szerintem siralmasak. Ha már kellett, miért nem barnában csinálták? A bordó téglák, az ágyú és a zászló itt is helyesen vannak jelen.

70413 The Brick BountyNem egy gigantikus zászlóshajó, de kezdetnek nem rossz. A jelen irányzat szerint - gondolom - műanyag vitorlákat kapunk. A piros-bézs színösszetétel tetszetős, a tat szépen kivitelezett. Hét figura az szép mennyiség, viszont meglepő a Generalissimus eme készletben szereplése. Netán sikerült őt elrabolniuk, és most két hű katonája próbálja kiszabadítani?


Témáját tekintve teljesen idevalósi, de nem Pirates fedőnév alatt érkezik a Juniors sorozat alábbi  darabja.

10679 Pirate Treasure Hunt


Sok mondanivalóm nincsen eme Impulse-szintű cuccal kapcsolatban, talán a kissé gyermeteg kapitányra hívnám fel a figyelmet, illetve a pompás szürke hordót emelném ki. A térkép és a zászló szintén hasznos mulatságok.

Pirates-rajongók, tessék, szabad a gazda! Osszátok meg szaktudásotokat a témát illetően, mi jó, mi nem az új szériában, illetve mi az, amiről esetleg félrenyilatkoztam.

6 megjegyzés:

 1. Nekem alapvetően tetszenek, de azt, h mit veszek meg csakis az árak fogják eldönteni. Egyik sem "szerelem első látásra", de van, amit az ára megszépíthet majd. :)

  DE egyiket sem tartom rossznak, mindegyik vállalhatónak tűnik.

  VálaszTörlés
 2. Nekem mind tetszik, de legjobban a 70412. Kis kompakt és jól játszható, sok figurával.

  A kis 'ágyú" csak azért tűnik furának, mert a SW sorozatban kézifegyver kaliberként szerepel, de méretéből adódóan szerintem megfelel kis hajóágyúnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én megvárom, míg élőben szemrevételezhetem ezeket, de párat biztos beszerzek. Sok figgel, bizony :)

   A kis "ágyú" nekem ezért nem bejövős: "Ha már kellett, miért nem barnában csinálták?"

   Törlés
  2. Biztos, hogy ágyú az a két szürke valami? Nem inkább valami távcső, vagy ilyesmi?

   Törlés
  3. Biztos ágyú, ugyanis kilövi a kis LEGO pöttyöt.
   Sztem. valami ilyen kézi ágyú:
   http://www.vexillia.ltd.uk/mirliton/images/ME019F.jpg
   Az igaz, hogy sokkal elegánsabb lenne barnában, vagy még inkább valamilyen fém-színben pl sötét szürke mint a nagy ágyú, vagy réz színű.

   Márk

   Törlés
 3. A nagy hajóhoz kissé kevésnek érzem a legénységet. Főleg, ha még foglyuk is van. :)

  VálaszTörlés