16 Ezmiez?

[UPDATE-5: Itt egy másik hivatalos B-modell is, most már tényleg mennie kell]
[UPDATE-4: Aki hátoldalazásban ügyes, vagy megvolt neki e szett, a most felrakott, összeépített hátoldali alternatívából rájön a megfejtésre]
[UPDATE-3: az alkatrészek kiterítve megtekinthetők hátul]
[UPDATE-2: erre a frissítésre három nyom is jut. Egyrészt Ági kérdésére IGEN a válasz, másrészt egy újabb töredék került napvilágra, ami fölött a harmadik nyom is elolvasható.]
[UPDATE: ha már ennyire kihalasztós lett ez a két részlet beadok egy harmadikat is.]

Közkérdéssel élek hozzátok, kedves fejet törni nem restellő Olvasók: Mzoli jelentős erőfölénnyel bír, s udvariasan át is engedi a HM-címet, immár hétről-hétre, mondhatnók hagyományosan. Mit szeretnétek inkább: ezt továbbra is így tegye, a készletszám-részlet megjelölésével, avagy csak egy "megvan!" felkiáltással hozza tudomásunkra a nyilvánvalót? A döntés, hogy végül mit tesz, természetesen Mzoli kezében van. Lehet, hogy ha rosszul választotok, 3 hónapra előre kitalál mindent, így Guinness-rekordot felállítván a megfejtési idő minimalizálása terén.

Ezek után természetesen jöjjön egy falatnyi megfejtendő. Hátoldali alternatíva egy darabjáról készültek a képkivágások, persze nem a dobozról fényképezve, hanem épített modellről. Kezdem két picurka részlettel, aztán kétszer bedobok még 1-1 kicsikét, végül a teljes modellt láthatóvá teszem. A Hét Megfejtőinek exkluzív csapatában mindig, mindenkinek van hely, így hát hajrá, fejtsetek!


A második képecske a hajtás után van, szokás szerint. Űberfineszes népek azonban nyugodtan megfejthetik az első kép alapján is...


Itt a harmadik. (tudom, cúf, gonosz viccet űzök most Veletek)


Szóval Classic Space, 10-nél több, de 20-nál kevesebb darabból áll, melyből 4db átlátszó piros, a többi egységesen ABS. No és itt az újabb darabka:


Ezen alkotóelemek adják ki a modellt:


Ím, az alternatíva összerakva:


S a másik - nos, így már jóval egyszerűbb, nemde?


16 megjegyzés:

 1. A közkérdésre nem felelek, csak alávetem majd magam a nép akaratának :-)
  A két képkivágás annyira picire sikeredett, hogy most lövésem sincs. A szürke elem lehet a kulcs, hogy milyen irányba tapogatózzak, de nem tudok rájönni, hogy mi lehet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, hogy túlbonyolítottam? :D

   Törlés
 2. Classic space téma? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha van tipped, írd meg, legfeljebb válaszolok, hogy nem. Vagy igen. Vagy nem :) Válaszolnom viszont nem szabad az ilyen kérdésekre, mert az újabb nyom adását jelentené. A poszt következő UPDATE-jében persze már adhatok választ, képkivágás helyett :)

   Törlés
 3. Attila, a 3. kép nem segített, inkább csak félrevezet :-P
  Ha az egy Corrugated Pipe, akkor az nem lehet fehér színben, ha a többi szín jellemzően kék. Tehát vagy nem pipe, vagy az a fehérnek látszó szín nem fehér.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A "vagy nem" kezdetű mondathoz teljes segítséget nem adok, de a fehérnek látszó szín nekem szürkének látszik (biztos azért, mert tudom, hogy Light Gray)

   Törlés
 4. "Szóval Classic Space, 10-nél több, de 20-nál kevesebb darabból áll"
  Biztos, hogy 20-at akartál írni? Brickset szerint nincs olyan classic space set (alaplapokon kívül), ami ilyen kevés elemből áll.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontyosítok: Ez a modell 10-nél több, de 20-nál kevesebb darabból, a szett pedig 50-nél több, de 100-nál kevesebb darabból áll.

   Törlés
  2. Ja! 7-féle elem van ebben a modellben, az átlátszó tökegyforma 4 db kivételével mind párosával, és már minden elemből látszik töredék. Szerencsére csak verbálisan tudtok megverni, mert ez után már lehet, hogy ez jön :D

   Törlés
  3. Ezen infók alapján megvan a megfejtés, Attila túl sokat segített. :-)
   Csak a képeket nézegetve azért nem egyszerű, még tippelni se.

   Egy kis további segítség a többieknek: a két szürke elem a képeken egy robot arm.

   Törlés
  4. Mzoli, várom továbbképzés-jellegű kinyilatkoztatásod: miből jöttél rá a megoldásra, már az UPDATE-2 után?

   Törlés
  5. Attila, nem sok Classic Space set van, ami 50-100 darabos, van benne 4 tökegyforma tr.red, kék alapszínű, van benne fekete, recés nemfehérhanemlightgrey valami, ráadásul párosával. :-P

   Mivel a közkérdésre senki nem felelt, így úgy veszem, hogy nem lesz ezentúl készletszám-részlet megadás. :-)

   Törlés
 5. Ezek az alkatrészek a 6882 számú készletben találhatóak meg. 1985 Karácsonyán kaptam több más készlet mellett a Szüleimtől. Ez a jármű minden lépegető nagyapja. Az eredeti, az ős. Ma is megvan egy dobozban. Talán kissé hiányos, de megvan.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha Névtelen is, csak megkapja valaki ezen a héten is a széles nemzetközi hírnevet biztosító Hét Megfejtője címet. Gratulálok! Pláne azért szerencsés mai címosztásunk, mert egy boldog szett-tulajdonos kaphatja azt :)

   Törlés
 6. Gratulálok a megfejtőnek! Ez egy jó kis ezmiez volt! :)

  VálaszTörlés
 7. Húha, ebből én ki nem találtam volna a szettet.
  Attila, lassan tiszta kockák lesznek az olvasók! :-D

  VálaszTörlés