2 Reggeli kávé mellé: 70701 Swarm Interceptor

Hételeji indításként megpróbálom bemutatni a Classic Space téma utánérzéseként és általam 21. századi ráncfelvarrásaként értékelt Galaxy Squad széria egy darabját. Ahogy átböngésztem a bricklinket a területet illetőn, valahogy az az érzésem támadt, hogy vajon az 1980-as években hogyan hatott volna ez a kinézet, stílus? Esélytelen érvelni pro és kontra, mert teljesen más világban jártunk akkor és most.
A Kockashopnak ismét köszönet jár a készletért, rajtuk keresztül olyat is bevállalok, amiért pénzt nem feltétlenül adnék :-)


Adatok
Neve: Swarm Interceptor/Méhecske elfogó
Témakör:  Space
Altéma: Galaxy Squad
Kiadás éve: 2013
Kockaszám: 218
Minifig: 2
  
- építési útmutató

Ára 5000ft felett van picivel. Erre az árra azt kell mondjam, hogy nem is rossz, ha az elemszámot nézzük. Sajnos azonban ez nem minden, mert maga a Galaxy Squad maga annyira "furcsa", hogy legfőbb pozitívuma talán az árazása. Én kedvelem az űrös témákat, mi az hogy, de ez a témakör valahogy mellélövés  a számomra. Volt pár ilyen kapufa téma az elmúlt 20 évben, ez talán a jobbak közül való.

Nem is rossz, igaz? Képen via Brickset.com


Építés

Valamelyik este furcsa késztetést éreztem, hogy nekiessem ennek a példánynak.Két minifiget kapunk a szetthez, az egyik az űrdongó sofőrje, a másik a kőkemény rovarkiméra, impulzusfegyverrel és egy suhanóval jármű gyanánt. Nagyon felejtős minden, semmi érdemleges, nem tudok olyan dolgot mondani róluk, ami igazán pozitív lenne, talán a gumis rovarfej érdemelne némi pluszt.


Jetski-szerű űrrobogó, nekem valahogy nagyon furcsa, talán a színösszeállítás teszi

Megvolt a gonosz oldal, jöhet a főhősünk fehérben.
Az orr aljával indítunk, az elemek maguktól ugranak fel a helyükre, minden világos.Ez a kialakítás elég érdekes, a lábujjaival fog netán vezérelni a pilóta?A kabinfülke mögött kezdődik némi rögzítéstechnikai kavalkád. Eddig még simán lehetne a készlet akár Juniors széria is, amiről a múltkor szintén nem szóltam nagy elismeréssel a széria mibenlétét illetően.

Némi nyilazott kacsaszárny, behúzhatóan. Dupla fegyverzet az orrban, dupla lézervetővel darabonként

A kabintetővel befejeződik egy fázis, jelen állapotában simán beférne valami kis A-Wing vadász mellé a SW univerzumba.A folytatás a hatsó traktussal indul, annak is a vázával, nincsenek SNOT technikák, tengelyek, satöbbi. Viszont várhatóan a dobozkép alapján lesz valamiféle rakétakilövő megoldás, régebben Ati készített egy szuper végigjátszást, melynek eleme volt a rakátateszt is, én is készültem volna valami hasonlóval. Volna.

Ez itt egy érdekesebb rész, de az ingerküszöb általában érintetlen marad

Reménykedtem a rakétás kilövőben, de csalódnom kellett, semmi ilyen nem volt, lehet, hogy jobb is.


A törzs készen, jöhetnek a szárnyak jó nagy matricákkal, melyek felragasztásához kell némi ügyesség, főleg, ha szimmetrikusan szeretnénk viszontlátni őket.Szárnyvégeken protonágyúk, a tövekben a hajtóművek


Összeállítás után némileg rendeződik a két félegység látványa, végre. Több lehetőség van a vadász bevetésére, felsorolásszerűen az alábbiak:
 • a kabintető a törzshöz képest elforog egy tengelyen, jópofa megoldás
 • a szárnyak behajthatók (pontosabban le), így egyfajta Y-Wing szerű kinézetet kapunk
 • a sztenderd vízszintes szárnyak elrendezése némi kacsaszárnyas állíthatósággalÉrtékelés

3/10 a figuráknak, 2 db , ritka rondáknak mondanám őket, gyűjteménybe nem valók, némi plusz a fegyver és a gumírozottság, na meg a számuk, amúgy meg futottak még kategória

5/10 a kockákra, kevés az izgalmasabb darab, jó pont a sok matrica, de ez sem menti meg a középszerűségtől.

8/10 az árára, ebben jól áll a gép, idővel ennyit sem fog érni
 
7/10 a játszhatóságra, elég jól meg lehet pörgetni és állítgatni, az űrben bizonyára ezen funkciók felettébb értékesek a harci cselekmények során, elnézve az ellenség arzenálját. 

Összességében 6/10 
Miért?
Vannak pozitívumai, jó az ára, de egészében véve sajnos nem egy ingergazdag darab, ha gyűjteményben szerepelne a témájának többi tagjával egyetemben, akkor bizonyára jobban értékelhető lenne, de így egykeként csak azt tudom mondani, hogy egyszer elég volt összerakni. És ez egy legónál nem dícséret.


Végül a szokásos igazi tesztelés!2 megjegyzés:
 1. Zoli T2014. június 2. 17:12

  Ezúttal kicsit szigorú voltál, mert az űrhajó nem néz ki rosszul, a figek is - szerintem - rendben vannak, meg az elemek is 5/10-nél jobbnak nézek ki.
  Ha én írtam volna erről, - így a képek és az elemlista alapján - kapott volna legalább egy 7/10-est a végén. Ellenben az altéma többi készlete nekem nem tetszik ránézésre, de ez egész pofás jószág...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Összességében nem kapott rossz pontszámot, de azért nem lehet mindent felpontozni. Ha van egy skálánk, ami 1-től 10-ig terjed, akkor használjuk ki.
   Közepes példány, ezt vállalom most is.

   Törlés