1 Végigjátszás: 60026 Town Square (2.rész)

A második részre 4 tasakunk maradt, nem is cicózok sokat nekiállok bemutatni, micsoda jóságok keletkeznek belőle. Eddigi tapasztalataim az első gondolatból eredeztetett "külön is játszható modulok" elméletét támasztották alá, gondolom, ez a későbbiekben sem változik. Lássuk a mai napra adagolt első zacsekot, mely egy üzlet forgóajtós földszintjét látszik biztosítani.


Egy körszakállas szakit dobhatunk össze az első másodpercekben, narancs tökfödővel, kék kisvakond-nadrágban, ahogy annak lenni illik. A szép kivitelezés, de egyszerű vonalvezetés témajellemzőnek tetszik, meglepetést nem okoz.Egy Kawasaki KMX-125 (vagy ahhoz hasonló), és egy megállító tábla kerül ki következőként a csomagból. Jópofa darabok, elégedetlenkedni nincs okom, ám a motorost azért picit hiányolom.


Innentől felgyorsulnak az események, hiszen a Modular Buildings sorozat csempézős, tűzcsapozós alapépítésével indítva nekiesünk ama üzlet földszintjének.


A számos, magas elemmel látványosan jutunk egyről a kettőre, de közben a részletekre is jut idő, így a kirakatot dzsekikkel, a polcokat bukósisakokkal tömhetjük meg. A pénztárnál reklám baseball-sapka is kapható.

kiváló, és mutatós forgóajtó...


Az emelet kezelhetősége érdekében egy csepp élcsempézést is végzünk, aztán kész is a földszint.


innen szerintem nagyon tetszetős...

Nos, ez nem volt egy túl bőséges adag, de legalább némi tartalék is miénk lehet a végén.


A 7. számú zacskóban az emelet elemei kaptak helyet. Talán több apróbb elem van, mint az előbbiben, mindenesetre az oldszkúl motor nagyon tetszetős. Talán H-D?


ezt bizony óvják az ártó szelektől...

Folytassuk hát az építgetést, melynek során narancs és fekete, erősen retró-érzetű majdnem-csempézéssel küzdünk egy darabon. A majdnemség a 2x2 jumper-elemek miatti ritkás bütyköltségből adódik, ami könnyen mozdítható pozicionálásra egyébiránt első osztályúnak tűnik.


A szintmagasság elérése most is kihívás-mentes, hála a böhöm ablakoknak. Halkan jegyzem meg, a kék üveg nem igazán kedvencem, de persze rosszul nem mutat. A motort egy karácsonyfa-dísz akasztójára tudjuk elhelyezni. Ötletes is, mutatós is.


Bicajok az oszlopra, aztán épülhet a tetőez nagyon gusztusos így - tetszik

Az épület befejezése sem várat magára soká, így kapunk egy kissé modernistába hajló kétszintes kétkerekű-üzletet (minden ésszerűségi megfontolástól mentesen, hiszen a szatyorba rakható göncök a földszinten, míg a járművek az emeleten kaptak helyet... A reklámtábla felmatricázása - oly sok minden mással együtt - elmaradt. Képzeljétek oda.van itt azért egy kis élet...

S persze a kötelező tartalékok, melyekkel ezúttal nem spóroltak.


Hogy, hogy nem, a tasakfotózás itt kimaradt, de sebaj, elárulom: a mobil darut kell most összerónunk, melynek alváz- részét fogjuk először összedobni. Mindenek előtt persze a darukezelő láthatósági emberke jön.

a kötelező walkie-talkie-val, persze

Az építkezés néhány lépéséről emlékezem meg a továbbiakban.


kitalpalni már fog tudni

a kerítéselem védőrácsként is igen pofásan mutat


elkezdtük a vezetőfülkét is - süllyesztett a drága


A darusodás még nem igazán figyelhető meg, mindenesetre egy szem tartalékkal azért vastagabbak lettünk a végére.


Az utolsó tasakhoz mi más ígérhetne az útmutató, minthogy végre befejezzük a darut csakúgy, mint a komplett szettet. Már a dobozképről is tetszett ez a mobil daru, de itt a rajzon is tetszetősen mutat. Ilyen indítás után csakis jó lehet élőben is - legalábbis erősen remélem.

sárga daruhoz sárga elemkupac - korrekt

A vezetőfülkének az aljával fejeztük be az első tasakot, most pedig eme rész tetejével kezdjük az utolsót. Nyitható, így kényelmesen pakolgathatjuk ki-be az emberkéket.A daruzási stabilitásért felelős talpak távcsőből és 2x2 jumperből keletkeznek, és - a kis függőleges mozgathatóságnak hála - a jármű guruló, illetve felemelt állapotba is hozható eme 4 tappanccsal.

a kerekek picit ugyan, de elemelkednek

A talpak teljes egészében azonban nem csukhatók be, ezért a jumper-elemeket behajtás előtt le kell pattintani, és a gép hátában a részükre kialakított mélyedésbe helyezni. Ezek után a négy láb már besimítható, és nem zavar a közlekedésben.
A kék kör a forgózsámoly teteje, ide ül majd maga a daruszerkezet. Ennek agyonmatricázási lépéseiről lemondtam, a döntést, hogy felrakom-e, majd később hozom meg.


munkavédelmileg immár körbevédve

Miután mindezeket összepattintottuk, a végeredmény kezd kialakulni, és hát kézzelfogható mivoltában is tetszetős - bár a jóval impozánsabb Technic Tesójával nem ér fel.
Ím, a végső tartalék, mely 4 elemet számlál, így megmentve a tasakok böcsületét. A teljes tartalékmennyiség végül elég szépen alakult...


Erőmből most egyetlen életkép összeállítására futotta, ennek részleteiről lőttem pár fotót, bemutatandó, hogy nem feltétlen kell pontosan követni a dobozképi tálalási javaslatokat.

a munka közbeni szájtátás és a fel nem takarított canis merga balesetveszélyes

itt a buszmegálló táblája bánta

a teljes életképÉrtékelés

Ötlet: 5/5
Időről időre - de erős időbeli kihagyásokkal, a helyi trendeknek megfelelő - városkarészlet kerül piacra LEGOéktól, és hát nagy mellényúlásra eddig sem emlékszem. Elmondhatom, hogy minden tekintetben tetszetős, ötletes készlet ez is, így maxizok egyet.
Kockák és doboz: 4,5/5
A CHI-templom "dobozkáját idézően nagy és nem túl csillogó. Megfelelően önhirdető a mérete, a tartalma meg ugye széles körű City-felhasználásra alkalmas, de persze másra is átkonvertálható. A túlspecializált elemek száma minimális, a színek elég nagy, egybefüggő csoportokat alkotnak, szóval jó. A matricázásért nem vagyok oda, így annak jelentős köréről mínusz fél ponttal emlékezem meg. A színek elég egyöntetűek, bár találtam picit sárgult fehér és szürke elemeket. (megfelelő világítás, beesési szög és szem kérdése, hogy látszik-e)

Minifigek: 4/5
Szépen kivitelezett, de a többi vonulathoz képest cseppet "kommersz"-nek tűnő (vagy egyszerűen csak "kommersz") fazonok. Az ivar- és korarány szokásosnak mondható, a fülvédő bedobása jópont, de ilyen méretű szetteknél azért egy-egy kiemelkedő/egyedi darab igen áldásos volna. Jóllehet, a 8-ból 6 csak ebben a szettben szerepel ilyen testi adottságokkal, de maguk az alkotóelemek a nagy olvasztótégelyből valók, s szinte mindegyik feltűnt már vagy 20-30 helyen.

Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 5/5
Nagyon jó körítés, az apróságokra is figyeltek, összképileg is teljes értékű, és City-hez méltón jól kezelhető, hozzáférhető minden. Az 5, külön is játszható csoport szerintem óriási, el vagyok ámulva, hogy ilyenre is gondoltak. A 4-bütykösről pár évtized alatt 6- és 8-studosra nőtt járgányok önmagában nem zavaróak nekem, de persze kisebb mérethez kialakított városba biztos nehezen integrálhatóak a járművek. Nekem ilyesmi nincs, így önmagában meg jó, ahogy van.

Élmény/játszhatóság: 5/5
Strapáciusz a játéknyűvők bolygójáról nyugodtan kezelésbe veheti, a játék során vélelmezhetően csekély széthullási faktorral kell szembenézni. Az öt csoport, melyről külön-játszásilag már többször megemlékeztem, nagy pozitívum. A Kawasaki mehet akár az üzletbe is, a busz telepakolható, a daru jól működik, nyüzsgő város egy dobozból. Hurrá.
Összegzés: 23,5/25
Nofene, csak nem jól sikerült belenyúlnom a City témába? De. Még kell egy kis idő, míg megemésztem magamban a dolgot, de addig is: ez bizony igen jól eltalált szett, és nem rendőrmentőtűzoltó, hanem valami, ami valami kellemest idéz. Erőst ajánlom.

1 megjegyzés:

  1. Csak meg kellett volna vegyem... 2013 júliusában Frankfurtban 60 euróért árulták, drágállottam... Itthon meg...

    VálaszTörlés