0 Végigjátszás: 41050 Ariel's Amazing Treasures


Rózsaszínű ködre allergiás Olvasók ma nyugodtan ugorhatják a posztot, ugyanis a Friends után itt van annak licenszelt édestestvére a Disney Princess sorozat, melynek legkisebb tagjával kezdem a mézeskalácsház-ízű sorozatot.


A kis hableány sztoriját (csakúgy számos egyéb Disney hercegnőét) a Disney nélkül is jól ismerheti bárki, akinek volt szerencséje azok mesekönyvi (és itt esetünkben pl. Andersenre gondolok) változatához. Ezek rózsaszínbe öntése a Disney részéről hol jobban, hol rosszabbul sikerült, de mindet sikerült úgy eladniuk a célközönségnek, hogy az világsiker legyen. Erre jöttek aztán a mindenféle előzmény, utózmány és csacskamacskafolytatásos végtelenségek, miegymások. Szóval megy a szekér, és így a másik szekérmenős cég, a LEGO kései labdalecsapása ezért is tűnt számomra furának.

A licenszek terjedése egyébként jórészt visszatetszést tűnik kelteni az AFOL társadalomban, a husik (azaz a sárga helyett hússzerű színben pompázó minifigek) meg kifejezetten kiakasztóak többeknek. Itt viszont nem kell ilyesmivel szembenéznünk, a bőrszín ugyanis már a kezdetektől licenszelhető árnyalatú volt, azaz hurrá, babáink kompatibilisek lesznek. Na de jó-e ez nekünk? Remélhetőleg sikerül rá homályt derítenem, de ha nem, hát tovább próbálkozom.

Téma
Ariel, a kis hableány (azt a hülye TM-et nem igaz, hogy minden névre pitypalatyra bejegyezteti mindenki, de hogy én nem fogom odabiggyeszteni soha, az tuti) egy halom – kincsnek tartott – szemetet talált a tenger dicső fenekén, melyet Ficánka segítségével (annak néminemű vonakodása mellett) igyekszik feltárni. Van ott minden: törött üveg, rozsdás gukker, elázott kotta, bár a meglegósítás miatt ezek így is elég tüchtignek tűnő darabok. A képi körítés megfelelőnek tűnik, csak az uszonytól uszonyodom látatlanban is: biztos elbaltázták.

Statisztika
Ár: 3.190,-..4.150,- (3.990,-)
Kockaszám: 77 db
Minifig: 1 fő, Ariel
Egyéb hasznosságok: Ficánka
Doboz: Friends-stílusú, de az élhorpasztás csak a festéssel van jelölve. Élénk színezetű (naná), de nem különösebben fényes, négyzetes, puha, vékony kartontégla


Alapkészlet
Kéte tasak, egy bézs alaplap és az útmutató fityeg a dobozkában.


Elrendezgetve az elemeket, a bézs és a zöld dominanciája szúr szemet, ami a homok és a növényzet miatt természetes is, ám számos felettébb tetszetős, illetve különös darab is előfordul a kockahalomban. Ilyenek az indaszerű növények, Ariel haja, uszonya, Ficánka, de talán az arany kapu és a lila tengeri csillag is.


Szexistának kikiáltott játékhoz sikerült csábosnak szánt beállítású haluszonyt fabrikálni. Azt el kell ismerni, hogy végre ki mertek mozdulni a geometriából, és talán a legeltaláltabb uszony-fazont sikerült így összeeszkábálniuk. Ezirányú félelmem tehát elmúlt, nézzük, mi maradt. A haj önmagában gyönyörű, de sajna Arielhez csak a szín köti. Ekkora méretű lobonccal szívatni a vevőt, ehh! De legalább jó lesz máshova. Az arc – nagy szégyen! - nem Ariel pofiját idézi, csak egy standard Friends-orca. Na, ebből se lesz plusz pont.


Nézzük a halacskát, ki természetesen külön jelenség a rajzfilmen is, tehát nagyok a vele szemben támasztott elvárások. Első és sokadik pillantásra is kifogástalan őkelme, így hát különösen nem értem, mit spóroltak a főszereplőn?


Nos, kezdjünk neki a csekély kihívást tartogató építkezésnek! Először egy kicsiny zátony-részlet bontakozik ki az ABS-alapanyagból. Alga, virágállat, tengeri csillag, sőt még egy buborék is (nem, az az átlátszó kék, kerek csempe nem víz, hiszen az virtualice ott van az egész hóbelevanc körül, azaz csakis a légbuborék felszínét jelezheti)


A második csepp építmény az előző jóbarátja, hasonló adottságokkal, csak most egy sárga virágállat, és a hajózási hulladék teszi ki a díszítést.Aki eddig kitartott, most megérdemelt jutalomként megszemlélheti Triton király birodalmának kapuját, melyen át a csalafinta gyermek ki-kiszökdös a vadabb vizekre, hol Ursula és egyéb gyökér gonoszok halmaza várja kifilézési célzattal. Az építkezés most sem verejtékes, de legalább a lépték emelkedett kissé.7 elem marad tartalékba, s még azt sem lehet mondani, hogy mind érdektelen lenne.

azért arany távcsövet se mindig adnak!

Most pedig jól megérdemelt pihenésként íme néhány fotó a kész alkotásról.

"velkam-tu-máj-zúúú" - hopp, az más

most azt, hogy "szereti a tik a meggyet!

hová bújtál már?


na, suhanjunk!

Értékelés

Ötlet: 4/5
Belépő szintű szettnek nagyon kedves látványt biztosít, az meg hogy ezt vízivilágba helyezi, külön jót tesz neki. Egyelőre még annyira új, hogy nem is tudom beskálázni rendesen, szóval csak sacc a pontszám.

Kockák és doboz: 4/5
A doboz látványbeli rokonsága a Friends szériával jó húzás. A figek amúgy is oda valósiak, akkor meg miért ne erősítsük a vonzódást a húzóágazat vizuális segedelmével? Szóval látom mögötte az okot, de akkor is (vagy talán épp azért) pozitívan értékelem. Sajnos a prémium árképzés nem kerülte el, pedig már a Friends is elég magasan belőtt árakkal operál, ám ez még attól is 25-30%-kal drágább. Lehet persze, hogy nagyobb készleteknél ez az arány kisebb lesz, de itt most erről van szó, és nem vagyok vele kibékülve. A kockák kellemes meglepetést jelentettek amúgy, és hát Ficánka mindent visz. Így is csak egy halovány négyest érdemel.

Minifig: 4/5
Gyönyörű uszony, csini haj, de hagyományos arc jellemzi mai hercegnőnket, míg a felsőtestre azt mondanám, mehet az átlagosba. Az arc persze nem csúnya, de felárért igenis licenszfestés dukált volna. Mondjuk így ez is tuti-kompatibilis a többi Friends-szel.

Jópofaság és egyéb szubjektív dolgok: 4/5
Tekintet-vonzó doboz, globálisan kellemes megvalósítással ötvözve. Nekem tetszik. Rózsaszín- és lila-allergiásoknak persze nem való, de azokkal együtt is jó kis alkotás ez, persze ordas túlárazással. Most vagyok gondban, hogy hanyast adjak, így Ficánka jósági faktora mentén dőlt el a végső pöttyszám.

Élmény/játszhatóság: 4/5
Sok mindenre nem, de az alapcélra meglehetősen jól használható, játszásra kialakított szettecske ez, ami szerethetővé teszi a néminemű ellenérzés mellett is.

Összegzés: 20/25
Indulásnak nem is rossz, persze vadiúj téma/szemlélet mellett nehéz volt rendezési pontokat kialakítani. A kellemes meglepetés gyakorlatilag az uszony és Ficánka tekintetében ért, egyébként körülbelül azt hozta a szett, amit gondoltam róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése