1 Végigjátszás (alternatívákkal): 194 (254) Family

Nagyfejűék serege nálam visszatérően kedvelt téma, így a 40-es éveikbe lépett Homemaker figek ünneplése tovább tarthat. Ma a reggelikávézott rendőrőknél kicsit változatosabb, alternatív lehetőségekkel gazdagon meghintett darabról számolok be, a szélesebb tájékoztatás érdekében.

nekem egyelőre doboz nélkül - via TPB

Míg a Homemaker téma leginkább a lányoknak próbált megfelelni, a BSwP sorozat inkább passzolt témáival a többi legószéria vonulatába. A kevés kivétel egyike, amolyan hibrid mai választott készletem, hiszen egy kislányával, és babucijával sétálni induló anyuka alapból inkább  lyányokat céloz meg felhasználói rétegként, de (!) a jókora adag változat, ami kinyöghető a készletből, már bőven tartalmaz fiús  témaválasztást.
ígéretes - via TPBStatisztika (194 és 254 együtt)
BL használt ár: 2.300,-..11.100,-
BL új ár: 24.200,-..30.300,-
Kockaszám: 90 db
Maxifig: 3
Doboz: a fentebb már bemutatott, régies fazonú (milyen is lenne?), szép adag alternatívával átitatott, nem űberméretű téga.


Alapkészlet
Manapság egy 90 darabos szett nyüzüge, hiszen az aprólékok elöntöttek már mindent. Itt a nagyobb méretű elemek miatt egyáltalán nincs miniszett-érzete az embernek. Szortírozva a cuccot, az öt jellegzetes legószín tűnik elibénk, ebből készíthetünk majd többé-kevésbé érdemleges dolgokat. Az adott színskálából nem is dönthető el, hogy fiúnak, vagy lánynak szánta a cég, s később sem fog elibénk tolakodni ilyetén jellemző.
azok a gyönyörű kerekek...

Néhány kockán nézzük meg a korjellemző kockás építkezést, aztán csodálkozzunk, mégis mennyire kifejező az eredmény.


...tűzoltó leszel, s katona...

Blökiből kettő is lesz, egy fekete és egy inverz.

"vuh-vuhh! ilyen kutyát is tudok utánozni!"

A kicsi lányka természetesen utánzó üzemmódban nyomul - neki is kell egy kisebb babakocsi.


menőzzünk...

s lőn, a kis csollád...

Alternatívák

Érdekes jellemzőként ennél a szettnél az útmutató is tartalmaz alternatív ötleteket, szám szerint kettőt, melyek ráadásul a dobozon nem is szerepelnek, így azokkal együtt 6 változatos változatot bütykölhetünk össze. Minimális szöveggel élve próbálom felvázolni alább a lehetőségeket.

B-modell: Dragster

Gyorsasági futamok elengedhetetlen kelléke. A durva kerékméret-különbség határozottan előnyére válik, gurulás közben iránytartása meg profi.

ím, az útmutató vonatkozó képestabil építmény ám!

C-modell: Carriage Ride / Kocsikázás

Újabb lányorientált darab, ismét a leporellóról.Bizonyám, továbbgondolható, modularizálható, játszható...

Mademoseille!

Gyí te fakó!

az élmény tovább is növelhető

na ugye!

D-modell: Airplane Fun / Vidám röpködés

A levegőbe emelkedni manapság sem csak a fiúk szeretnek, s szerintem akkoriban se volt ez másként. Kockarepülő, s mégsem akar atomjaira hullani, ehelyett csodásan el lehet vele szórakozni.E-modell: Weekend Boat / Vikkendcsanak

Kicsit nagyon bumszli a darab, nem dicső különösebben, de egy kis vitorlával feldobható.


így emberibb, kissé

F-modell: First Bike Lessons / Az kölök okítása a drótszamár megülésére

Muris téma, a pofáraesések változatosan előadhatók eme pár kockával is.
G-modell: Oldsmobile

A változatok közül ez a második kedvencem (ld. lovaskocsi), és azt kell mondjam, tuti találat a formavezetés, holott éppcsak van benne anyag.vrümmmm...


Ujjmenés

H-modell (MOC): Steamboat / Gőzmeghajtású vízi haladvány

Igazából a vikkendcsónakot akartam gépesíteni, meg átpofozni valami jobb fazonba, de ennyi elemből csak erre futotta. Azért buli volt.Értékelés

Ötlet: 4,5/5
Bármely korú (persze ésszerű határok közt), bármilyen nemű gyerkőcnek pompás lehetőség volt a végtelenbe tartó idő-eltöltésre, s még ma is több alternatíva megállná a helyét a piacon. Nyilván a nagy kerék sokat dobott rajta, de akkor is.

Alternatívák: 5/5
Ne hülyéskedjünk, kérem! 7 változat egy szettből? A 6 alternatívából a fele egész kitűnő, és csak egy gagyi, hát nincs miről vitázni, ez biz' ötös.

Kockák (és doboz): 4/5
Ha helyén kezeljük, a 90 darabbal nem oly rossz, persze javarészt alapkockák, a kor követelményeinek megfelelően. Igazából a nagy küllős kerekek miatt simán odaadnám az ötöst, de előbbiek alapján egy levonással azért élek.
Maxifigek: 4/5
Röviden: nem elég változatosak a maxiponthoz.

Élmény/játszhatóság: 5/5
Erről van szó, kéremszépen. Maximálisan játszató, rángatható, kicsinyek nehezen kapják darabokra, de simán kijön belőle 3 gyerek játéka is, ennyi esztendő után is atomstabil, igaz a csuklókra illik vigyázni, hisz a feszítést nem kedvelik.
Összegzés: 22,5/25
Nem vagyok meglepődve, nagyon kedvelem a szériát, és ez egy igen jó, reprezentatív darab, minden különlegesség nélkül, mégis élvezetes időtöltést garantálva.

1 megjegyzés:

  1. Aranyos, nekem tetszik ez a készlet.

    A kerekek nagyon szépek, és sajnos nagyon ritkák is. Pedig ilyenekkel csodaszép oldsmobilt lehetne készíteni. A maxifigek meg továbbra is nagyon aranyosak.

    Üdv!

    VálaszTörlés