0 Reggeli kávé mellé: 75008 TIE Bomber & Asteroid Field

Újabb bolygózat kerül ma terítékre, bár ez cseppet megtévesztő, hiszen ma semmilyen planéta nem kerül elibénk. Kapunk viszont egy ugyanolyan formával bíró aszteroidamező-szimulációt, melynek nagyléptékű MOC-okban való felhasználódása mindenképpen jósolható. Ezen a kívülről látható héjazaton belül miénk lehet még ama mini TIE bombázó és jellegzetes pilótája is. Alternativizálhatóság tekintetében azonban vagy én voltam kevésbé elengedve, vagy tényleg nehéz belőle MOColni. Nekem 6-nál telt be a pohár.

Alapok

Neve: TIE Bomber & Asteroid Field

Témakör: Star Wars
Altéma: Planet Sets
Kiadás éve: 2013
Kockaszám: 60

Természetesen magasra lőtt 3.990,- forint volt az ár, s mint már azt több ízben jeleztük, ez túlzás. A MOColási nehézségről már megemlékeztem, nézzük hát, van-e jó oldala is a sötét oldalnak.

Építés

A doboz felnyitása, az útmutató kiemelése és a bolygóbontás teljesen szokványos. Íme a hozzá tartozó illusztráció: Szürke-fekete, vigasztalan kép fogadja a bámészkodót, nincs mit tenni.


A korábbi fickóknál is alapabb névvel megáldott TIE Pilot lesz az első, akit összerakok. Ezeket a filmen sem kedveltem túlontúl, s hát itt sem borulok térdre nagy csodálatomban.

ez az arc világbólkiüldöző képességű

hólyagfej

innen se jobb

Végre nem alaplépésekkel indítunk ma, így egy kis kárpótlást kapunk.


megvan a kapcsolat Hellásszal


jó kis tömör cucc lett...

Szárnyak is kellenek ide, és hát ez az a pont, ahol kiütötték az eddigi jóságot. Nekem cseppet irritáló és/vagy bumszli lett ez a megoldás.


pedig eddig milyen jól hozta a fazont...

A tartalékok serege ma 3 elemet számlál. Nem sok, és picikék a darabok, de legalább van.


Kész is vagyunk, vessük pillantásunk a komplett műre. Az összhang még adhat egy kis pluszt.


nem ad


Ujjmenésem következményei jőnek mostan. Hatan vannak, mert eddigre ért utol a meggyőződés, hogy kár tovább kínlódnom. Ez nem az a szett...


1. Sith Stealth Fighter - a sötét oldal amúgy is jobban szeret hátulról mellbebökni, egy kis lopakodó így csak jól jöhet nekik


lövegtoronnyal

és megfelelő meghajtással...

2. Simplified Space Rocket - no comment

3. Deep Space Reconnaissance Spacecraft

jobb felderíteni az ismeretlent...


4. Dark Arrow Star Commander (csak úgy lett)5. AS-11 Dropship (kolonizáláshoz elengedhetetlen)6. Sith Stardestroyer (nehogy már pont nekik ne legyen - a birodalmi változattól függetlenül, az egyedi villámcsapkodós igényekhez fejlesztve)


 
Értékelés

4/10 a figurának, nem szeretem, a festése éppcsak bejön, a feje meg borzalmatos.
3/10 az árra, hadd ne fejtegessem. Csak a szokásos.

7/10 a kockákra, érdekes daraboktól sem mentes, kis bányácskának elmegy. A monokróm kínálat ekkora kupacnál még jól is jön.
 

6/10 a játszhatóságra, a filmbéli eredetiért sem rajongok, ez a megvalósítás meg kissé buta lett. Nehezen bírtam alternatívákat kigondolni, így ez sem erősíti a szememben.
Összességében 5/10, ami elég gyenguska eresztés. Persze lehet, hogy ilyenre is szükség van, meg hát másnak más tetszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése