1 Reggeli kávé mellé: 70124 Eagle Legend Beast

Kalandozásaink a Chima-legendák vidékén még nem értek véget. Egyelőre sikeresnek tűnik a sorozat, így legalább időnként vetek rá egy pillantást, s ez most is így történt. A játszogatás alaptézisén túl bővebb okaim is voltak ennek a SW-bolygós árképzésű "szörnyetegnek" a közelebbi szemrevételezésére, s remélhetőleg a közeli jövőben el is mondom, mi volt eme ok. Addig is álljon itt egy röpke áttekintés erről a harcias szettről.

Alapok

Neve: Eagle Legend Beast
Témakör: Legends of Chima
Altéma: Legend Beasts
Kiadás éve: 2014
Kockaszám: 105
Minifig: 1 fő, Eris a sas

- építési útmutató

A hivatalos ára 2.990,- Ft, de már 2.340,-től levadászható. Nem licenszelt téma, bolygó sincs benne, és még matricadíszes is, így már most túlárazottnak titulálom.

Alapok
Kis híján négyzetes a dobozka. Impulse szettnél jóval nagyobb (persze a darabszám is), de tán még a legkisebb Friends-doboz méretét sem éri el.


Bévül két tasakban helyezkednek el a jóságok, úgy mint robotujjak, szárnyak, nyomott mintás szemek (ebből 3 is van, gondolom egy tartalék), és sokminden egyéb. Emellett lelünk még egy útmutatót, és egy majdani maja-témájú MOC-hoz felhasználható matricaívet. Utóbbi elég csilivili.

 
Az elemek java sötétkék és fehér, némi más színezetű elemmel körítve. Már most feltűnik Eris pajzsa, ami festéktelenített mása Jar-Jar Binks energiapajzsának, így újabb MOColási lehetőségeket biztosítva eme érdekes darabnak. A rengeteg Mixels-típusú csukló, a robotujjak, és egyebek mind a pozícionálható figura-építés irányába mutatnak, és ha nem is humanoid a végtermék, de a kívánalmakat teljesíteni fogja.

 
Eris társát, Ewaldot már korábbról ismerjük, s mint annál, most is meg kell mondjam, hogy igen jó nyomat díszíti testrészeit. A fejétől ha eltekintünk, akkor a már jelzett maja-MOC neki is otthont adhat.105 elemről van szó, tehát alapvetően nem tűnik magától értetődőnek az összerakás, de aztán hamar rájön, aki építi, hogy bizony roppant egyszerű ez az egész. Matricát én a szokásos érzületemtől fűtve ma sem használtam, de igazán nem is hiányzik a végeredményről. Néhány képben természetesen megmutatom, hogy épült fel eme legendás vad.A kis Mixels-féle gömbcsuklókból láthattunk már párat, ám a madárka csőre is érdemleges újdonságból van.


Összerakva a fejet, egész kulturált végeredményt kapunk.


Na még egy kis rakosgatás, aztán kész is vagyunk. Kis próbálgatásra ugyan szükségem volt, de tényleg igen jól pozicionálható a darab. Kissé nagyon bumszli a láb, a szárnyak meg sok gyakorlással kezelhetők csak igazán jól, de szódával elmegy.
Simán jó a madárka mindenféle matrica és minifig nélkül is, sőt úgy még rokona, a fehérfejű halászsas mellé is betagozódhat állatkert-építésileg. Most mindenesetre repülj-páva-repülj állapotában kaptam le a párost, hogy ez is meg legyen örökítve.A szép számmal jelentkező tartalékokról alant emlékezem meg, s így meggyőződhetünk róla, hogy valóban maradt egy sasszem a végére. Örvendek...


Értékelés
9/10  figurára, szerintem ugyanis kiválót alkotott a tervezőgárda. Az idétlen fej lecserélhető/lecserélendő, amennyiben nem sasmadarat akarunk vele szimulálni, a fejnek meg majd kiötlök valami elfoglaltságot.
8/10 a kockákra,  sok mecha-építőelem, érdekes darabok, a sötétkék meg jól kijön a fehérrel és a sárgával is. A szárnyak még jól jöhetnek később, a minifig-kiegészítők meg szintén jó darabok.
7/10 az árra, cseppet borsos ez az összeg, s csak a most még különlegesebbnek számító darabok miatt nem zúztam lejjebb a pontot.
8/10 a játszhatóságra, ha Chima egy szál nincs több, akkor is élvezetes játékelem lehet, s csak a gyakorolgatás szükségessége fékezheti a játékos indulatait. A pozícionálhatóság, és az állat-mivolt bizonyos Creator-sorozattal teszi rokonná, így ha azok bejöttek, ez is menő lesz.
Összességében 8/10, tűrhető darab, így lehet, hogy az Oroszlánt is "kivesézem" később. Ezek után már kíváncsi vagyok, hogy az én elsődleges vételi okaim, és a gyár alapideája ott is összhangba jönnek-e, vagy ez csak egy kivételes eset volt.

1 megjegyzés:

  1. Nekünk sikerült kettőt is kapnunk belőle. Ez a darab nem a legjobban sikerült (kedvenc a farkas), és kicsit túl van árazva, de alapvetően rendben van. Mióta van jópár CHIMA készlete a gyereknek, azóta a CITY készletek felé se néz... a CHIMA ugyan első blikkre agresszívnek hat, de nem vészes és kb. pont 6-7 éves gyereknek való.

    VálaszTörlés