2 Beharang - Minecraft 2015

A Minecraft téma még a Cuusoo-val indult, aztán a LEGO rájött, hogy a Minecraft-rajongók jó fizető közönség lehet, hisz az is kocka, ez is kocka, így a mikroépítmények sorát sikerült négyre bővíteniük. Úgy látszik azonban, ez - az egyébként különleges, kocka alakú dobozba csomagolt, a többi közül vizuálisan kiugró sorozat - is megérett a ledegradálásra, és a kockák közé igen semmitmondó minifigeket kevertek, megnövelve ezzel az egész léptékét is. Számomra ez visszalépésnek tetszik, így gyakorlatilag teljesen értelmetlenné válik ezek megvétele. Egyedül a minifig-eszközök érdekes fazonja, és a fura kockafejek mutatnak valami pozitívumot az első pillantás során. Nos, nézzünk akkor egy ilyen fura témát, a tegnapi, nem kevésbé szokatlan után.

21113 The CaveEz a kockahalmaz leginkább a Games sorozatba valónak tűnik, viszont van benne két minifig, amiknek csak a feje érdemleges, testük igen prosztó. A kincsesláda új színben pompázik, ami örvendetes, a fura csákány meg inkább díszítőelemnek lesz jó, semmint szerszámnak.21114 The FarmÚjabb társasjáték-érzület osztályrészünk. A csontváz a fa mellett igen beteges, a minifig továbbra is fura, viszont a birka és a tehén(?) érdekes (nem, nem tetszik, de kíváncsivá tesz, hogy hogy is van ez). Narancsszín répaszárak tömkelege örvendezteti a MOColó-szívet, és egy kockatök is feltűnik. A kincsesláda - örömömre szolgálva - itt is megjelenik.

21115 The First NightTeljesen érthetetlen szetthez értünk. Ez talán az előbbivel adna ki egy farmot, ám ebben nem "uglybone" ijesztget, hanem valami zöld izé. A malac a birkával mutat rokonságot, és talán a házikóban előfordulhat még egy-két apróság, de azt innen nem látom.

21116 Creative Box
No, megint itt a csonti. Ez így még rondább... A szett viszont ígéretes, hisz legóhagyományt követ, amennyiben többféle marhaság építhető belőle, méghozzá a dobozon szereplő ígéret szerint is, nem csak az alternatíva-építgető réteg által. Egy-két répaszár, TNT és a szokásos pixelesen nyomott alkatrészek már így is feltűnnek benne, de biztos lesz benne olyan darab is, ami csak ebből a készletből lesz hozzáférhető.

21117 The Ender DragonHét ebből a készletből, és Süsü atyja pikk-pakk felépíthető, a kockafejű minifigre meg már csak ez a héjazat hiányzott. A kék kardot Jayko szobájában használhatjuk majd dísznek, már ha nem menekültünk ki a világból a Knight's Kingdom téma kapcsán. Még egyetlen jóságot látok, mégpedig a sok lecsapott sarkú elem képében. A Szauron Szeme effektet még nem értem, de ha lesz nagyobb kép, gondolom kiderül, mi is az. A colos fickók még a minifignél is vacakabbak, így sok jót nem tudtam mondani erről a szettről.

21118 The MineItt halmozódik szinte minden, amit eddig láttunk: zombi, csontváz, páncélos, pók, sok TNT, pixelfegyverek, de talán alkalmas lesz valamilyen szintű játékra. Látszatra csupa kommersz elem, így nincs mit kiemeljek.

Nos, ennyi volt, Minecraft volt. Nektek melyik tetszett a legjobban (vagy melyiktől borultatok fel legkevésbé)?2 megjegyzés:

  1. Szia! Az a "zöld kis izé" egy creeper, és ha jól emlékszem a játékban éjjel ezek támadják kockafejű főhősünket. Szerintem egészen hasonlít a lego verzoió az eredetire

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, minden plusz infó jól jön!

      Törlés