2 Végigjátszás: 71006 Simpson House 3.rész

Egy kicsit kimaradtak Simpsonék, jöjjön végre a befejező epizódja a három részes Kockashoppal közös végigjátszásunknak. Az eddigi részek is kellően meredekek voltak képekben, remélem most is így lesz.
Eljutottunk ugyebár az alsó szintig, födém bent van az emeleti mellékhelyiséggel egyetemben, plusz ott virít a szülők és a tudálékos kishölgy helyisége is.
Következzék az emelet többi szobája és a teljes áttekintés, némi verdikttel megfűszerezve.

A fürdő-WC szekciót kiveséztük, nagyon jól eltalált kis egység lett, most némi csinosítgatás következik a zuhanykabin részen. Kád sehol, be sem férne mondjuk.

Jazz Fest, hogy oda ne rohanjak :-)


Ahogy épül a falazat, úgy bontakozik ki egyre inkább  a ház gerendázata. Kicsit furcsa az oldalfalak megoldása, ífgy bizony átsivítene a szél erősen, de ha tető rajta lesz, bizonyára teljesen láthatatlan lesz ez a rész.A kéményt is összepattintjuk, egyszerű, semmi extra

Ismét a tető kerül a középpontba, a kisebb, valamint a csöppet nagyobbacska. Már kiveséztem őket, lámpák és merevítésekkel felvértezett plate-ek tömkelege. Jó ez a szín.


Itt jól látni a csillárok funkcióját. Nem világítanak, ne legyenek illúzióink
OK, a tetőre kell valami, ami fogja Homer kedvenc csatornáit, jöhet az antenna, sokágú analóg ketyere, no digitális átállás. Mennyivel jobb volt...


A 6-os zacskóig bezárólag végigmentünk mindenen.
Az utolsó felvonásban végre elkészül az épület, tető lesz a feje fölött minden Simpsonnak. 
Utolsó rohamként lebetonozzuk a megmaradó födémet és aztán erre jöhet a felépítmény. Nincsen mese, nem úszom meg a csempézést.

Ennek már rutinosabban fogtam neki, látszik is a homogén felület

Nincsen lépcső korlát nélkül, itt rikító színekben pompázik.
Téglák folyamatosan épülnek be, csak szólok, hogy a sok egyforma kép komoly kőműves munkát takar.

Nem is kérdés az ajtó mögötti szoba tulajdonosa

Bart felségterülete jön, nagy hóhányó és kellően szülőbosszantó legény légköre nem adja vissza a fiatal általános véleményét a környezetéről, de legalább törekszik rá. Magyarul rend van :-)

Ez valószínűleg egyedi lesz a szériában


Ágyazzunk, a szokásos metódust követjük ismét, egy kaptafa az összes, próbáltam eddig érzékeltetni a folyamatot, remélem sikerült. Ha pedig nem, akkor velem van a hiba.lámpa virsliből, mekkora ötlet!

A fekvőalkalmatossággal kivégeztük Bart kuckóját, falazzunk tovább. Közben azért némi fénykép és csinosítgatásra is sor kerül.
Maggie (a legkisebb Simpson) és Abe "Grampa" Simpson, vagyis apai ági nagypapa

A tető dőlésszögét is belőjük a ferde elemekkel, , az egész szekció a födémen nyugszik és mint olyan, teljesen levehető lesz a házról, hogy odalent kutakodhasson a kedves legózó.
Lisa másik kis szobácskáját kell még bebútorozni, itt igazából tényleg minimális berendezés fog megférni egymás mellett. Asztal és fényképező állvánnyal, némi cirádával a falon.

A függőleges részekkel végeztünk!
Beillesztve az utolsó házrészt a helyére látható, hogy milyen ötletesen oldották meg a játszhatóságot. 5 helyiség, sok lehetőség.
Roofolás újfent, itt már örültem, hogy a végén járok, nem tagadom, hogy kimerített a sok kutakodás és pattintgatás, próbáltam ezt a részt is élvezni, de nem sikerült. Egyben akartam már látni, ezért meg kellett barátkoznom a gondolattal, hogy ezt az utolsó mozzanatot még meg kell tennem.KÉSZ!!!
Fotók jönnek, nem magyarázom a látnivalókat, nagyon remélem, hogy nincsen szükségetek rá :-)

Értékelés

Ötlet: 4/5 
Licenszelt témaként kénytelen vagyok némileg rossz szemmel nézni rá, de belátom, hogy ha nálunk, Európában ez nem is tuti találat, de a Nagy Vízen túl bizonyára az. Vártam a szettet, mert érdekelt és kíváncsisággal követem a téma további útját, ugyanakkor nem tudom kellőképpen hangsúlyozni a saját témák/ötletek/szériák erősítését.

Kockák és doboz: 4,5/5 
Az elemekre kénytelen vagyok némi levonást adni, kicsit darabosra sikerült a téglázás, ezáltal egy kicsit macerás mind az építmény, mind a látvány. Anno voltak 10-12 studos hosszú gerendák, most jól jöttek volna. Túlontúl elaprózták, szerintem. 
A doboz nagyon jó, masszívnak azért nem mondanám, de hozza a 21.századi legós stílust. Minden szépen elrendezve a sérülést elkerülendően, rengeteg zacskó, stb. Az útmutatók magukban is komoly súlyt adnak, de az egész pakkról elmondható, hogy nem egy csöppség.


Minifigek: 5*
Ez az első olyan szett a kezeim között, aminek minden figjét élvezettel raktam ki. Na nem csak a vonatkozásuk miatt, hanem mert győnyörűen megmunkált darabok, sehol egy hiba, a festés telitalálat és hajszálpontos. Ráadásul a számuk is tetemes. Remélem, hogy a gyűjthető minifig széria is ilyen jó lesz, Ati már dolgozik rajta.

Építés/kreativitás: 4,5/5
Nagyon komoly készlet, simán egy napos program szépen kiélvezve. Nekem sajnos ez nem adatott meg, de így is több, mint 6 órámba került összeállítani komplettre. Volt benne némi bontás is, de ezt köszönhettem magamnak.
Megvalósítási szemmel dícséret illeti a tervezőt, mert amit lehetett és amit a téma/licensz megszabott, azt gyönyörűen és nagyon leleményesen megoldotta. Gondolom ő is nekifutott párszor :-)
Az ágy-íróasztal-mellékhelyiség triót emelném ki, amik kifejezetten tetszetősek összerakás szempontjából, rajtuk kívül természetesen rengeteg apró és kellően leleményes megoldással találkozhat még az építő, kivált, ha régi készletek egyszerűségével felvértezve fog neki az építésnek. Hiába, ezen a téren is rengeteget változott a LEGO. 

Élmény/játszhatóság: 5/5
Adható ennél kevesebb? Problémásan, ugyanis minden darabjáról érződik, hogy játszásra lett megalkotva. Jól hozzáférhető az ingatlan minden szeglete, kihajtható sorházzá, leemelhető a teteje, a felső szint egy része, mozgatható sok részlete, valamint annyi kiegészítő várja a kedves játékost, hogy csúnya lehúzás lenne alulpontozni. Persze adódik a kérdés, hogy ki fog ezzel ténylegesen játszani?
 
Ár: 2/5
Nagyon gondolkodtam, hogy bevegyem az értékelésbe vagy sem, de nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Gyilkos, nem is kérdés. Vannak darabszámban drágább készletek nála, de a hazai piacon ez a majd 70e ft-os árcetli nagyon meredek. Sajnos más is drága, de úgy hiszem, hogy a Simpson névért súlyosan meg kell fizetni a vámot, de ennyit? Másfél modular building, nem kevés, de egy Simpson/LEGO rajongónak ez ugye bagatell.


Összegzés: 25/30
Ekkora készletet elkerültem eddig, ez volt az első nagyobbacska itt a Kockageneráció hasábjain. Rengeteg képet csináltam, nagyon hiszem, hogy egy jó végigjátszáshoz elengedhetetlen ennyi fotó, talán azért kicsit túlzásba estem, közel 500 kép készült, ebből rostáltam. Próbáltam megindokolni a hogyan és miérteket, megosztottam néhány nemtetszésemet, utóbbiaktól függetlenül azt kell mondjam, hogy a 71006-os egy nagyon jól sikerült, remekül megtervezett és kivitelezett darab. Értékálló befektetés is lehet, tuti, hogy a készletek kimerülésével csak feljebb kúszik az ára, de arra még várni kell, új a csöppség.
Addig meg nem marad más, mint hogy jót játsszon vele az ember!


És aki még nem kapott Simpson mérgezést, az még átfuthat pár képet a továbbiakban. Nekem elég volt egy időre :-) 

2 megjegyzés:

  1. Szép lett a kész épület, jók a figek is. A kritikával - látatlanban - is egyetértek, főleg az árra vonatkozókkal. De egyébként ügyes kis szett.

    VálaszTörlés