7 Végigjátszás (alternatívákkal): 6402 Sidewalk Café

Paradicsomi hangulatra vágyván, ismét előkerült egy szép kis Paradisa szett dobozaim mélyéről. Ez a darab a múltkori lovaskocsikázás utáni fagyinyalogatás és kávéhörpintés élményét hivatott számunkra elhozni, reményeim szerint szuperlatívuszokkal leírható módon. (Ez a készlet bandisomától származott át hozzám az előzőleg bemutatott példánnyal egyetemben, így e posztot most ajánlom szíves figyelmébe)
 
 
Téma
Mandy, a tengerparti sétányok ismert kerékpáros csinibabája mindennap betér valamelyik fagyizóba, kávéházba egy kis kikapcsolódásra, bringázás közbeni pihizésre, a kiszolgáló személyzet és az aktuális vendégsereg nagyobb örömére. Charlie a fagyimester már rég kiszúrta a fiúkkal igen cudarul bánó leányzót, s most úgy tűnik eljött az ideje a hathatós udvarlásnak. Az alábbiakban megleshetjük sikerrel jár-e, vagy sorstársaihoz hasonló csúfos kudarcot vall nemes igyekezete.
 
via Aurélie

Statisztika
BL használt ár: 2.700,-..6.500,-
BL új ár: 7.800,-..14.400,-
Kockaszám: 39 db
Minifig: 2 fő
Doboz: nem volt a készlethez, bontatlanom még nincs, így az Eurobricks-en talált fotográfiákkal illusztrálom mibenlétét
 


Alapkészlet
Jellegzetes árnyalatok, s azok nem szemsértő mennyiségi összetétele fogad minket, ha áttekintjük az elemek kupacát. 40 darabról lévén szó nem gigantikus, ám mégis kellemes a látvány. Ehhez a csekélységhez annál inkább jól jön a két minifig és a bringa, s csakúgy a sok kiegészítő. Már-már az az érzése támadhat az embernek, hogy nem is lesz miből építkezni, holott a doboz nem ezt sugallja.


Néhány érdekesebb darabot kiemeltem az adagból. A fagyistálcák festettek, a pálmás-fagyis cégér viszont két elemet összefogó matrica. Ennél a sorozatnál még ezt is elnézem, sőt hajlamos vagyok örvendezni is felette (elfogultságom nem csekély)
 

Pici szett - pici útmutató. Konkrétan egy csepp leporelló, semmi több, de nincs is szükség bonyolultabbra.
 

Nézzük, mi fán teremnek jelen szett minifigjei. Természetesen nyáriasan öltözött ifjakról van szó, ami az adott környezetbe nyilvánvalóan jól passzol. Ahogy a matrica és a fagyistálcák, úgy Mandy-csajszi de még Charlie is csak ehhez a készlethez köthető (darabjaik más-más összeállítás részeként persze számos helyen fel-felbukkantak)
 

Kevéske darabból milyen építkezésre számíthatnánk, ha nem egyszerűre? Nos, ez költői kérdés volt, mindjárt meg is látjuk.
 


Amint készen vagyunk, máris kezdődhet a sztorizás.


egy forró csokit és 2 gombóc sztracsatellát kérek!

(csak hátra kéne kísérnem valahogy a kertbe...)

Kivételes alkalomként ma a tartalék alkatrészek is itt vannak, hiába használtként, pláne doboz nélkül lett beszerezve. (gy.k. ez dícséret az eladónak)


Alternatívák

Paradisa, tehát alternatíva-dömping várható. Útmutató nix, hát menjünk kép alapján. 3 változat szerepel a hátoldalon, melyet most igyekszem egy kis történet keretében bemutatni, merthogy nekem egyből ez jött le.

B-modell: Playing Banjo in the Patio / Bendzsózás a kerthelyiségben
Mandy, az extra adag tejszínhab, és a hirtelen olvadó plusz csokitábla hatására kissé engedékenyebb hangulatba keveredett, s pihenésképp hátranézett a kávézó kerthelyiségébe. Charlie néhány mondvacsinált indokkal kiszabadította magát a pult mögül, s - minegy véletlenül - egy kis bendzsót nyomott a nagy zenész hírében álló lyány kezébe. A némileg felturbózott második adag forró csoki ígérete, s a helyre zeneszerszám maradásra ösztönözte a kisasszonyt, aki a következő órát egyre vidámabb és bensőségesebb hangulatban töltötte az ifjú titánnal.


most akkor még aztat jáccad el, hogy...

ma esti filmünk főszerepeiben...

hajjaj, simulós a tánc...

C-modell: Circus Stunt / Cirkuszi mutatvány
Mandy és Charlie egész összemelegedtek a kerthelyiségben eltöltött spontán randi során, így a hapsinak esze ágában nem volt nemet mondani, amikor a hétvégi program gyanánt a leányzó egy kis cirkuszi mutatvány próbájára invitálta.
 
walkie-talkie kell ide, meglásd
D-modell: Dating in the Garden / Randi a kertben
Kölcsönkenyér visszajár, így a következő hétre Charlie szervezett közös elfoglaltságot, a parti sétány kedvelt éttermének kertjébe, ahol a fiatalok gyakran randevúznak az árnyas, elválasztott szekciók egyikében-másikában.
 

utópertu

Ujjmenés

Mint az tőlem nem feltétlen szokatlan, ismét akartam valamit fabrikálni a pár, rendelkezésre álló darabból. Folytattam hát a történetet, kisebb ugrást alkalmazva.

E-modell: Garden Café / Kerti kávézó
Mandy presszionálására Charlie hamarosan saját bizniszbe vágott, néhány saroknyira korábbi munkaadójától. Kisebb helyen, de hangulatában cseppet sem elmaradva szállt a bizniszbe az ifjú pár, s a hírek szerint igencsak beváltak elképzeléseik.
 Értékelés

Ötlet: 5/5
Havajdizsinapfény - ennyiben lehetne összefoglalni a széria kvintesszenciáját, és a fagyizó nagyon is belesimul eme érzésbe. A korabeli alkatrész-állományból ötletesen oldottak meg apró részleteket, és az egész hangulata nagyon ott van. Szerintem ebből a pár darabkából roppant üdítő jelenséget sikerült kihozni.

Alternatívák: 4,5/5
A B-modell nagy kedvencem, ám a D-model már egy cseppet elmarad a magas elvárásoktól. A C-model témája érdekes, és ötletesen lett megoldva, ezért tetszik.

Kockák (és doboz): 4,5/5
A kicsi doboz 3 alternatívát hordoz, aranyos és szép, a 40 körüli kocka pedig igen jó kiosztással remekül használható halmazt képez. Bicaj és egyedi alkatrészek - ezek bizony külön jók, és a l pötty levonás a kis elemszámnak szól.

Minifigek: 5/5
Egyedi összeállítású mindkettő, minek ragozzam. Megintcsak korképnek beállítható fazonok, mindketten téma-jellegzetesek.

Élmény/játszhatóság: 5/5
Nem kétséges, hogy hatalmas élmények elibe néz, aki ezzel és társaival bonyolódik időtöltésbe, játszhatósági faktora pedig csakúgy maximális.
 
Összegzés: 24/25
Durván rosszabb pontszám, mint az előző szett esetében, meg sem közelíti a maximumot.

7 megjegyzés:

 1. Köszönjük a végigjátszást, 5*!! A kedvenc témám! :)

  VálaszTörlés
 2. Tényleg jópofa készlet, köszönjük!
  A képek is nagyon szépek lettek hozzá.

  Egy kérdés: A posztok elején látható rajzokat külön kerested a neten, vagy saját gyártmány esetleg? Mit lehet róluk tudni?

  VálaszTörlés
 3. A rajzokat az alatta jelzett Aurélie készítette, nekem nagyon megtetszettek, azért pakolgatom be ide.

  VálaszTörlés
 4. Aranyos készlet, öröm látni az elfogultságot és a lelkesedést :)

  VálaszTörlés
 5. A kerti kávézóban a lámpa nagyon jó lett! A sok citys pohárból, amivel értelmetlenül elhalmoznak minket LEGO-ék, ezen ötlet nyomán megoldható lesz a városi közvilágítás.

  VálaszTörlés
 6. Ismét remek látni, hogy a lehető legjobb kezekbe került a készlet.

  VálaszTörlés