0 Nagyban űzik - 4. rész

Virtuálisan közeledve kis hazánkhoz, egy igen érdekes "problémába" ütköztem, mely nevezetesen az állandóságba vetett bizodalmam csökkenését váltotta ki. Dan Parker lett volna ugyanis a következő a sorban, 8800 km-es messzeségben leledző székhelyével, Seattle-lel, ám időközben lekerült a LEGO "LCP-oldaláról", s felleltem, hogy már valóban nem az. Ezen morgolódva Chicago felé kezdtem pillantgatni, majd rájöttem, hogy dehogy kell nekem átugranom ezt az embert, hiszen ő is ehhez a csapathoz tartozott, illő róla is tájékozódni cseppet. Kavargó gondolataim nyomán tettekre sarkalltam magam, melynek eredményét alant láthatjátok.A kedvetlenítő bevezetés, majd a videó megtalálása után újabb pofára pottyanás következett: honlapja, mely az általa tulajdonolt/vezetett City Blocks és TBP Group virtuális bázisa volt (www.tbpcityblocks.com) nem működik. Megemlékezik viszont róla számtalan hír, kép, kiállítási "jelentés", és szerencsére FB-oldalt azért még üzemeltet, így legalább ezekből csipegethetünk.

itt még LCP

Ezen morzsákból tudhatjuk meg, hogy a legókockákat hangjegyekhez hasonlatosnak tartja, és - sok más legózótól eltérően nagy hangsúlyt fektet vallási témák összeeszkábálására is, amellett, hogy történelmi, modern, sőt gyerekkedvenc dolgokban is igen járatos. Barátai és üzletfelei neki is vannak, akárcsak Nyuszinak, és "vevőköre" elég stabilan kialakult az elmúlt jópár évben.

Megszokhattuk már, hogy az LCP-k tipikusan nem microscale-ben, egy-egy elem teljesen elképesztő alkalmazásával varázsolnak, hanem sokszor szobrászok ők, akik nem márványba, hanem kockába öntik gondolatukat, vagy botcsinálta festők, akiknek van türelmük - fizetőképes kereslettel a hátuk mögött - hogy ABS-elemekkel "fessenek meg" egy-egy mozaikot.

Nézzünk akkor pár jelentősebb méretű darabot!

Megszoktam eddig, hogy ami nagy, az egy figura, életnagyságban, esetleg egy hatalmas épület, ám most más irányból kezdem, hiszen SW-óriással még nem ismerkedtünk. Dan Parker ugyanis a Halálcsillag jelentős gömbözeti mását készítette el kedvenc kockáinkból, még 2012-ben.

BrickMagic 2012 - via Joe Architect

A kör négyszögesítése, avagy a rivális sci-fi eposz, a Star Trek idült Borg-kockája sem kerülte le az óriási méretekbe öntést. (forrás: ITT)


Ha már az űrben kezdtem, folytatom. Ezúttal egy kék-szürke Classic Space óriással, melyben többekkel közreműködve vett részt.

via BrickShelf

A sci-fi témától átugorva a szuperhősökre, némileg kisebb, de még mindig jókora minifig-nagyításokba botolhat, aki keres.

BrickCon2012 - via Flint Weiss

Úgy tűnik, az ige terjesztését elsőrangú fontossággal kezeli, hisz nem csak jótékony céllal, de nevelő célzattal is tud működni, mint például az alábbi, 8-méteresnél nagyobb, a Mackinac Bridge (Mighty Mac) kicsinyített mása esetében, amikor több száz gyerek segítségével készült el az alkotás.

készülőben a részletek - via record-eagle.com

kész - via The K. Morgan Crawfords Blog

Szintén kooperatív munkáját dícséri az alábbi, LEGO-hagyományokat követő óriási kastély is.

The History Center fotója

A TBPCityBlocks nevében hordozza a következő irányzatának, nevezetesen a városi diorámáknak, és mindenféle óriási épületmodelleknek az építését. Ezekből álljon itt egy pár némi guglikeresés eredményeként. (források ITT, ITT és ITT, na meg ITT, továbbá ITT is)

Duncan Price fotója

Dinkaságra is kapható, legalábbis ami az alábbi "életképet" illeti, nekem úgy tűnik...

a BrickCon 2008-on - via Dunechaser

Látható, hogy inkább a jelenetbe akart némi poént vinni, de nem csinált izzadság szagú űberbonyolult MOC-ot. Hogy ez úgy általában, vagy akár a BrickConon jó volt-e vagy sem, ki-ki döntse el maga. Talán arra hajtott, hogy játszható legyen?

A bolondozás máshogy is megy neki, például a Chair Affair építője is, mely esemény jótékony célokra gyűjt. 2012 óta harmadjára vett részt, és ilyesmiket épített a székekre:


Ilyen egyszerűen épül:

idei termés - via NW Furniture Bank

Tanítgatni sem rest az érdeklődőket, s jóllehet, a Pokélabda nem mindenkinek szíve csücske, de bemutatóhoz tökéletes. Aszongya, fejben és papíron saccolja a görbület változását, amit utána belekalkulál a kockák geometriája adta lehetőségekbe, s öt perc alatt kész is a labdacs. Ha jobban belegondolunk, deriválgatott egyet. Na jó, ezt hagyjuk a munkaidőre, nem akarok legózás közben is deriválni.

szerintem elég itt a végeredmény... - via Geekwire

Képeit elnézve leginkább Legoland jellegű építményeivel találkozhat az ember, azaz ő is a hagyományos kockás építkezés híve, amiből kezdem úgy érezni, hogy az LCP-ség egyik feltétele a Legoland-kompatibilis építkezés művelése, a kúlságos MOColással szemben. Nektek is ez jön le az eddigiekből?

FB: https://www.facebook.com/cityblocks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése