2 Enyém a vár, tiéd a lekvár!

Annyira nem durrant nagyot a legendás lovagos-város-királyos téma 70404 King's Catle készlete, mint amekkora várakozás megelőzte. De sebaj, a kisebbek viszont annál boldogabbak lehetnek, mert elképesztően jó szériával áll elő idén a DUPLO.


via Brickset

Csapjunk a lovak közé, kezdjük mindjárt egy lovagi tornával (10568 Knight Tournament). Szépen megfestett lovacska és lovagocska, szép íves elemekkel, a fegyverzet is szépen megmunkált. Mondtam már, hogy szép?
via smythstoys.com

A következő készlet már igaz akciót tartalmaz, jó kis játékra ad lehetőséget (10569 Treasure Attack). A játszhatóságot nagyban biztosítja az ellenfél (jelesül sasok) színre lépése, amely galád mód megtámadja a mit sem sejtő, vonatnak álcázott kincsszállító fogat oroszlánszívű lovagját. A szépen megfestett lovagok, zászló, fogat mellett szót érdemel a váracska lőréses eleme, illetve a huncut pók-kocka az ablakban. A fegyverzet kidolgozottsága is szót érdemel.

via Brickset

És vajon mi más is zárhatja a sort, mint egy vár. Jelesül az oroszlánosok központja tárul elénk (10577 Big Royal Castle), amelyben megkapunk mindent, ami eddig még hiányzott: sasos lovast, oroszlános zászlót, királyt trónnal és egész fegyverarzenált, amely egy durranós nágyúval bővül. Szép és arányos a vár épülete, a piros lőréses kockák nagyon mutatósak. Cincogó egerek az ablakban megvannak?

via Brickset

Összességében nagyon szépen kidolgozott készletek, jól hozzák a méltán legendás Castle téma hangulatát, már csak egy királylány hiányzik, esetleg egy sárkány is beleférne, de biztos, hogy a LEGO-tervezőknek van erre is ötlete.2 megjegyzés:

 1. Ez tényleg nagyon frankó lett!
  Aki próbált már Duploból komolyabb dolgokat építeni, azt tudja, hogy micsoda kihívás ;-)
  A lőréses falelem tökéletes lenne egy nagyobb utasszállító repülő ablakos oldalához, a barna-fekete "gyümölcskatapult" pedig elhozta a SNOT építést a Duplo világába is :-D
  De ez már mást fog boldogítani, a nagy ládányi Duplonk mellé nem akarok többet venni...

  VálaszTörlés
 2. Sárkány is lesz? Kár, hogy már lassan kinőjük a duplot.

  VálaszTörlés