1 Tematikus MOCorgások - Horror: H. R. Giger (†2014.05.12.) & Alien (1.rész)

Bő két hete már, hogy nem terem újabb szörny a biomechanikus ijesztgetés nagymesterének gondolataiból. Igen, nagy útra, az utolsóra indult ebből a világból H. R. Giger, svájci festő és szobrász. Az "In Memoriam" vagy "R.I.P." címzetű változatok után arra jutottam, hogy a legós társadalom már talán elég sokrétűen megörökítette Giger Mester munkásságának egy-egy epizódját, hogy az emléke előtt tisztelgésnek egy tematikus sűrítmény jobban megfelelne. A gondolatot tett követte, így most egy kis demokratikus savazás keretében tekintsük át, mik is eme jós(z)ágok, melyek az AFOL-szívekben igyekeznek megőrizni valamit eme megosztó munkásságú szürrealista művész életművéből.


Mivel szürrealista volt, a megemlékezést illő lett volna valami extravagáns marhasággal kezdeni (mint pl. az UVoD egyéni megközelítésű tisztelgése), ám ilyet sem hirtelen, sem hosszas keresgéléssel nem leltem legó-téren, így maradtam nála. A folytatás viszont már kedvelt ABS-kockáinkól kerül ki, jellemzően a széleskörű ismeretséget hozó Alien-mozik szörnyeinek közvetítésével, ám előtte nézzük meg azt a néhány darabkát, melyet hozzám hasonlóan lelkes, de nálam pár nagyságrenddel elhivatottabb és dolgosabb hívek alkottak.

Műveinek egyetlen impozáns leképezése valódi mestermű, ha az alkotó, Bryce McGlone a vadabb darabokat is megpróbálja elkészíteni, mostanra már horrormúzeumot üzemeltethetne. Ehelyett mindenfélét alkot inkább.

a legós közelítésekkel együtt elképesztő

Gigeri ihletéstől vezérelve sajátot is alkotott, mégpedig egy, a Mestert idéző hangulatú, biomechanikus érzületű maszk képében. Tessék felprópálni!

a mű kész, az alkotó próbál

Az Utazó jellegzetes beállítása a második és egyben utolsó H.R. Giger alkotásai közül, ami az őt világhíressé tévő Idegenen (jó magyar ferdítésként Halálon) kívül valaha meglegósodott.Sajnos igen hamar a végére penderedtünk a lehetőségeknek, így most már tényleg jöjjön a savvérű kedvenc, cuki, és ijesztő, pici és óriás, dolgozói és királynői kivitelben, hogy mindenki reszkethessen. Először a tojglik és arcölelők:

Majd a mellrobbantó kicsinyek:


Azután meg a fekete dögök, mindenféle formában.
Hogy végül a nagyasszony zárja a sort.


Így történt, hogy mára fel is emésztettük Giger legóörökségének nagyját. A királynői képeken azonban más ikonikus szereplő is feltűnni látszik az Alien filmekből, így egy második rész keretében a filmeposzra kiterjesztett folytatással jelentkezünk hamarosan.

Addig is a vonatkozó alkotóknak küldöm mélyen szántó dícséretemet és gratulációmat!
car_mp, Fenrek, PicClick bolt, fractalxavier91, King Bling Brick, Kaptain Kobold, Kooberz, Shannon Ocean, brickAvon, thaler1978, Lego-man-at-arms, philcrowfield, ninbendo, Omar+kamitera, Jayembee, Si-MOCs, rebrick.lego.com, Catsy, Legohaulic, Crimson Wolf, Missing Brick, Larry Lars, Kyle Peckham, ccdblog.com, legovaughan, Aaron (13), Shadow Viking, Havoc, brandon helgoe, irongiant117, Jonathan, Talebuilder, brickunion758, sky-2008, LEGO_Lord00, brock robinson, deviantart, LuxorV, Jason Bull, retinence, bricknave, Star-Screamer, Abeinspace, lolmedia, TK-5487, Doctor Delgado, Mihe Stonee, Deus the Architect, Vladimir van Hoek, slugdude, Sármai Balázs, CallMePie, Mechanekton, LegoDojo, Delatron 3000, Nathan G, Kooberz, Cooper Ace, edguy20, pecovam, Praiter Yed, Ochre Jelly, The Gray Ghost, TheToxicAvenger, Joeri, L. Doan, babalas shipyards, Arvo, Perry,

1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű kollekció! Külön öröm, hogy az én munkám is köztük lehet!

    VálaszTörlés