1 Beharang - DC Comics Super Heroes 2015

Az utóbbi idők talán legvegyesvágottabb találmánya volt a szuperhősös szettek piacra dobása. Ezek nagy keletnek örvendenek a képregényfaló tájakon, így az USA-ban mindenképp, de merem tippelni, hogy a franciák sem vetik meg. A képregények filmre vitelének ma látható mértéke persze nagyot lendít a bizniszen minden mozinéző országban, így nálunk is, jóllehet a filmekkel sok esetben inkább érintőleges a kapcsolat, s inkább a képregényekből táplálkoznak a készletek. A két nagy, a DC Comics és a Marvel csatája valószínűleg nem itt, az ABS-világban fog eldőlni, hiszen a LEGO - biztos, ami biztos alapon - mindkettőre lecsapott. Adódik a kérdés, hogy ha ezek ekkora versenytársak, akkor hogy nem zárták ki egymást a szerződésből? Az élet újabb nagy misztériuma ez, akárhogyis. Az ezen való filózás helyett nézzük inkább, mi jut nekünk a DC kínálatából.


76025 Green Lantern vs. Sinestro


"Csak feketével dolgozom. Meg néha: nagyon-nagyon sötét szürkével." - Batman, Lego-kaland. Most akkor hogy is? Höhö. Mindegy, újabb Batman a gyűjtőknek, eljátszadozható Lámpás-göbzi, csak úgy, és kapunk egy marha randa Sinestrot. Egy pár jó zöld alkatrész biztosan lesz benne, meg a sárga Lámpás-emblémás pajzs/radar is jópofa darab. A Ninjago-ból importált fegyvert viszont ki nem állhatom.76026 Gorilla Grodd Goes Bananas


Ezek a mechák nekem nem hiányoznak, de tuti van rá kereslet, különben minek ontanák? Vagy rosszul látom? A gorilla King-Kongosodása borítékolható, a kis, olasz jellegű furgon cuki, és felhasználandó, a láthatatlan repülő pedig várva várt kötelezőség, számos jó kis anyaggal. Azért 5 minifig egy ekkora szettbe már elég menő.

76027 Black Manta Deep Sea Strike


Ki az Atlantis és Aqua*** sorozatokat kedvelte, annak jó kis utánérzés, a többiek meg csak simán kapnak egy Black Manta-t a Black Manta mellé (ki-ki helyettesítse be a járművet és a minifiget a megfelelő helyre, egyéni preferenciái szerint. A fekete műcápa akár jó is lehet, és a kabintetőből is kinézek egy kis szórakozást. Batman merülőcsanakja hozza az alapelvárásokat, de semmi extravagáns. A fehér oszlopelemek meg csak hadd gyűljenek, jó lesz az építészetileg.

76028 Darkseid Invasion


Azt hiszem, ez nekem nem annyira tetszik. A kék kabintető nagyon pöpec, de az óriásfig ocsmány, a ki sfekete járgány ronda, a nagy fehér meg túlméretes, és a szereplőkiosztás sem megnyerő. A szárnyelemek ki tudja, milyen anyagból lesznek, de sok jót abból sem nézek ki.

Ha netán van köztetek, aki gyűjtöget ilyesmit, szóljon hozzá nagy nyugalommal, hogy milyen várakozással néz ezek elébe.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem a 76028-as nagy fehér űrhajója (vagy micsodája) jól néz ki, nekem legalábbis tetszik. De engem sem mozgat meg ez a szuperhős vonal, hiába DC, vagy Marvel, akkor sem.

    VálaszTörlés