0 Végigjátszás: 41032 First Aid Jungle Bike

Mint múltheti beharangozómból rájöhettetek, nem hagytam fel a Friends téma kedvelésével, s mostanában is megszórlak benneteket pár ilyetén végigjátszással. Aki cukorözönre számít, az eddigiek alapján talán joggal teszi, de akár kellemeset is csalódhat, hisz már a borítóképek is jóval konszolidáltabb hangulatúak, mint a főtéma darabjaié. Ilyen indulás után talán a téma legkeményebb ellenállói közül is sikerül néhánynak a fülébe bogarat ültetni. Na nem arra gondolok, hogy irány a boltba felvásárolni, de a keményvonalas elzárkózást esetleg felválthatja valami konstruktív ellenállás.
 
a dzsungel persze egyből idevonzotta Tarzant...
 
Téma
Heartlake City ifjúsága - népnevelési célzattól hajtva - a közeli Kolibri-farmon teljesíti nyári közmunka-adagját. Ez a park a dzsungelt hozza közel a városi lakossághoz, és hát valljuk meg, Heartlake City kiváló mikroklímája ideális volt az őserdei élet szimulálásához. A további alkalmakkor látni fogjuk, mennyire.
Mai választásom főszereplője Emma, aki roppant szeretett volna már kipróbálni egy oldalkocsis motorkerékpárt, így öröme, hogy e régi vágású türkiz modellt veheti használatba, igen nagy volt. Az öröm mellé azonban felelősség is társul, és a hebehurgya Maki nem is hagyja munka nélkül kis hősnőnket. Ma éppen a romoknál kutakodik, ahelyett, hogy nyugodtan majszolná a kikészített banánadagját.

 
Statisztika
Ár: 3.540,-..4.990,- (4.490,-)
Kockaszám: 156 db
Minifigura: 1 fő (Emma)
Egyéb élőlények: majom
Építmények: 2 db (fa+barlang komplexum, motorkerékpár)
Matrica: nincs
Doboz: Friends alapon, esőerdő-hangulattal átitatott sima tégla, az élhorpasztás csak festéssel jelölve. Az esőerdő-hangulatot érdekes módon bambusszal akarták elsősorban érzékeltetni, de azért érezni, mit akartak.
 
Alapkészlet
A dobozban három különböző méretű tasak (egy-egy a pici, a közepes, és a nagyobbacska alkatrészeknek), és egy kisebbfajta útmutató van. A tasakok nem számozottak, így egybemenet lesz ez.
 
becsomagolva...
 

kiborítva...
 

Most ne figyeljen ide, akinek már eddig is feltűnt a dolog, én ugyanis csak most vettem észre, hogy a Friends-figek védőtasakja perforált, kézzel felszakítható. Eddig ollóval vágtam fel, és úgy vettem ki, óvatosan, de most kipróbáltam, milyen feltépni. Szegény testrészek, csak úgy repkedtek, úgyhogy még egyszer megpróbálom, és ha nem megy, akkor visszaszokom az ollóra.
 
 
LEGO-szokás, hogy a minifigekkel kezdünk, így nem vagyok meglepve, hisz ma is ez történik. Emma hozza formáját, viszont nem szimpla városi szerelésben nyomul, hanem jó kis katonazöld pántos fölsőben, és felgombolható szárú halásznadrágban van. A kendő a nyakban egész cserkészes beütést ad az összképnek. Maki jópofa, világosbarna szőrű példány,szerintem igen eltalált.
 
 
A két főhőst megnézhetjük hátulról is, bár esetünkben csak a rémületes masnilyukat vehetjük észre Makin. Szerencse az ijedelem mellett, hogy most ezen díszek erőltetése elmarad.
 

A csudijó öreg motor a következő. A szokott alvázra kerül az egybe-borítás, hatalmas szív alakú tankkal, ami jókorát dob elégedettségi szintemen.


A motor akár így is használható (amire a LEGO reklámszövege is utal, mellesleg), de az igazi kúlság pont az ezután készülő oldalkocsi, mely egy Technic-tengellyel kapcsolódik a fődarabhoz.


Íme a kész motor, felszerelve akadály-elhárító lapáttal, csőre töltött injekcióval, és egyszerűbb állatorvosi beavatkozásokhoz felkészített egészségügyi táskával.


Alulról szemlélve megtekinthető a két rész kapcsolata.


A látványosabb modell után már csak a nagyobb, statikusabb részlet marad, azaz a barlang+fa. Hogy Maki mit keres egy barlangban, azt egyelőre nem tudom, de talán kiderül. Az építkezés során mindenesetre a szürkeárnyalatos indítás és a tetőelemek használata jó előre borítékolható volt, s így is lett.


Érthetetlen momentum az Indiana Jones kalandjait felelevenítő "tolóajtós" megoldás a barlang lezárására, de a játszhatóságon bizonyára emel.


A barlang befedése után még egy kis billentős szerkentyű is kerül oldalra. Hamarosan arra is fény derült, ahogy építettem, hogy egy csapóajtót tudunk majd vele működtetni, mely mögül - a lejtős elemeknek hála - némi kocka tud kiömleni, lehetőleg a "mazsom" nyakába.


kis gizgazzal díszített, de nem tolakodó

alul egy csomó kis dísz - príma

A fa éppcsak jelzés értékű, de elég is ide, viszont az a 3x3 kereszt elem nagy jóság, sokszor jönne jól egy-egy ilyen. Gondolom lesz ilyen bőven, mindenféle színekben a későbbiekben, úgyhogy sopánkodni kár lenne, viszont tény, hogy nagy jóság ez itt.


Maki végre birtokba veheti a kész művet, hiszen az útmutató végére értem. Az oldalra kinyúló ág és az erősen pálmásba hajló levelek biológiailag ütnék egymást, ezért inkább valami kétszikű örökzöldre saccolok. Mindenesetre poénos az a kilógó kis kopasz ág, és rajta a himbálózó majom.


Tíz elem maradt a végére, persze picurkák mind, de akkor is. A plusz injekció viszont kiemelkedően kellő darab.


A végére hagytam a sztorit, képregényileg elmesélve egy lehetséges (konkrétan a LEGO sugallta) játékot.lökött dög, jövök!

ne visíts, te!

egyél most már, addig eltakarítok...

Értékelés
Ötlet: 4/5
Nemá, oldalkocsis motorbicaj? Ötös. Barlang a majomnak? (-hoz, -ra, -tól...) Érthetetlen. A fa majomhimbálóztató képessége? Remek. Összességében, - bár szívesen maxipontoznék - ez egy jó erős négyeske nekem.
 
Kockák és doboz: 4/5
A doboz a határon mozog, hogy akár élhorpasztott is lehetne, így egy fél pontot leverek rajta. A motor alkatrészei már önmagukban felvidítanak, de az egész általánosan jól használható darabokat tartalmaz. A sisak, az injekciós fecskendők, a sárga rádió nagy jóságok, és hát a kereszt-elem is hasznos.nak az  100%-os, az rendben van. Nem kiugró árú, így az is rendben van, és nem is pinkömleny, így az ellendrukkerek sem panaszkodhatnak.
Minifig: 4,5/5
Emma nagyon passzentos a fekete loboncával, és a dzsungeljáró ruha kiváló a szetthez. A nadrág már ismert korábbról, viszont a szandálnak örülök, hisz papucsban elég hülyén festene. Elragadtatásom első rohamában persze ötöst adnék neki, de a nadrág miatt levonok, viszont a sisak óriásit dob rajta.
 
Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 5/5
Maki igen jópofa önmagában, az oldalkocsis nagy menőség, de a fa is jól sikerült, hasznos. A barlang ugyan jó, de kicsit értetlenül állok azelőtt, hogy hogyan is került a tervezőasztalra. Mindegy ez utóbbin nem kell kínlasztanom magam.
Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Mint azt már megszoktam, most is üvölt az egészből, hogy játszani kell vele. Arra alkották, és megvan benne minden, hogy élménydús perceket szerezzen. Csak az a fránya vacakhullajtó nem az igazi, mert a kockák eléggé előre potyognak. Mindegy, az effekt megvan.
 
Összegzés: 22/25
Nagyon kedves kis készlet, elégedett vagyok vele. Tarzan fekete majmával már a biodiverzitás is meglesz, Emma ruhája meg nem csak itt, de akár a városban is elhordható, abszolút nem köti meg az ember kezét. A motorról nem beszélve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése