1 Végigjátszás (ujjmenésekkel): 10665 Spider-Car Pursuit

A múlt heti Ezmiez? poszt lelkiekben megalapozta elkövetkezendő kilengéseimet a szuperhősök világába. Hogy csavarjak egyet a dolgon, a kezdést a Depi által nem felmagasztalt Juniors témán belül megjelent, szerintem egyáltalán nem óvodásoknak való történést feldolgozó szett fogja biztosítani.


Téma
Pókember megunta a hálóhintázást a toronyházak között, s ezzel összefüggésben épített (építtetett) magának egy cseppet sem feltűnő Pók-járgányt, hogy elképzelései szerint így hatékonyabban csajozhasson kaphassa el a változatos gonosztevőket. Mai ellenfele az űrbőlpottyant amorf setét pók, Venom, akivel/amivel gyakorta problémája akad gerinces ízeltlábú hősünknek.

Statisztika
Ár: 3.140,-..4.480,- (3.990,-)
Kockaszám: 55 db
Minifig: 2 fő
Doboz: szimpla fényű, egyszerűbb kartontégla, ami licenszelt dologról lévén szó, cseppet meglepett, de persze nem mondanám bajnak, pláne a megcélzott korosztály ismeretében.


"pre-packed bags"???? - mi ez a hülyeség?

Építés
Depi már felvezette a sok reklámdumát, ami ehhez a szériához jár, de egyet-kettőt hadd emeljek ki én is:
 
"A termékek különleges kiegészítőket tartalmaznak: a modellek előrecsomagoltak, és játékos építési útmutató jár hozzájuk, amelyek segítik a kicsiket a gyors sikerek elérésében. "

Kíváncsian várom, mik a különleges kiegészítők
Mi az, hogy előrecsomagoltak a modellek? A többi készletben nincsenek csomagolva az alkatrészek?
Játékos építési útmutató? Végignéztem, azon kívül hogy ettől lejjebb már nem sokkal lehetne butítani, a játékosságot nem véltem meglátni benne.

"Korosztályhoz szabott témák:..."

Jelenidőtájt óvodáskorú, esetleg kisiskolás gyerkőcöket nevelő szülék, azok rokoni és baráti köre bizonyára jobban átlátja és megérti azt a korosztályi igényt, ami kiváltotta a LEGO részéről ezen szettek kiadását, ám én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ez nem egy Tom&Jerry Kids kategória. Az is baromság és alkotási képtelenség szülte kényszerpálya, de ettől kifejezetten rosszul vagyok.

Most már tényleg nekiugrom hát. 55 darabos belépő szintű szett, Póki kék-piros össz-színezetében. Egy tasak, egy egybe-alváz és a túlzó méretű útmutató van a két-tenyérnyi dobozban. Az alváz itt még egybeöntöttnek tűnt, aztán később turpisságot véltem felfedezni, melyről később számolok be.


Elrendezgetvén az elemeket, érdekesnek tűnik, hogy az addig domináns kék-piros hogy szétolvadt, szinte fel sem tűnik.

nem sok, de legalább kevés

Szuperhős-gyűjtőknek príma lehetőség egy földi és egy űrpók beszerzésére a készlet, hisz itt azért jobbára kifogástalan minőségről van szó, és nem cseszték el a dolgot anti-minifigurális csúfsággal.


Egyszerű gépeket (ék, egykarú emelő stb) megszégyenítő könnyedséggel építhetjük fel a szerencsére nem matricásan mintás alkatrészekben gazdag "szépótót". Cseppet bumszli, de a korosztálynak tuti ez kell. Vagy nem. Vagy igen.Idáig jutottam, amikoris az első lökhárító felhelyezéséhez valamiért hanyatt fordítottam a kasznit, s lám, a tengelyek hagyományos elemek, gyakorlatilag az alvázhoz "szegecselve". Mit mondjak, meglepett. Hótziher lesz olyan MOColó, aki ezt egyszer szétrobbantja, és csinál belőle valami kúlságot.


Innen már tényleg csak egy-két mozdulat, és kész az alkotás."nefoggalküzdj" - okítás

Amint kész a járgány és a faldarab, a csemete máris nyuvasztathatja egymással a Jó és a Rossz bajnokait, ahogy az illik.- bocsesz, remélem nem esett komolyabb bajod

Ujjmenés

A kis darabszám, továbbá a bumszli és/vagy speciális daraboknem igazán mutatnak az alternatíva-építés lehetőségének irányába, ami nálam tuti ujjmenéshez vezet, merthogy kihívás. Első próbálkozásaimról alant nyilatkozom, s ha nem is megnyerőek, de talán mutatják, hogy még ezzel a nyamvadtsággal is lehet valamit kezdeni. A múlt héten elkezdtem, és egyelőre folytatom is azt a megoldást, hogy belinkelem az összerakást mutató PDF-eket az egyes modellekhez, hátha valakinek jól jön ötletmerítési célzattal.

1) Junior Spider-Truck
2) Junior Spider-Jet
3) Junior Spider-Gunship
Értékelés
 
Ötlet: 2,5/5
Bajban vagyok, mert amúgy a Pókembert kedvelem, de mint mondtam ez nem a korosztályhoz illő. Az autós üldözés nekem meg ráadásul Pók-idegen, és a jármű is elég gyenge.
 
Kockák és doboz: 2,5/5
Egyszerű doboz, kevés kocka, azok is jórészt nagyok, vagy túl speciálisak, és drága az ára. Ezek a negatívumok. Pozitív viszont, hogy a Pók-specifikus darabok festettek, matrica nix.

Minifig: 5/5
Pöpec szuperfigek, gyűjtőknek öröm, (gyereknek is biztos, más kérdés, hogy nagyon nem nekik való).
 
Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 2,5/5
Nem jópofa, nem szép, túl darabos, a kormány minden második mozdulatra kihullik a járgányból, az antenna meg a falról, a minifigek némely alkatrészre kissé instabilabban ültethetők, mint az megszokott. Nem voltam elfeküdve a nagy élménytől. A festett alkatrészek mentik meg ennyire is ezt a szempontot.
 
Élmény/játszhatóság: 3,5/5
Az igazat megvallva elég stabil a kormányt és az antennát leszámítva, így kisebbek is elvrümmöghetnek vele, a szereplők adta történetek meg könnyedén eljátszhatók, és még ekkor is többnyire jó, bár Venom csápjai értelemszerűen folyton leesnek, hisz a minifigkéz nem a súlyban terhelt legókocka stabil tartására van kitalálva. (ez mondjuk tervezési hibának is betudható lenne, de nagylelkű vagyok)
 
Összegzés: 16/25
Nem egy magas pont, az biztos, de szubjektíve előre sem saccoltam magasabbat neki, sőt!

1 megjegyzés:

  1. "Kíváncsian várom, mik a különleges kiegészítők
    Mi az, hogy előrecsomagoltak a modellek? A többi készletben nincsenek csomagolva az alkatrészek?..."

    :)

    VálaszTörlés