3 Kétheti ömlesztett

Csak két hét telt el a legutóbbi alkalom óta, s máris újból végeláthatatlan az új, szóra érdemes alkotások sora, s persze hír is akad kockáink körül.

- Mi ez, trombita?

- Akkor megfújjuk - gondolta az az ausztrál személy/csapat, mely az utóbbi években sikerrel vezeti orránál fogva a helyi közeget, s zsákmányolt mintegy 15 millió forint értékben menő LEGO-szetteket. A HVG-n talált hírelőzményeire tényleg emlékszem még valamelyik legós blog életéből, évekkel korábbról.

bővebben itt: ABC.net
Eredeti vagy Kit?

Asszem, tökmindegy, még az is, hogy szeletelgettek-festegettek hozzá ezt-azt. Ezek a sportos dögök nagyon tetszetősek.

via bricktrix

Szexi?

És ha igen, melyik? Elmélkedések a Star Trek világának tervezgetése kapcsán (na nem túl mélyenszántó, inkább képnézést érdemlő)

via Shannon Ocean

Tőccs-Üríccs-Díszíccs

Aki már unja a LEGO 27.682.765-féle mintás csempéjét, és matricázni sem akar, néhány kúlságot még mindig felfedezhet lelkes cégek polcain, kik nem átallanak kopasz eredetire saját nyomatot varázsolni. Egyik ilyen pl. a Minifigs.me.

ki nyer?


A Végtelenbe, és tovább!

Az emberi kreativitás és az emberi hülyeség végtelen. Mindenki eldöntheti, hogy a TinkerBrick cucca és iOS háttere melyikből tartalmaz többet.Vásároljunk Profiktól ! (?)

Akinek nem elég jó az alkotókészsége, netán megcsömörlött az ingyenességtől, esetleg valami újat akar, máshonnan, az beugorhat a BrickBuildersPro-hoz egy kis pénzköltésre. Kitek, útmutatók pénzért...Szevasztok, Cicuskák!

Gondolhatta Marcos Bessa, mikor Uni-Kitty farokeleméből elkezdett MOC-olgatni. Itt az eredmény. Romantikára érzéketlenek is elrötyöghetnek rajta egy kicsit.


Más is cicababákban gondolkodhatott, de a jelzett elem híján MikeVd kénytelen volt máshogy nekifogni.


Burn Baby, Burn! 

Nincs probléma akkor sem, ha kevés anyagból akarunk jól égni. Mihai Marius Mihu legalábbis így gondolta.

Pihizzünk tovább

Vagy ha mi nem, legalább a szuperhősök, illetve a híres epizódisták, ha már a fenti templom megmentése nem jött össze. A szerző továbbra is MacLane. A szereplőket meg lehet találgatni. Nekem a piros galléros okozott fejtörést.Dinkaság

A Brotherhood Workshop újabb durva poénja, ezúttal rövidített SW-filmeposz képében.Pukkadj, Polgár - ez Bulvár!

Nem tudom, a nemi jegyek villantását közlő "híreknél" nagyobb-e az ilyeneknek az értéke akár a legómentes, akár az AFOL társadalom számára - szándékosan csak link van, hogy feleslegesen ne idegesítsek senkit:

Legózni vitte családját Edvin Marton - via Blikk

3 megjegyzés:

 1. Ismét szuperhősök: Az első szerintem a RobotZsaru, de a többiek? Sem a pirosgallérost nem sikerült beazonosítanom, sem a Technic Axle Pin-t a mellén viselő társát sem...

  A HVG cikkéből kiderült, hogy a tolvajok válogatósak, csak két széria darabjai érdekelték őket. Vajon melyikek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "The Mighty Technicaxlepinman" nem más, mint a nyolcadik utas első áldozata, egyben az egyetlen arcölelt, mellrobbantott fickó ama epikus részben: Kane. Ily módon ő cseppet kilóg a szuperség köpenye alól, de hogy emlékezetes szereplő, az tuti.

   A piros gallérosra magamtól én sem jöttem rá, hátha van valaki, aki ismerős a témában, és megoldja a talányt (én mondjuk utánanéztem, de nem akarom idő előtt elrontani más szórakozását.

   A HVG elég zanzásítva és eltorzítva adta a hírt, sajna én is bedőltem nekik. Így lett a balhából olifánt. Az ABC.net már értelmesebben ír: Majdnem mindent elloptak (először csak a 60-70%-át, aztán még egyszer visszamentek, és szépen kitakarítottak), köztük a népszerű City és Technic témák készleteit is.

   Törlés
 2. A piros gallérosba én Destrot látom bele, de lehet hogy mindez nem biztos.

  VálaszTörlés