1 Reggeli kávé mellé: 30115 Jungle Boat

Ha már - jelentős túlzással élve - őserdőkre jellemző időjárásunk volt a nyáron, hát gondoltam, alkalmasint beharangozom az új dzsungel-témát a Friends berkeiből. Néhány végigjátszást biztosan elkövetek majd Depi és többek nagy rémületére, de sajnos nincs mód, hogy ezt megússzátok. Beharangozásul pedig úgy gondoltam, egy promó tasak hétfő reggeli feltépése lenne a megfelelő lépés, ezért így tettem.

Alapok


Neve: Jungle Boat
Témakör: Friends
Altéma: Polybag
Kiadás éve: 2014
Kockaszám: 31
Minifig: 1 fő, Olivia

- építési útmutató

Promócuccként ingyen, itt-ott 500-1500Ft közötti áron némi pénzmagért, de a Bricklinken már most 1700-2500Ft-ért lehet csak megcsípni. Már a bolti ár felső vonala is simán sok, de BL-esek csúfságba hajló drágaságot csináltak belőle.

Alapok
31 darabkához hatalmas tasakot adnak, aminek méretét Tarzan segítségével próbáltam szemléltetni. Minimum érthetetlen.

A zacskóban a szokásos kis leporelló útmutató van segítségnek elhelyezve, és persze a pár alkatrész, mely csak igen kis mértékben tartalmaz eperöntetes darabokat. Olivia lába és törzse szokásos módon lenejlonozott, és fölhívnám szíves figyelmeteket a jövő nagy kúlságainak ígéretét színében hordozó kézi távrecsegőre.

Olivia - nagyon helyesen - vállpántos felsőben, halásznadrágban, valamint lábujjközes pacskerban igyekszik a tündérrózsa levelén himbálózó, mérgét vesztett, sérült békula mielőbbi megmentésére. Öltözéke mindazonáltal egyáltalán nem extravagáns, ami egyrészt könnyebb beolvadást tesz lehetővé a városi életbe, másrészt meg kár, mert azon elcsemegéztem volna.A legutóbbi Impulse szettel vetélkedő anyagmennyiség nem okozhat nagy kihívást, s így is van. Gyakorlottabbak akár útmutató nélkül, sőt, csukott szemmel is összerakhatják a kis motorcsónakot.


A legbonyolultabb rész a köztes réteg beépítése, de meg ez sem izzasztja az embert.


Fura ez a botkormányos megoldás egy vízi járműnél, de hát legyen. A csempézett ülőfelület a lábrögzítő elemmel a már megszokott Friends-megoldás, és továbbra is kedvelem. Egyébként a hagyományos minifig is tudja használni.


Az elmaradhatatlan és érthetetlen virágdísz ide is felkerül, de legalább nem hat illúziórombolóan. Hátul a motorba viszont ki tudja, miért raktak egy rózsaszín csíkot.

azért elég pofás ez...

Innen már nincs megállás, mehet a békamentő-akció. Csak zárójelben és halkan jegyzem meg, hogy szegény ugrancs bizonyára roppant sérülést szenvedhetett el, hogy nem menekül észvesztve a motorcsónak borzalmas brümmögésétől, és a jelentős hullámzástól rémítve.A tartalékokról se feledkezzünk meg, hisz van itt kettő is. Nem óriási példányok, de azért jól jöhetnek.


Értékelés
7/10  figurára, aki csini és kedves, mint mindig, de extrának azért nem mondható
6/10 a kockákra,  amit az 5/10-ről csak a sárga walkie-talkie tudott feltornászni egy kicsit. Kevés és szűkösen használható darab sorol benne
6..10/10 az árra, a bolti "árakat" tekintve. Ingyen kapva természetesen tízes, 1500 forintért azonban már cseppet kezd meredekbe csapni. Na jó, a Friends amúgy is felülárazott...
9/10 a játszhatóságra, önmagában is jól el lehet vele szórakozni, a tavi mulatozáshoz meg remek kiegészítő. A béka szerencsére minden-kompatibilis, és csak javít az amúgy is erős játszhatóságon.
Összességében 7..8/10, ami nem egy túlzottan erős, de nem is elvetendően gyenge pontszám. Nekem a felső érték a mérvadó.

1 megjegyzés:

  1. Jöhetnek a végigjátszások,nekem is megvan 1 készlet ebből az altémából :)

    VálaszTörlés