2 Beharang - City 2015

Eljött a nagy mumus bemutatásának ideje is. Mindig nagy a panaszáradat a rendőr-mentő-tűzoltó lecövekelés miatt, így természetesen ezen szempontból is kíváncsian lestem, milyen szetteket tervez piacra dobni a Cég 2015-ben. Ez amúgyis a fősodrot képviseli, így széles körű érdeklődés övezi a téma újabb és újabb megjelenéseit, de vajon sikerül-e jövőre nagyot mutatnia a LEGO-nak? Nézzük!

60067 Helicopter Pursuit


Az új Swamp Police altéma erősen hajaz a pár éve köztudatba dobott erdei rendőrökére, de itt persze nedvesebb környezetre optimalizált felszereléssel. Az egybeorras dolgok annyira nem szoktak meghatni, de ez a helikopter elég pofás, így első pillantásra. A rotor alatti traktus kialakítása ötletes, a nagy úszóhólyagokkal viszont bánhattak volna finomabb kézzel. Ahogy nézem, csak a festett szemű krokodil jelent újdonságot, a többi viszonylag szokványosnak mondható.60069 Swamp Police Station


Részletekbe menő kidolgozottság jellemzi a mocsarasok főhadiszállását. Kroki itt is van, te túlzott menő-alkatrész ellátásra innen se számítsunk. A látvány számomra meggyőző, erre lehet, hogy elcsábulok.

60072 Demolition Starter Set


Jön a klozetek kora! Itt a rontóbontó brigád, á'la Bobcat vs lapáttámasztók, egy szétrombolt ház kicsiny, még álló részével, a WC-vel, melyből - a főelzáró nyitva felejtése miatt - dől a lé. Na nem az, amit az előző szettek banditái kívánnak lenyúlni, hanem egyéb. A váza-elem, mint kübli? Logikus, és kb. ki is meríti az extraságok sorát, persze a piros szócső fúvókává válása garantált.

60073 Service Truck


Mobilbudit a népnek! Ha már építőipar, akkor ez úgyis elengedhetetlen, és tuti ötlet, az biztos. Nekem a kisteher cseppet hegyes fazonú, viszont elég korrektnek tűnik. A barna nadrágos fickó vajon a WC-re igyekszik?

60076 Demolition Site


Áááá, szóval a kis spriccelő csésze innen szabadult el!? 5 ember nyomatja a bontást, 3 karakteres munkagéppel - bizonyára jelentős lesz rá a kereslet, amilyen tetszetős innen nézvést.

60081 Pickup Tow Truck


Autómentő/szervíz-kategória. Ez is nagy múltra tekint vissza, de sajnos a mutatott méretarány nekem leginkább az USÁ-t juttatja eszembe, az öreg hölgy országaiban ekkora, vagy ilyen felépítésű batár szerintem nemigen grasszál. A vonóképességéhez sem fűzök nagy reményeket, és a nyakig érő kerekekkel sem békültem ki. Ez nemigen lesz "Wanted" jelöléssel ellátva. Ránézésre kommersz elemhalmazból gazdálkodik, így ez sem billenti meg elhatározásom.

60083 Snowplow Truck


Kissé fura szerzet ez, de persze kontinentális időjárásnak örvendő városokba feltétlen szükséges. Roppant aránytalannak tetszik egyébként, inkább sztrádára való, de azért egy-két jobb elemmel, építési megoldással megörvendeztetheti a vevőt. Sajnos a tipikus agyonmatricázást ez sem kerüli el, és a kerekei is túlontúl nagyok.

60084 Racing Bike Transporter


Ez a furgon viszont valamiért tetszik. Aha, nem szúrja ki az ember szemét a duplaméretű kerék, és a színt is sikerült kulturált mederben tartani, s végigvinni a kasznin. A motorokból egy tucat mindenféle színű is elsüthető lenne, igaz, ehhez a fazonhoz a receszegény legömbölyített gumik illettek volna. Na majd egyszer ez is eljut a tervezők szürkeállományába.kupából viszont már illő volna valami normálisat kiötölni, mert ez elég gáz.

60085 4×4 with Powerboat


A verszenyszellem és a vontatás is közös az előzővel, de itt meg is áll a rokoni kapcsolatok sora. Már a vontatmány csatlakoztatása is amcsi-fazonú, és a brutál terepjáró önmagában is egy texasi szörny, igaz viszont, hogy arrafelé az életcél két fő tényezőjét ezzel a szettel ki is pipálják. No, mindegy, a powerboat attól még az, ami, csak persze 3-4-szerese a régi társainak, így azokkal inkább ne versenyezzen, de Batman esetleg partnerként jöhet számításba. Az Arctic-rokon színezet miatt egy kis átépítéssel szerintem szuper taggá avanzsálhat.

60086 LEGO City Starter Set


Ez a "Starter Set" dolog egy kicsit nagyképűen hangzik, de elvitathatatlan, hogy egy bűnözőre földön-vízen-levegőben lecsapni kész mocsári rendőrök hada tud hajtóvadászatot szervezni, ami már önmagában széles körben használhatóvá teszi ezt a készletet. Talán a Juniors fölé akarták pozicionálni? Ha igen túlzottan is sikerült, hisz 242 darabbal nem tudom, mennyire "induló" egy készlet? Inkább "seregépítő", vagy mittudomén. Miért is nem sima tag ez a soban?

60088 Fire Starter Set


Nos, ez tipuikus "seregépítő" szett. Van főnök, két beosztott és egy szerelő, meg egy ... mi az, quad? Ezt a ...ülyeséget! Van viszont piros szócső :D

Mi lesz velünk jövőre? tetszik Nektek valami a fentiekből? Itt a lehetőség, hogy elsírjátok bánatotokat, vagy örömhírt ömlengjetek.
Racing Bike Transporter
Snowplow Truck
Demolition Site

2 megjegyzés:

  1. Vannak aranyos és vannak aránytalan szettek is. Nekem alapvetően van ami bejönne, de nem gyűjtök City-t, így egyikért sem rohanok el a boltba. De a célközönségnek szerintem azért lesz miből válogatni.

    VálaszTörlés
  2. Nálam csak a mocsaras rendőrkapitányság a nyerő,gyerekkorom óta szeretnék egyet,ez meg úgyis nem a szokványos típus így erre benevezek jövőre....A többi szett egy nagy nulla nálam.....

    VálaszTörlés