1 Végigjátszás (alternatívákkal): 6018 Battle Dragon


Ama ritka pillanatok egyikét éljük ma, amikor is Classic Castle kerül terítékre. Ezen természetesen változtatni akarunk, így a jövőben azért az évi egy Castle végigjátszásnál többet igyekszünk majd nyújtani. Mai választásom előbeharangozóját már amúgy is láttátok, így talán kisebb meglepetéssel szolgál, ám egyáltalán nem csökkent értelmű/értékű.

via TPB

Téma
Két önjelölt lovag, kik némi fegyverzetet, s ilyen-olyan hadiholmit leltek elhagyatott csatatereken, igyekszik a jól szituált Black Falcon hadtesthez csatlakozni. Igyekezetük oly jelentős, hogy nem átallanak mindenféle szerepekben tetszelegni, így viszontláthatjuk őket csónakosként, kukta-szerepben, és a logisztikánál szintúgy. Sikerrel járnak-e vagy sem, ma nem derül ki, ám végeérhetetlen kalandjaikba így is bepillantást nyerhetünk.

Statisztika
BL ár (használt): 1.680,-..10.800,- (kb. 2.200,- forintba került, doboz nélkül, nagyon jó állapotban, egy kisebb Castle kupac tagjaként)
BL ár (új): 6.100,-..59.700,- (áááááááá)
Kockaszám: 49 db (Peeron) 46 db (BL)
Minifig: 2 fő
Alternatívák: 3 db, összeépített állapotban lefotózva a doboz hátoldalán
Doboz: kis téglaforma, Legoland szalaggal elől, hátul meg alternatívák fotóival

Alapkészlet
Classic Space barangolásainkból már kitűnhetett, hogy a kor jellemző útmutatója pici szettek esetén a leporelló volt, s most sincs ez másként. Ím az ördöngősség-mentesítési papíros, melynek tartalma napjainkban kisebb könyvet töltene meg.


Kék-piros ruházatok a háttérben, s a kockák egy része is hozza ezt a színvilágot, míg a maradék javarészt feketébe hajlik.


A csilivili fickók egyikének fizimiskája már kissé kezd kopottá válni, de globálisan még mindig igen jó állapotban vannak. A kék-piros felemás ruhaválasztás nekem tetszik, így nem pizsamaszerű. A sisakokból meg naná, hogy nem tudnak eleget nyomatni.Na akkor rajta, rakjuk össze a főmodellt, mely harcisárkány néven vált közismertté, s valószínűleg a két pancser utolsó útjának szánták a rajta való orvtámadó-jellegű akciót, melynek során hordónyi puskaport kellett volna az ellen mólójához juttatni. Pórul járásuk mégsem történt meg, mert a szakács büd.s kölke sikerrel kicserélte a veszélyes hulladéknak beillő szállítmányt némi könnyező gombával fertőzött félkorhadt hordóra. Így az ellen mólója csak lassú pusztulásra lett ítélve, ám hőseink élve megúszták a kalandot. A rosszcsont viszont iszonyú nyaklevest kapott, mikor a győzelmi lakomára készülő egész ökör cafatokra robbant az egyik játékos kísérlet eredményeként.A negyvennehány darabkából bonyolult fordulatokra ne várjunk, ám – csodák csodája – mégis roppant hangulatos kis építmény kerekedik ki kezünk közül.Alternatívák

Ezen ponton már nem akad fel senki azon, hogy útmutató nem jár ezen hátoldali csodákhoz, ám kis szerencsével sikerül jól megközelíteni a célobjektum felépítését. Nekem az első kettővel nem, de a harmadik plusz változattal kissé meggyűlt a bajom, ami nem meglepő, hisz saját doboz híján a fellelhető legjobb kép ez volt:

via legosteveblog

Az eddigiektől eltérően – összefüggésben a Rebrickable oldal ezirányú fejlesztésének triggerelésével – a hivatalos alternatíváknak angol címeket adogatok, melyeket itt is feltüntetek majd. Ily módon tehát 3 hivatalos változatot bűvöltem most össze, és hát a már megismert Császári Parancs 1setMOC is bekerül a végére Ujjmenésként. Lássuk hát, mire jutottam!

B-modell: Army Kitchen

Főhőseink az épségben történő visszaérésükkel kivívták felettes-várományosaik ellenszenvét, s így máris örvendhettek lefokozásuknak, mely napi 800 kiló édesburgonya pucolásában, és némi kenyérjellegű dolog elkészítésében csúcsosodott ki a hadtáp mobil konyhájában.

A tűzhelyből kicsapó láng (s annak rögzítése) csodás.


De nem rosszak az egyéb, megváltozott funkciójú dolgok sem.

micccsoda kémény

szilvalekvár-keverés

pizza-lapát

munkában...


C-modell: Wine Support

Mivel Monsieur Roubleu és társa Blouge pajti csekély sikerrel vették hadtápos feladataikat is, további problémáknak néztek volna elébe, ha nem akad egyikük eszébe a ruhacsere ideája. Ily módon ugyan pizsamaszerűvé vált öltözetük, de jellegmentes ábrázatuknak hála, máris nem ismerte fel őket egyetlen ellenlábasuk sem. Valami munkát azonban kellett csinálniuk, így lett belőlük a tiszthelyettesi kar borszállítója, megkönnyítendő a nehéz tárgyalások, komoly hadi tervezések menetét.

íme a pizsi-pár

A kockamennyiség adottságaiból fakadóan elég félvállról vett alternatíva lett ez, de hála a stabil csatlakozásoknak, így is “működik”.

jópofa, de féloldalas...D-modell: Black Falcons at the Pier
Végre valahára! Két hősünk munkássága elismerést vívott ki, így újra kiutaltak nekik egy csónakot, hadd hekkeljék meg az ellenség hajóállományát, végezzenek kémtevékenységet, vagy süllyedjenek el. Ezek ketten azonban nem hazudtolták meg magukat, s már mólóra vonulásuk felért egy kisebb atomcsapással, míg hajózási szaktudásukról jobb nem hosszasan értekezni.


Ujjmenés

E-modell: Emperor's Order


3 alternatíva, ekkora kockaszámnál akár elég is lehetne, de valamit kezdenem kellett vele, annyira ellenállhatatlan volt a szett. Így is tettem hát, s a már megismert “fejjel lefele épített” MOC-ot faragtam ki a lehetőségekből. A tisztesség kedvéért ide kívánkozott, hát beraktam, külön már nem regélnék róla.
Értékelés

Ötlet: 4/5
Tetszetős, hasznos és jó kiegészítő, jóllehet ilyen apró úszó alkalmatosságok elő-előfordulnak, mégis – fazonja miatt – külön jó. Kiemelkedőnek azért nem mondanám, de egy négyest mindenképp kiérdemelt.

Alternatívák: 4/5
Darabonként értelmezve őket, ezeket kaptam:
A B-modell minimum 6 pontot érdemelne, annyira üde színfolt a palettán. Engem mindenesetre megnevettetett, így nyugodt szívvel adom neki a matematikailag korrekt ötöst: 5
A C-modell inkább a “na rakjunk még ide valamit” esete, de az evezők rúdként való használata sokat javít az összértéken: 4
A 3., D-jelű változat visszakanyarodik az alapmodellhez, s e tekintetben sokat veszít mind bájából, mind hasznából. Az egyetlen pozitívum a móló megléte lehetne, de így is csak közepes a darab: 3
Átlagot képezve az eredmény négyes, méghozzá kereken.

Kockák és doboz: 4,5/5
A doboz ötöske a képi anyag alapján, a kockák meg jól használató kupacot alkotnak, csak kevesen vannak. Az akkoriban friss evezők és hordó miatt azért pozitív irányba billen a mérleg nyelve, ezüstös páncéljukban a figurák meg kedvelt szereplőim.

Továbbgondolhatóság: 4,5/5
Kis darabszám, ám a jól forgatható elemek segítségével végtelen lehetőségek elé nézünk. A hajótestek kissé gátolják a szabad szárnyalásomat, de lehet, hogy csak e pillanatban, így emiatt nem morcogok különösebben. Az elemszám persze azért korlátozó tényező, ezért a kis mínusz.

Élmény/játszhatóság: 4,5/5
Úszó kamikáze, konyha, miegymás, nekem nagy élmény volt ezzel a kicsinységgel foglalkozni, így nem fukarkodom, csak a gyengébb alternatívák okán szubjektivizálok le fél pontot.

Összegzés: 21,5/25
Ritka pillanatként megélt Castle-végigjátszás után egy egész jó pontszámot sikerült összekalapálni. Akik jobban ismerik/szeretik/gyűjtik, könnyen adhatnának jóval magasabb pontot is a darabra. ám most elégedjetek meg ennyivel.

1 megjegyzés:

  1. Én egyik példányomat bontatlan zacsival vettem 2000ft-ért :))) A doboza viszont ratyi a másik szintén bontott,de szép dobozzal ,bontatlan zacsival 8 ezerbe fájt....Kedvenc Castle készletem ,az alternatívák közül a sütögetős tetszik a legjobban,sajnálom,hogy ma nem adnak ki ilyen készletet....

    VálaszTörlés