0 Reggeli kávé mellé: 5613 Firefighter

A nagy nyári esőzések után könnyen megfeledkezhet a páciens a száradó növényzet tűzveszélyességi fokának növekedéséről. Elég egy felelőtlenül eldobott csikk, egy átgondolatlan piknikezés, és máris kész a baj, nyakunkon a tűzvész. Ilyenkor jó, ha kéznél van egy megfelelően méretezett tűzoltós készlet a polcon/fiókban/bezacskózva/akárhogy. Esetünkben a reggeli kávé elkészítéséhez nincs szükség bozóttűzre, így esetleges oltásához is elegendő egy mini dobozkába zsúfolt egyszemélyes elhárító egység. Nézzük mire elegendő őkelme.

Alapok

Neve: Firefighter
Témakör: City
Altéma: Fire
Kiadás éve: 2008
Kockaszám: 25
Minifig: 1 fő tűzoltó

- építési útmutató


Itt-ott még kapható 800Ft körüli áron, ami nagyjából megfelel az eredeti árának, de persze a BL-en is fent van 470 forintos használt ártól a tizenötezret meghaladó elmebeteg ellenértékig. Ez utóbbi ugyan kirívóan gyagyás, de azért többezres árakon bőséggel vannak, ami azért elég csúfos, valljuk meg.


Alapok

A szokásos Impulse-dobozka pici leporelló-útmutatót rejt, melynek hátoldala a nagytesókra hívja fel a figyelmet.

 

 
A kevéske alkatrész javarészt piros, és szürke egy-két más színnel tarkítva. Ennyi darabból biztos nem fogunk moduláris városunkba új épületet emelni, de ezt gyakorlott legózók már a doboz láttán úgyis leszögezték magukban.

 
Lássuk, miféle jóság pofozható össze a kupacból, melyben túlzóan sok egypöttyös darab figyel. Nos, eddig azt hittem, a fehér kivételével a többi alap legószín, így a piros, kék, zöld, sárga és a szürkék plusz a fekete az mentes a színhibáktól, hiszen arról volt szó, hogy a LEGO ezeket továbbra is előfestett granulátumként veszi, míg a ritkább színeknél átállt a színtelen alapanyagra és a házon belüli színezésre. Itt viszont egyértelműen látszott, hogy a négy klipsz utólag festett, kicsit más hatású, színezetű, mint az 1x4 kockák. Szomorteljes lépés ez.


és még a két kocka illesztésénél is bajok vannak
 
Ezek után már csak a szerszámok bepattintása volt hátra, valamink a tűzcsapot és a feltörő tüzet kellett összetákolni, hogy kész legyen az alkotás.

flexelt fűrésztől lesz nagy a láng...

nézzük a fejszével oltható-e? - nem...

marad a porral oltó kézi készülék

Értékelés
7/10  figurára, aki szimpla egyenruhájában feszítve flegmatikus félmosollyal próbálja eladni nekünk borostás fizimiskáját
7/10 a kockákra,  ami kevés ugyan, és jórészt jelentéktele, de szép számmal kapunk szerszámot, egy radartányér is van, a kis szerszámrögzítő elemek meg mindig jól jönnek.
9/10 az árra, manapság már egy ezres alatt csak a gyűjtögetős minifigek vannak, azoktól meg többet kapunk.
7/10 a játszhatóságra, önmagában nehezen értelmezhető ez a kitétel, viszont városi kiegészítőnek tök jó. Egyik oldalról öt pontosnak mondanám, más részről meg mondjuk kilences, íg egy átlagolás után megállapodtam magammal a jelölt érték alkalmazásában.

Összességében 7,5/10, ami nem kiemelkedő, de Impulse szetthez rendben lévőnek tűnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése