0 Reggeli kávé mellé: 602 Fire chief's car (1978)

Deer újabb szösszenetével indítjuk a hetet, ami remélhetőleg nem lesz elviselhetetlenül meleg, és a lánglovagok főnökének jut ideje szolgálati járművének csinosítgatására, mivel régóta dédelgetett vágya az oldtimer plecsni megszerzése.

A következő pici készlet egy sorozat darabja, mely kicsi, aranyos autókból áll, figurákkal, matchboxszerű járművekkel. (Lásd: 600-as végigjátszásom (kockagyár); 604 és 608 végigjátszásaim itt a Kockageneráción és a 606). E készlet száma megegyezik a 602 Fire truck (1970) készlettel, ami témájában ugyan megegyezik ezzel, de egyébként másban nem hasonlítanak.


Alapok

via Brickshelf

Neve: Fire chief’s car  
Sorozatszám: 602
Témakör: Town
Altéma: -
Kiadás éve: 1978
Kockaszám: 19 (szétszedett figurával, gumikat nem számolva)
Minifig: 1


Ára: én 1000 Ft körül vásároltam doboz és leírás nélkül. Bricklinken kb. 1000 Ft-tól 20 000 Ft-ig (bontatlan doboz) vehető meg jelenleg.
A dobozban a kockákon kívül az összeszerelési útmutató volt, ami mindig tartalmazta 3 másik készlet képét is. (Jelen esetben a 604, 674, 641 készletekét, amik nekem mind hiánytalanul megvannak és van róluk itt a Kockageneráción is poszt )ÉpítésNos a készlet biztos, hogy fél percen belül összerakható, viszont a középre felhelyezett „Fire Chief” matrica miatt az autó nem szedhető szét többé (vagy feláldozzuk a matrica épségét). Az enyém tökéletesen ép matricákkal érkezett, pont ezért is vettem meg, így ennél jobban nem akartam szétszedni. Ezért az alternatív építési lehetőségeket nem tudtam kihasználni, mellesleg nem találtam meg a doboza hátulját sem. Az emberkénk felsője is matricázott, sajnos ez még ekkor így volt megoldva. Akinek tetszenek ezek a LEGO makettek, az biztos túlteszi magát azon, hogy a figurát nem lehet beültetni, viszont ennek ellenére jól kiegészítheti a tűzoltóságunk (ma katasztrófavédelem) állományát.

Matrica ide vagy oda, azért van, aki szétszedte. Íme:

Még több itt
Sikerült az aprócska doboz fotójára is rátalálni, tobzódhatunk az alternatívákban.

A végére pedig egy igazi oldtimer találkozó:Értékelés7/10 a figurának. Sajnos matricázott, de legalább van, szokásos tűzoltó figura fekete egyenruhában.

6/10 a kockákért. Sok nincs belőle, egyedi elem nincs benne.

8/10 az árára. Olcsó, igaz kevés kocka, de gyűjtőknek kötelező.

5/10 a játszhatóságra. Sok minden nem építhető belőle + ha szeretnénk megtartani a matricát is, nem tudjuk szétszedni.Összességében az értékelésem 6/10, kedves, aranyos készlet, gyűjteményben a helye.

l A dobozról készült összes kép itt nézhető meg. l

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése