0 Végigjátszás: 76017 Captain America vs. Hydra

Szuperhősök már fordultak elő nálunk (ITT és ITT), ám remélem nem keserítek el mindenkit, hogy újabb darabot veszek elő némi vizsgálatra. A rondácskának virágnyelvesíthető kép, ami fogadja a vásárlót, még nem feltétlen kell, hogy örökre elijesszen bennünket. Engem nem is tudott, jóllehet elég militáris cucc ez, formáját, színét tekintve is, én pedig inkább a jópofa és cuki darabokért vagyok oda. Aztán persze keveredett egy Ezmiez? poszt is belőle, melynek nyomán Yoxado kérdése is befutott, nevezetesen: "Egyébként csúnyácska készlet,lesz belőle végigjátszás?" - Lett.

 
Téma
Amerika kapitány gondolt egyet, s lepattant a képregény-oldalakról, hogy a hasonló cselekedetre vetemedett Red Skull és egy Hydra harcos nyomába eredjen némi csetepaté ürügyén. A képi információk alapján örömmel állapíthatjuk meg, hogy ezen törekvése annál is inkább sikeres volt, s az így kibontakozó küzdelmes küzdelem során több ízben arcon gyakja ama harcost, s főnökét egyaránt. Utóbbiak - ideológiailag megfelelően képzett képregény-szalasztott ellenségek lévén - azonban simán felpattannak egy-egy elefántölő csapás után is, így a végeérhetetlen egymás-gyepálás garantált. Red Skullt persze nem ejtették érzékenyebbik felére, tehát nem kopaszon, hanem némi gépi segítséggel igyekszik az előbb vázolt pofonok számát minimalizálni - hasztalanul, természetesen, hiszen egy vacak, mindenjáró PSZH hogyan is vehetné fel a versenyt a Kapitány csodás motorbringájával.


Statisztika
Ár: 6.670,-..7.590,- (7.790,-)
Kockaszám: 172 db
Minifig: 3 fő, Amerika Kapitány, Red Skull, és egy nímand Hydra katona (képregényileg licenszelt öltözetben)
Doboz: fényes, viszonylag puha, vékony kartontégla
eksön hegyek hátul


Alapkészlet
Két tasak virít a dobozban, igazából nem tudom, miért kellett szétdobni. Mindegy, bajnak épp nem baj. A szokásos útmutató füzet is ott pihen, némi képregénnyel, hogy a megajándékozott szerencsés némi képet kaphasson az aktuális szuperhősök mindennapjairól.
 
más szereplők is feltűnnek - no persze...

a gyerek itt kezd el cérnáért és Thorért könyörögni...

Szóval, itt a szett, mint mondottam volt, 2 tasakba osztva a javakat.


S ha már így adódott, hát követem az útmutató javasolta lépéseket, azaz az 1. borítékkal nyitok.

egy-egy jobb elem is feltűnik - de nem sok

Hőseink eddig a pontig bírták, most már be kell mutatkozniuk. Aki nem ismerné fel annak segítségül elárulom, balról jobbra kik következnek. Először az ideges Amerika Kapitányt láthatjuk, aki a Hydrák szökése miatt morcos egy cseppet, majd a Hydra harcos következik aki pedig pont a fent említett sikeres meglógás felett érzett örömét igyekszik tudomásunkra hozni, míg a ravasz álnevű Red Skullt láthatjuk, színvakoknak szánt felszerelésében, amint épp fogorvosi beavatkozásra készül.


A profi festést csakis dicsérni lehet, semmi probléma nincs sehol. Ahol kell, színezett, ahol kell, vonalas, azaz úgy jó, ahogy van. A LEGO spórolási szisztémája persze most is tetten érhető, hiszen a Marvel képregényfigurák licenszelése egy gyenge nagyságrenddel biztosan olcsóbb, mint ugyanezen karakterek filmbéli változatának jogaira lecsapni, de persze véletlenül mindig az azonos témájú Marvel-filmekkel egybe időzitve jelennek meg ezek a készletek is.


Ha netán - valami véletlen folytán - bárki bekajálta volna az általam leadott iménti marhaságot a sorrenddel kapcsolatban, akkor annak álljon itt, egy - a fent említett sorrenddel kompatibilis - életkép. Így már nem kell félnem, hogy legókockák tömkelegével hajigáltok meg csalafintaságom okán.

fuss főnök! feltartom! - placcs...

Még mielőtt továbbhaladtam volna, elmolyoltam A.K. figurájával és felszerelésével. Hiába no, nekem tetszik.


Nézzük ezután, mi ez a sok szürke vacak. Nem túl biztató indulás, az biztos, de ha mást nem, hát egy vártornyot csak kiad...


lö bridzs...

Na eddig konkrétan nem értettem, miről van szó, pedig nem is ördöngös a dolog. Hamarosan értelmet nyer az egész, ahogy a kerékfelfüggesztések felkerülnek.


Egész profi, még ha randa is.


És persze maradt pár elem tartalékba. Ez meg ugye jó, tehát az első tasakkal bezárólag még sok rosszpont nem is gyűlt össze, sőt, inkább elégedetten szemléltem a részleteket.


Hanem a második csapás még csak most jő, s lehet, hogy nagy haddelhadd lesz belőle. A szegényes kínálat nyomán mondjuk leginkább nem vagyok meggyőződve róla, hogy nagy jóság várna ránk, de lepjen inkább meg.

katonás MOC-okhoz pár jó darab

A távolról nem túl vonzónak tűnő kaszni építése nem nagy kihívás, és a végén közelebbről sem tetszik jobban, mint képről. Tanképítők, és egyéb harci járgányok szerelmesei természetesen ne is figyeljenek arra amit mondok, mielőtt megbocsáthatatlan szidalmazásnak, netán túlzó finomkodásnak tekintenék szavaimat.


azért nekem az a kormány ott inkább a vicc kategória

Számomra a jármű legnagyobb kúlságához érkeztünk, amikoris a kipufogók kerültek sorra. Nem túlbonyolított, de nem is egybeöntött, és a felhelyezése is állat. Közben persze a lövész tornya is elkészülend, mellyel kis híján az egésszel megvagyunk.lambdanegyedes botantenna, yeah...

Így aztán azt is megtudjuk a végére, hogy a tartalékok kupaca 3-mal nő, ami remek.


Végül szemléljük meg a nagy művet, mely számomra cseppet csúf (vagy inkább nagyon), de kétségtelenül el tud vele játszogatni a célcsoport, még ha a szuperhősi vonatkozásba nem is megy bele. A tragacs berácsozott fényszórói, az okító jellegű terepjáró-képesség, az irdatlan botantenna, és a továbbra is működésképtelen pöcökrakéták megannyi gyermeki kérdés szülői, és szülői pihenés negligálói lehetnek, úgyhogy ha gyermeknek szánja valaki, az erőst készüljön fel némi sillabusszal.Értékelés

Ötlet: 3/5
Első pillantásom során meggyőződésemmé vált, hogy nem tetszik, de attól még érdekes lépés. No persze újból előjön a kérdés, ***pöfögés ON*** hogy egy zombis film egy karakteres épületét miért kaszálták el a CUUSOO-n ("a forrásmű a szükségtelen erőszakot vevői célcsoportunk számára elfogadhatatlan módon ábrázolja"), de egy 100km-ről, ellenszélben, homokviharban is nyilvánvalóan katonai, felfegyverzett jármű, egy olyan képregényből kiollózva, mely a szükségtelen erőszakot a vevői célcsoport számára elfogadhatatlan módon ábrázolja, az mehet. ***pöfögés OFF*** Szóval ötlet... Licenszelt szettnél? Mondjuk közepes környéke...

Kockák és doboz: 3,5/5
Cseppet gyenge a doboz, kicsit drágának találom az árat, s a kockakínálattól sem valék elfeküdve. Military MOC-okhoz természetesen jó darabok is vannak benne, de engem ez nem igazán motivál. Nem egy kiemelkedő darab, na. A pár szürke elem segít azért valamicskét, a kerekek se elvetendőek, szóval négyes alá...

Minifigek: 5/5
Gyönyörű darabok, Amerika Kapitány külön jópont, pajzsából jöhetne egy kiló is. Festésük remek, és hogy képregény- vagy film-kompatibilis-e, az tökmindegy.

Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 3,5/5
A minifigek viszik az egészet, a kipufogókért rajongok, a botantenna meg isteni részlet. A terepjáró képesség jópont, egyébként csúnya darab.
Élmény/játszhatóság: 4/5
NE akarj kanyarodni! Ha egyenes vonalban mozog csak a böhönc, akkor egész jó csihipuhit ki lehet belőle hozni, de sajna annyira túlméretes a lelkem, hogy irdatlan nehéz rendesen kezelni. A Kapitány motorját meg jobb nem kiadni a kezünkből, mert tuti felborul.

Összegzés: 19/25
Amilyen rosszul indult, egész jó lett a végső pontszám. Mit mondjak, magam is meglepődtem, hisz szubjektíve alá pontoztam volna.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése